• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2017

23:59

SLOVENCI MENJAJU ZAKON: Azilante će moći da odbiju već na granici!

Politika

SLOVENCI MENJAJU ZAKON: Azilante će moći da odbiju već na granici!

Podeli vest

Slovenačka vlada će razmatrati izmene zakona o strancima, prema kojima bi se potencijalni tražioci azila mogli odbiti već na granici, najavio je premijer Miro Cerar

Predlog zakona dobio je potrebnu političku podršku, ocenjujemo da je adekvatan, preventivan i da su predviđene mere srazmerne okolnostima", kazao je Cerar na današnjoj konferenciji za novinare u Ljubljani, nakon sastanka veća za nacionalnu sigurnost.

Zakonski predlog je, kako prenosi Hina, usklađivan višše meseci jer su ga neki ministri ocenjivali ustavno spornim i navodili da dovodi u pitanje uvažžavanje međunarodnih konvencija koje predviđaju obavezu držžava u pogledu pružžanja međunarodne zašštite izbeglicama iz ugrožženih područja.

- U poslednje vreme se suočavamo s pojačanim ilegalnim migracijskim tokom, a menja se i struktura migranata, pa je povećan i rizik da se među njima pojave osobe koje predstavljaju povećan sigurnosni rizik- kazao je Cerar, predstavljajući potrebu razmatranja zakona.

Tanjug

- Važžno je da smo sve vreme budni i pozorni, insistiraću da uz humanost Slovenija osigura i potrebnu sigurnost- kazao je Cerar.

On je dodao i da se sadaššnji stepen mera sigurnosti neće menjati jer se ne smatra da Sloveniji preti povećan rizik od terorističkih pretnji, ali je migracije ocenio jednim od sigurnosnih izazova koji prete Evropskoj uniji.

Dodao je kako je Slovenija spremna braniti spoljnu granicu Šengenskog prostora, ali je protiv zatvaranja i restrikcija na granicama unutar tog područja jer to izaziva političku i privrednu šštetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija