• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2017

12:12

FRANCUSKI SUD: Za Haradinaja ili pritvor ili nadzor do odluke o izručenju!

Politika

FRANCUSKI SUD: Za Haradinaja ili pritvor ili nadzor do odluke o izručenju!

Podeli vest

Sud u Kolmaru, na istoku Francuske, odlučiće danas da li će bivšeg haškog optuženika i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja zadržati u pritvoru dok traje procedura izručenja, ili će ga osloboditi s tim da bude pod sudskim nadzorom, rekla je zvaničnica tog suda Mari-Elen Kalvano

Kalvano je dodala da će sud nekog drugog dana, ne preciziravši kada, odlučiti o tome da li će odobriti izručenje Haradinaja, prenosi AP.

Haradinaj će se, kako je predviđeno, danas pojaviti u sudu u Kolmaru.

Američka agencija navodi da se Haradinaj, bivši kosovski premijer i bivši gerilski borac suočava sa mogućim izručenjem Srbiji zbog optužbi za ratne zločine, nakon što je sinoć, po srpskoj poternici, uhapšen na francuskom delu aerodroma u Bazelu.

Ranije danas, šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj je tvrdio da bi francuske vlasti oko 13 sati trebalo da oslobode Haradinaja.

Haradinajev advokat Arijanit Koci je potvrdio da će se njegov klijent pojaviti pred francuskim sudom i takođe naveo da očekuje oslobađanje Haradinaja.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija od Francuske tražiti izručenje Ramuša Haradinaja, protiv koga je raspisana međunarodna poternica i reklao da se nada da će i ovom slučaju, u Francuskoj, biti na snazi da je pravo iznad politike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
simasipa

pre 7 godina

Ne pustajte zver. Dokle ce samo srbi odgovarati i vecito biti krivi. Haradinaj, samo da te podsetim Hilari iBil Klinton vise\n

simasipa

pre 7 godina

Da nastavim, Haradinaj, da te samo podsetim, ako nisi znao, Hilari i Bil Klinton vise ne postoje.\n

Nonsense

pre 7 godina

Српске жртве траже правду, а за овог крвника најправедније би било метак у чело, без претераног губљења времена.

Sasa

pre 7 godina

Nema tu oko,ziveo sam dugo u francusku,tacno smeju 24 sata ga drze u pritvor,osim za drogu i teroriste koje mogu i do 72eli 92 sata koliko se secam,a u ostalo sada je 24 sata proslo i sta bi?

Manemoj

pre 7 godina

Pa Srbija ga trazi bas za to,ako se nevaram? Terorizam? Znaci?

Sasa

pre 7 godina

Brate ti ja i svi mi srbi a i normalni ljudi znamo da je on terorista...ali oficielno za zapad nije...tako da ga mi trazimo samo za ubistva kinapovanje...i jos mnogo toga...ako spomenemo da je za nas terorista onda sce pada u vodu...za nih uck nisu teroristi nego separatisti...daj boze da ga izruce nama pa cemo posle mi lako...

Sasa

pre 7 godina

Ova na slici sa njegove desne strane ga gleda u sta nema i smeje se.

cerkez

pre 7 godina

Ovaj krimos zna kako dignuti rejting sebi prije izbora!!! Malo på malo i eto na slikanje, "hasenje"...

Krkodedic

pre 7 godina

Za francute je terorista onaj koji ubija francuze. Ko ubija srbe je mucenik jer mora da se brani od zlotvora.

Aca

pre 7 godina

Не метак,него у ћелију са Легијом ;)

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija