• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.01.2017

23:45

TADIĆ IMA REŠENJE ZA PREDSEDNIČKE IZBORE: Samo zajednički kandidat može da pobedi

Politika

TADIĆ IMA REŠENJE ZA PREDSEDNIČKE IZBORE: Samo zajednički kandidat može da pobedi

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić smatra da opozicija mora da se ujedini ukoliko želi da pobedi kandidata lidera SNS Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

- I Saša Janković i Vuk Jeremić imaju potencijal za pobedu na predsedničkim izborima ali samo ukoliko bi jedan od njih bio zajednički kandidat a drugi ga podrzao- rekao je Tadić u intervjuu "Blicu".

Na pitanje ko će po njegovom mišljenju biti kandidat vladajuće koalicije, on je rekao da je uveren da će kandidata odrediti Vučić dok je "ucenjivački kapacitet" predsednika Srbije Tomislava Nikolića po njemu "beznačajan."

- Vučić će doneti odluku u zavsisnosti od toga koliko građanska demokratska opozicija bude imala kandidata. Ukoliko budemo imali više kandidata rastu šanse Nikolića da bude Vučićev kandidat. U okolnostima rasutih glasova opozicije bilo koji Vučićev kandidat može da pobedi pa čak i Nikolić", rekao je Tadić.

Tadić smatra i da Srbiji nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori jer bi za zemlju značili još jednu izgubljenu godinu za reforme. 

"Nisu potrebni Srbiji ali jesu Vučiću kako bi podigao broj svojih poslanika i osnažio svoju vlasti," rekao je Tadić uz napomenu da su tome služili svi izbori od 2012. godine dok su za građane, kako kaže, značili živog u svojevrsnom vanrednom stanju neprekidne predizborne kampanje. 

On je precizirao da pod opozicijom podrazumeva građansku i demokratsku opoziciju, a ne "šoviništičke i opskurne desničarske stranke," koje "i nisu opozicione". 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

O kakvoj opoziciji govori ovaj covek kad je u Srbiji nema,doduse ima nekih cirkuskih druzina koje sebe krste u opiziciju, ali ni oni sami ne veruju u to.Da bi neko bio opozicija Vucicu,taj mora da ima veoma kvalitetan program i mora da se dopada narodu.Ovi su svi na margini racionalnog rasudjivanja,kao da boluju od neke neizlecive bolesti, zvane Zavisnos od vlasti, pa ih ona vodi kao narkomane, glavom kroz zid.Smesni ste svi kao bioskom,samo se sramotite sve vise i vise,bas kao i neki alhosi koji ne mogu prestati da drinkuju.\n

DUSAN

pre 7 godina

Ako ijedan od vas ista patriotsko u sebi ima nace se ni kandidovat.Sta ocete uopste. Rijesili ste po svaku cijenu da zaustavite Srbiju jer je sve krenulo na bolje.Toma je 1000 puta bolji presjednik nego sto si ti bio.Da nije dobar bio nebi ni Srbija ovoliko napredovala.Toma zasluzuje da dobije jos jedan mandat.I nemoj da zaboravite da je Toma stvorio SNS a i Vucica postavio za premijera.Najvecu je gresku napravio sto je istupio iz stranke,pa sad ceka da ga podrze isti ti koje je on stvorio.

SARA

pre 7 godina

SAMO VI TADICU NEJAVLJAJ SE TI KOJI SI UNISTIO SRPSKU VOJSKU. \nTVOJI KANDIDATI NEMAJU SANSE. \nTI I JEREMIC JOVANOVIC ISTA BAGRA. \n

Zupanja

pre 7 godina

Lupeta po obicaju, nema sanse niko sem pretstavnika nepredne stranke.

srbo

pre 7 godina

Ladno covek kaze da parlamentarni izbori, nisu potrebni, jer sluze Vucicu da ucvrsti vlast.Priznaje da bi Vucic dobio jos vise gladova.Slazem se da parlamentarni izbori nisu potrebni, samo zato sto bi, usporili Srbiju.Pitam Tadica, kako misli da pobede na predsednickim izborima, a priznaje, da nebi na parlamentarnim.Covek sam sebe demantuje, u istom tekstu.\n

Nikola

pre 7 godina

Evo ga Tadić, spasioc.. Strašno koliko je čovek izgubio vezu sa realnošću.

Rale

pre 7 godina

Tako je bre propali politicaru, nisu bitna ubedjenja, nije bitan politicki program koji niko iz opozicije i nema, nije bitno da li je neko levica ili desnica, bitno je da se to sve skupi na gomilu, pa posle sta nam bog da. Strasno sta pricaju ovi iz opozicije.

BOKI

pre 7 godina

Vašeg kandidata ma koji ološ i šljam bude bio može i Dragica da rasturi još u prvom krugu. Kakvi ste vi bolesnici.

Taša

pre 7 godina

Opozicija nema čoveka koji može da parira Vučiću.

dare

pre 7 godina

Bilo koga da opozicija da kandiduje, neće imati bilo kakve šanse protiv kandidata SNS.

Milica

pre 7 godina

Iluzorno je i bezveze iznositi ovakve priče.

Tina

pre 7 godina

Samo nemoj ti da nam predlazes resenja, molim te.

kontesanera

pre 7 godina

Daj Bože i da zajednički kandidat dobije 5 % pdrške građana.

Mića

pre 7 godina

Da su lideri opozicije mogli zajedno ne bi se raspali na desetine različitih stranaka. Prema tome i ta ideja o zajedničkom kandidatu pada u vodu. Pogotovo ako dodje do drugog kruga, tada će sva nesloga doći na videlo.

Sanja S

pre 7 godina

Ne može niko od vas da pobedi jer ste svi vi isti lopovi.

STANISA

pre 7 godina

Boris Tadic samo pokusava da zamaja gardjane kako bi se opredelili za kandidata opozicije. Svestan je on da ni jedan od njih nema ama bas nikakve sanse da pobedi na predsednickim izborima.

milka

pre 7 godina

Tadic bi najradije video sebe kao potencijalnog zajednickog kandidata jer ne moze da se pomiri sa cinjenicom da vise nije na vlasti.

joka

pre 7 godina

U opoziciji trenutno vlada nesloga jer vecina njih zele da budu kandidati tako da mislim da nece uspeti da se dogovore za zajednickog kandidata.

Sara

pre 7 godina

Da nije žalosno, bilo bi smešno, pa ko još ovog klovna uzima za ozbiljno

Sanja

pre 7 godina

Svakako treba raditi na reformama, ali ne treba ostaviti po strani parlamentarne izbore ukoliko bude postojala potreba za istim.

Tadija

pre 7 godina

Mozda bi i mogao, ali odakle vam? Poslace vam Soros instant kandidata?

livia

pre 7 godina

Odavno je narod otpisao demokratski skup kradljivaca i baraba. I treba da budu parlamentarni izbori, da se isfiltrira politicka scena.

Sanja

pre 7 godina

Cinjenica da Srbija nema funkcionalnu opoziciju se najbolje oslikava u cirkuskim predstavama opozicionih poslanika, mada i ovakve izjave lidera cenzus stranaka ne zaostaju znacajno.

Drena

pre 7 godina

Mozda bi i postojao taj jedan kandidat da opozicija nije toliko alava.

pesicvr6

pre 7 godina

Nema nista od toga, Vucic je mnogo jaci od vas svih zajedno!

Ana

pre 7 godina

Tadić je jako maštovit čovek. Tako maštajući on je bio doveo Srbiju do bankrota i propasti.

Novica

pre 7 godina

Tadiću zar ti nisi otišo u Hrvatskoj, izdajice Srpskog naroda. Ti i tvoji kojima je stalo samo do ličnog interesa trebate biti najureni iz Srbije

Ostoja

pre 7 godina

Neodržavanje parlamentarnih izbora će samo ostaviti neradnike i cirkuzante u parlament a oni će samo usporavati razvoj Srbije i njen putu ka EU

nemir

pre 7 godina

Пановић открива да према тренутним истраживањима рејтинга ни Саша Јанковић ни председник Демократске странке, Драган Шутановац, немају велики рејтинг и да се он креће око цензуса.

dexxx

pre 7 godina

hahahaha...e..ovi zive u nekoj iluziji..pa bolje da cute i da se ne pojavljuju nigde...\n

luka

pre 7 godina

U opozicija svako gleda svoj interes, nema tu zajednickog kandidata...

Darko

pre 7 godina

Jao boze, ne znam da li da se smejem ili placem kada vidim kako ovaj covek pokusava i dalje da se iskobelja u politickim vodama, ne shvata da je njegovo vreme proslo.

Vladan777

pre 7 godina

Zar mislite da je nard glup da opet veruje opoziciji.Jednom nas doveli do kolapsa i dna.

Katarina

pre 7 godina

loše su mu procene, kandidati su mu bez kredibiliteta i ugleda, opozicija svakako ima male šanse

donyk

pre 7 godina

Dobar deo opozicije je bio na vlasti i videli smo kako nam je bilo....unistavanje imovine, rasprodaja, neuspele privatizacije, rast nezaposlenosti... O kakvim sansama na predstojecim predsednickim izborima pricate? Pa ni cenzus necete proci.

Dimitrije

pre 7 godina

Opozicija nije u stanju da se dogovori oko jednog kandidata, a cak i da se dogovore nemaju nikakve sanse da pobede.

Danilo

pre 7 godina

Znaju dobro svi u opoziciji da nema jedinstvenog kandidata. A i da ga ima, kakve šanse oni ima protiv kandidata vladajuće stranke? Nikakve, zato što će narod podržati onog za koga je i Vučić. Jedinstvo na čelu države je vrlo potrebno.

Pioneer

pre 7 godina

Hahahaha, ovaj covek je smesan. Stvarno, Tadicu, jel te to neko jos uvek pali da si popularan i da je tvoja rec bitna, ili se sam tripujes? Smanji dozivljaj covece, nebitan si.

Nina

pre 7 godina

Da se ne zavaravamo,nema Tadic nikakvo resenje.

gaga

pre 7 godina

Opozicija će se teško usaglasiti oko jednog kandidata, kad je očigledno da svi žele da budu taj kandidat.

Biljana

pre 7 godina

Zajednicki kandidat ne predstavlja nikakvo resenje,ako nemate glasove biraca,a nemate ih.

Jovan

pre 7 godina

Opozicija nema sanse na izborima gradjani su prozreli njihove namere.

Gasa

pre 7 godina

Imao je Tadic svoje vreme i svoju priliku za izbor kandidata,sada je malo kasno.

gaga

pre 7 godina

Opozicija nema nikakve šanse na izborima, bilo sa jednim ili više kandidata.

Mica

pre 7 godina

Hvala lepo videli smo njegova resenja.Kradje i propasti .

Rale

pre 7 godina

Evo ga ovaj baletan opet drzi pridike. Da li je svestan toga koliko je zla naneo Srbiji?

hilandar

pre 7 godina

BORISU dali se stidis bilo koga , ODAVNO ZNAMO DA SE BOGA niti boji niti stidis ,dosta je bilo da franceticu vode srbe ,bezi sa pozornici ako neces uskoro cete BOG POSETITI ,sramoto jedna velika ,a srbima zelim da se vrate BOGU PA CE VIDETI KO I KAKAV OLOS VEDE SRBE

Kosta

pre 7 godina

I Šešeljeve glasove da priključe svojim, ne bi pobedili Vučića. Samo sanjaju o pebedi, nisu izbori neka virtuelna egrica, na njima građani glasaju.

mangusta

pre 7 godina

Ma Tadić je pun rešenja,zato je jedva prešao onih 5%.

Aca

pre 7 godina

Ljudi,danas ima film Frankestajn,obavezno pogledajte jer to ce biti zajednički kandidat u aprilu

Simonida

pre 7 godina

Narod odlučuje ko je najbolji za njega, tako da opozicija nema nikakve šanse jer narod glasa za one koji najviše daju svom narodu a to je SNS.

Pepi

pre 7 godina

Ko ce njemu dati svoj glas? Imao je vlast u svojim rukama pa je pokazao narodu koliko je nesposoban za bilo sta!

Jelisaveta

pre 7 godina

Ha ha ha! Koja bujna mašta! Nećete vi opozicionari nikad pobediti.

ivana

pre 7 godina

Nepomaze njima nista a kamili zajednicki kandidat, opozicija je kao setajući cirkus koji nema ni trunku poverenja svojih gradjana.Tako da Tadić jedino moze da masta.

mala

pre 7 godina

Tadic nemoze da preboli to sto vise nije na vlasti, pa sada kopa sa svih strana da bi se vratio na tron.

mala

pre 7 godina

Opozicija treba da shvati da se to vise nikad nece ni desiti da su oni na vlast, jer narod nezaboravlja da je Tadic zajedno sa svojim saradnicima doveo Srbiju do ivice propasti.

Zoran

pre 7 godina

Tadic misli da bi on bio najbolji kandidat opozicije.

Makarona

pre 7 godina

Tadicu tvoja politicka karijera je davno zavrsena i nikada neces vise biti politicki relevantan.

Miodrag

pre 7 godina

Ipak bi najbolje bilo da zajednički kandidat bude Boris Tadić pošto ova dvojica ne mogu da se dogovore.Sramota ga da se sam predloži.

zeljko sindikalac

pre 7 godina

Nemate šanse ni zajedno a ni posebno, poznata je narodu vaša vlast i zato vam je neće ponovo dati.

Dijana

pre 7 godina

Ne treba vise Tadic da predlaze njegova resenja jer su nas njegova resenja dovela do dna,tako da bi mu bilo bolje da ne predlaze vise njegova resenja jer su nas odvela u propast!

Dr Iva Ivci

pre 7 godina

Pored katastrofe u drzavi koju ju je otavio, sada je bas potrebno i suvisno da se oglasava. :/

Ljubisav

pre 7 godina

Ko njega jos uzima za ozbiljno? Jako smesan covek ovaj Tadic

kolo

pre 7 godina

Al si nasao resenje svaka ti cast,dokle ce da se ponavljate ?

Danko

pre 7 godina

Opozicija može da ide u prošlost što se tiče građana!

Boko

pre 7 godina

Ne moze, ne moze ni 13 zajednickih da pobedi....

Kaja

pre 7 godina

Kada si toliko pametan, kandiduj se sam, pa da vidimo ko ce da pobedi.

Sale

pre 7 godina

Ti nikako da skontaš da je vreme da ideš u penziju, nije više ovo za tebe!!!

Danica35

pre 7 godina

Imali su svi oni svoju priliku i izneverili su narod.

Milka

pre 7 godina

Ne znam o cemu ovaj tadic govori kada svi znamo da opozicija nece dobro proci na izborima ni sa zajednickim kandidatom, a ni sa pojedinacnim ponaosob.... A sto se gospodina Tadica tice pa on je godinama bio na vrhu vlasti i imao je sansu da od Srbije napravi snaznu drzavu, ali on je uradio suprotno-upropastio je !Sve sto je moglo da se proda-prodao je, sve sto je moglo da se pokrade-kralo se....

simivc

pre 7 godina

Daleko je to od rešenja, naiva Tadića, nikada neće moći opoicija da sakupi 5o odsto biračkogvtela, ni blizu.

sasa

pre 7 godina

Posle 12 godina vladavine Tadic nasao resenje za opoziciju

Majče

pre 7 godina

Ni zajednički kandidat Tadiću vam nemože pomoći.Više vam niko neveruje.Lažete i kradete i dalje.Zato lepo pomirite se sa tim i shvatrite da ste vi imali vašu šansu i da ste je prokockali.I niste nam potrebni.Nama su potrebni ljudi koji se svaki dan brinu za svoj narod i negledaju kako će ih pljačkati kao što ste Tadiću vi radili.Nama su potrebni ljudi koji će Srbiju voditi dobrim putem a ne kao vi što ste Srbiju doveli do same ivice propasti.Nama su potrebni ljudi kao što je naš premijer Vučić,čovek koji svim srcem ,pošteno i iskreno vodi svoj narod kroz mnogo bolji život.

Hemera

pre 7 godina

naravno ali nema šanse kandidat opozicije stranke. Opozicija je ne složna i sama će imati više od tri kandidata.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija