• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.12.2016

23:42

ERDOGAN TERA PO SVOME:  Poručio Tačiju da Turska podržava Kosovo

Politika

ERDOGAN TERA PO SVOME: Poručio Tačiju da Turska podržava Kosovo

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u Ankari u razgovoru s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem izjavio da je Turska uvek podržavala Kosovo

Tačijev kabinet je saopštio da je Erdogan obavestio delegaciju Kosova o pokušaju državnog udara 15. jula ove godine i o nastojanjima Turske da spreči svaku vrstu terorizma.

- Predsednik Erdoğan je spomenuo i privrednu saradnju dve države i rekao je da ohrabruje turske firme da investiraju na Kosovu- kaže se u saopštenju.

Na sastanku je još jednom potvrđeno da Kosovo i Turska imaju stratešku saradnju i da teže njenom daljem produbljavanju. 

Tači je istakao da je Kosovo osudilo pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti u Turskoj i naglasio da "tenkovi i nasilje ne mogu pogaziti volju građana" izraženu na izborima. 

Tači je rekao da je "Kosovo zahvalno Turskoj što se našla Kosovu u teška, ali i u dobra vremena" i što sada "pomaže obezbeđivanje priznavanja države Kosovo i njeno učlanjenje u međunarodne organizacije". 

Kosovo i Turska dobro sarađuju na polju bezbednosti, kako bi se zajedno borile protiv pretnji ekstremizma i radikalizma, ocenio je Tači. 

- Predsednik Tači je rekao da Kosovo izbliza prati događaje u vezi s pokretom 'Gilen' i istakao da strateška saradnja dve države neće biti pogođena- piše u saopštenju. 

Tači je je takođe rekao da su "teroristi svuda isti - u Ankari, u Prištini, u Briselu, Berlinu, Njujorku ili Vašingtonu" i da je Kosovo "posvećeno da se beskompromisno bori protiv svake vrste radikalizma i ekstremizma". 

"Borbu protiv ekstremizma, radikalizma i terorizma ćemo dobiti samo radeći zajedno", zaključio je predsednik Kosova. 

Tokom zvanične posete Turskoj Tači se sastao i s premijerom Turske, Binalijem Jildirimom, i s predsednikom Parlamenta, İsmailom Kahramanom. 

Na početku posete Turskoj kosovski predsednik je položio venac u Mauzoleju Ataturka, u Skupštini Turske. 

Na Univerzitetu ekonomije i tehnologije TOBB, u Ankari, Tači je proglašen počasnim doktorom nauka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija