• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fonet

04.01.2017

20:26

UHAPŠEN HARADINAJ! Francuska policija privela bivšeg vođu OVK po poternici Srbije!

Politika

UHAPŠEN HARADINAJ! Francuska policija privela bivšeg vođu OVK po poternici Srbije!

Podeli vest

Francuska policija danas je uhapsila bivšeg haškog optuženika i predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja

Haradinaj je uhapšen na osnovu međunarodne poternice koju je izdala Srbija, javljaju albanski mediji.

Haradinaj se nalazi u pritvoru u Francuskoj, Haradinaj je prethodno uhapšen u Sloveniji.

Inače, on je, kako je prenela Alžazira, rekao da je iznenađen hapšenjem.

- Ovo je iznenađenje jer je to uradila cenjena članica Evropske unije jer je Interpol poništio tu optužnicu nekadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore - naveo je Haradinaj.

 

Podsetimo, Haški sud je oslobodio Haradinaja optužbi za ratni zločin 2012. godine. Tada su Haradinaj i njegovi bivši pomoćnici Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj pušteni na slobodu.

Tribunal je izrekao oslobađajuću presudu po svim tačkama optužnice, od kojih je glavna da je bilo udruženog zločinačkog poduhvata.

Optužnica za Haradinaja ticala se zločina koji su počinjeni od 1. marta do 30. septembra 1998. u vreme kad je on bio komandant takozvane operativne zone Dukađin (Metohija).

To je bio drugi put da je Haradinaj oslobođen optužbi.

Prethodno, po okončanju prvog suđenja, po optužnici za zločine na širem području zapadnog Kosova, Haradinaj i Baljaj su oslobođeni optužbi i pušteni na slobodu, dok je Brahimaj bio osuđen na šest godina zatvora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubnjar

pre 7 godina

Kako se do Rusije ne proseta pa tamo da ga privedu\n

simasipa

pre 7 godina

Siptari se malo vise zaneli. Samo da ih podsetim da UBICE Hilari i Bil Klinton vise ne postoje. Pescani sat se okrenuo i vreme vam istice, komsije.\n

zamajavanje

pre 7 godina

tako je brate ima da dovrsimo posao koji smo poceli 99...prekinuese nas u tamanjenju

nada

pre 7 godina

E sada lepo ga isporuciti Srpskim pravosudnim organima a ne kao sto je uradio Haski tribunal inaravno uz jake dokaze osuditi ga na 40 godina zatvora jer se do sada sudilo samo Srbima i osudjivalo za zlocine za koje nije bilo materijalnih dokaza -NEMA DOGOVORA NI UCENA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kazniti zlocinca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mire

pre 7 godina

Dolijao majke mu se n....em ,dajte ga da mu narod sudu na sred terazija.\n

Lucky

pre 7 godina

Pa zar te je uhapsila cijenjena članica EU,"KARAdinaje" :):):) ?

Nonsense

pre 7 godina

Да је Марин ле Пен председница био би изручен Београду а овако биће 24 часа максимум у притвору.

draza

pre 7 godina

KAKO SMO SAMO NASEDALI NA SRPSKE PRICE DA SU U SRBA TATE I DEDE BILI PARTIZANI I KOMUNISTI DANAS SE MOZE LEPO DA VIDI NE SAMO PO TOME STA NACINI SRBIN BALKANU OD 1991 DO 1999 VEC PO OVIM KOMENTARIMA DA MOZDA NAJ VECI FASISZAM U EVROPI U SRBINU LEZI SAMO JE SRECA PA SU MALI I BEDNI PA TO NE MOGU DA ISPOLJE KAO NEMCI VEC SAMO SE REGINALNA KOLJE

Draža

pre 7 godina

Šta ćemo sad šiptari,gde su vam saveznici. Toliko ste trgova i ulica nazvali po Klintonu i drugima,pa i spomenike dizali...Veštački su vas održavali u životu, ali ne vredi.Siptari ovo je tek početak.

Dragana

pre 7 godina

Vec sutra bice pusten....mistake "cenjene članice Evropske unije"

Draža

pre 7 godina

Ma i da ga puste,ali to mu je znak da je to početak njihovog kraja....

djole

pre 7 godina

Konacno neka lepa vest za sve one koji su izgubili najmilije od ruke ovoga krvnika

Nemir

pre 7 godina

Odmah ga u Srbiju u zatvor,po mogućnosti u ćeliju sa Sretkom Kalinićem.To bi mu bila najstrašnija kazna.

Rasho

pre 7 godina

Tako je bre samo hapsi i idemo sad smo sila na Balkanu... jos par mjeseci i doci ce i nashih 5 minuta

šta to bi

pre 7 godina

Koliko sutra oslobodiće ga njegov kompanjon Kušner.Ali polako obruč se steže..... oko prodavaca organima,zato se Klintonka naprasno i razbolela a Kušner otišao u daleke krajeve da zametne tragove.Bez nervoze svi će doći na red

Goran

pre 7 godina

Trebala bi Srbija da osudi sve one krivce zapadnjake pa i danske unproforce i sve one iz 1999 i jos pre kad je bio rat u Bosni pa i posle na Kosovu clark, blair, albright i ostala bagra, da ne nabrajam. Kako se to odjednom očistilo ispod tepiha i kao mi smo zaboravili sve i idemo prema nekoj utopiji zvanoj EU koja radi protiv nas? Kakve su to specialne snage naše Srbije, koga one u stvari brane i štite? Bežite stoko specialnih snaga, gde ste bili kad su bombardovali Srbiju ispod predsednika Miloševića, sakrili ste se u mišju rupu. Specialci ili tako receno strani placenici za pare doniraju vam sve. Gde vam je moral? Trebai bi Mossad da vam budu idoli, koji su ubijali naciste po celom svetu! Kad je rat ne biraju se sredstva, tako da znate! Iskreno receno nataknem ja naše srpske specijalce na kurcinu!

Siki

pre 7 godina

Pustice ga brzo ,za to ce se protruditi njegovi veliki prijatelji nasi ministri koji mu pevaju na uvce uz kofer

marko

pre 7 godina

Pravda je zedna tvoje krvi. Onako metaforicki. Pominjes hag a svi znamo da ti nece posteno suditi oni koji su te pomagali. Ako si cist, dodji u srbiju na sud pa se operi. Ti si drzavljanin srbije i dan danas. Ne uljujkuj se mnogo sa tom tvojom banana drzavom. Doslo je vreme da naplatimo dug. Vi se niste borili protiv rezima milosevica vec protiv Srpske Nacije. Milosevici dolaze i odlaze ali MI OSTAJEMO. Nama si ti duzan. Sve one muke, bombardovanja i stradanja. E to ce istorija da vam naplati. Oteto prokleto.

veve

pre 7 godina

Ma i Tacija su hapsili, nekoliko putga i nikada izrucili, tako ce sada i sa Hradinajem biti. Malo ce ga tamo drzati, naci rupu u zakonu a u svakome je ima i eto njega u svojoj kouci. Boze daj da nisam u pavu

root

pre 7 godina

Neće se mastilo osušiti na vašem jutarnjem izdanju, a Haradinaj će biti slobodan. Biće ovo tek još jedan šamar srpskoj diplomatiji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija