• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2017

11:10

ANTIĆ: Nije planirano povećanje cene struje!

Politika

ANTIĆ: Nije planirano povećanje cene struje!

Podeli vest

U ovom trenutku nije u planu bilo kakvo povećanje cene električne energije i verovatnoća da se ostvari taj zahtev MMF-a biće sve manja, poručio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić

- Moram da istaknem da su svi prioriteti, kada je EPS u pitanju usmereni u potpuno drugom pravcu od poskupljenja struje - rekao je Antić, prilikom obilaska Termoelektrane Nikola Tesla B (TENT B) u Obrenovcu.

Kako je naglasio, EPS ima plan finansijske konsolidacije, određena merila i kriterijume koje mora da ispuni u svakoj godini, kao i da 2017. nameće određene dodatne potrebe, da se naprave finansijske uštede u EPS-u, kako bi on bio dugoročno bila stabilnija i održiva kompanija.

- EPS sada ima odlično stanje tekuće likvidnosti, na računima ima više od 60 milijardi dinara i deo toga je za remonte u toku i koji su pred nama, ali imamo stabilne finansije u ovom trenutku i prioriteti su da nastavimo sa optimalizacijom broja zaposlenih, u ovom trenutku završavamo socijalni program, po kome očekujemo oko 1.900 ljudi da ode iz EPS-a - rekao je Antić.

S druge strane, kaže ministar, postoji povećanje naplate, a takođe smanjenje gubitaka, tako da su to prioriteti i ključni parametri koje EPS sada "gađa".

Ukoliko se tu bude uspešno, smatra Antić, verovatnoća za ispunjavanje zahteva MMF za poskupljenjem struje biće sve manja.

- Ponavljam, drugi su nam prioriteti, imamo drugu ideju i verujem da ćemo uspetti da te parametre u 2017. ostvarimo kroz uštede, smanjenje gubitaka i dalju optimizaciju broja zaposlenih, tako da, ako me pitate, nemamo u planu na današnji dan bilo kakvo povećanje cene električne energije - precizirao je Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Ако је ДАТА ГАРАНЦИЈА ВЛАДЕ да ћемо добијени ЗАЈАМ ММФ-у враћати поскупљењем струје.... - онда је то "АМИН" мој министру енергетике и ... - демагогије...!! Јер Ви без узајмљених пара не умете да организујете економски живот у Србији...! Прво узмете страни зајам а онда "трчите" да сакупљате новац - за враћање...?! Уместо обратно, прво да сакупљате новац, па тек када га сакупите, е онда покрећите инвестиције, а не зајмљеним (туђим!) парама , да нас после камата... - "сахрани"...!!

Marija

pre 7 godina

Zasto bi poskupljivali cenu struje.Primanja gradjan su traljava a izbori se blize to sve nije dobro za povecanje cena bilocega sto vlada kontrolise.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija