• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2016

23:38

UZ POSREDOVANJE RUSIJE I TURSKE: Primirje stupilo na snagu širom zemlje, ALI NE VAŽI ZA DŽIHADISTE!

Politika

UZ POSREDOVANJE RUSIJE I TURSKE: Primirje stupilo na snagu širom zemlje, ALI NE VAŽI ZA DŽIHADISTE!

Podeli vest

Primirje širom Sirije koje je dogovoreno uz posredovanje Rusije i Turske stupilo je danas na snagu u ponoć po lokalnom vremenu

Sporazum ne uključuje teroriste kao što je Islamska država, navodi AFP. Sirijska vlada smatra da primirje koje bi u ponoć trebalo da stupi na snagu širom Sirije predstavlja "pravu priliku" za političko rešenje gotovo šestogodišnjeg rata u toj zemlji.

- To je prava prilika za političko rešenje krize kako bi se okončalo krvoproliće- rekao je ranije danas sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualem sirijskoj državnoj televiziji, prenosi AFP.

Predsednik Sirije Bašar al Asad rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je spreman da poštuje sporazum o prekidu vatre u Siriji, saopštio je nešto ranije Kremlj.

Putin i Asad su razgovarali telefonom i saglasili se da će početak sirijskih mirovnih pregovora u Kazahstanu biti "važan korak ka konačnom rešenju krize", naveo je Kremlj u saopštenju, prenosi Rojters.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija