• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2017

23:22

PUPOVAC APELUJE: Vučić i Plenković da rade na prevazilaženju jaza između Srbije i Hrvatske!

Politika

PUPOVAC APELUJE: Vučić i Plenković da rade na prevazilaženju jaza između Srbije i Hrvatske!

Podeli vest

Zastupnik srpske nacionalne manjine i predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac kazao je večeras da su nesporazumi između Hrvatske i Srbije duboki i to u različitim segmentima i da na njihovom prevazilaženju treba da rade premijeri dve zemlje

- Ne postoji adekvatna komunikacija ni oko jednog pitanja. Ni nestalih, izbeglica, granica, kulturnog blaga, ratnih zločina... Odgovornost se ne može pripisati samo današnjim akterima. Oni su odgovorni da reše te jazove. Nastali još u Milanovićevo vreme, nastavili u Oreškovićevo, a Andrej Plenković i Aleksandar Vučić moraju da rade na njima- kaže Pupovac za regionalnu tv N1.

Na pitanje kako vidi to što je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske saopštenjem reagovalo na izjave izaslanika srpskog premijera Vladimira Božovića, na prijemu SNV uoči pravoslavnog Božića, Pupovac kaže da se politika srpske zajednice u Hrvatskoj u svim pitanjima koja se tiču Srba, hrvatsko-srpskih odnosa, rukovodi sa dva pravila.

- Borba za prava ne sme rušiti odnose među ljudima, među dvema državama, nijedna reč ne sme srušiti napravljeno, a kao drugo, jedina dopuštena sredstva su ona demokratska i to je ono što su naše ideje vodilje- kazao je on.

Na opasku da li bi za njega bilo oportunije da je na ovakvu retoriku žešće reagovao Pupovac kaže: "Da sam hteo da budem popularan političar ili bi me vetar davno oduvao sa scene ili bih štetio odnosima Hrvatske i Srbije. S tom vrstom politike ne idem. Ja samo pazim da ne produbim ionako duboke nesporazume."




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija