• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.01.2017

22:59

ABAS UGOSTIO DAČIĆA: Ministar spoljnih poslova Srbije sa palestinskim predsednikom u Vitlejemu!

Politika

ABAS UGOSTIO DAČIĆA: Ministar spoljnih poslova Srbije sa palestinskim predsednikom u Vitlejemu!

Podeli vest

Palestinski predsednik Mahmud Abas večeras je s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem razgovarao u Vitlejemu, na Zapadnoj obali, o bilateralnim odnosima i najnovijem razvoju dogadjaja u Palestini, javila je palestinska novinska agencija WAFA

Abas je naglasio Dačiću važnost predstojeće medjunarodne mirovne konferencije u Parizu, planirane za 15. januar, apelujući za medjuanrodnu podršku, jer smatra taj skup stvarnom mogućnošću da se spase mirovni proces Palestinaca i Izraela.

DAČIĆ: Nastavljamo stipendiranje palestinskih studenata

Palestinski lider je takodje govorio o važnosti razvoja odnosa sa Srbijom u korist dva naroda. 

Ministar Dačić je ponovio podršku Srbije rešenju izraelsko-palestinskog sukoba sa dve države i rekao da Srbija očekuje razvoj saradnje sa Palestinom na svim nivoima. 

Ministar se ranije sastao sa svojim palestinskim kolegom Rijadom Malkijem takodje u Vitlejmu gde pravoslavne crvke slave Badnje veče po Julijanskom kalendaru. 

Malki je podsetio na svoju posetu Srbiji juna 2015. godine i otvaranje nove zgrade Ambasade Palestine u Beogradu. Ta poseta je doprinela boljim odnosima dve zemlje, kako je ocenio. 

On je Dačića obavestio o najnovijim političkim dogadjajima i pripremama za skup u Parizu, uz aluziju na nedostatak pozitivnih signala iz Izraela i nastojanja da se zaustave medjunarodni napori da taj skup uspe.

Izrael se protivi medjunarodnoj konferenciji i zalaže za direktne pregovore dva naroda.

Poslednji takvi pregovori vodjeni pod posredstvom SAD, doživeli su krah još aprila 2014. godine, što je navelo Palestince da u medjunarodnoj zajednici traže podršku za svoj cilj. 

Malki je takodje upozorio da su "opasne" izjave budućeg predsednika SAD Donalda Tampa o preseljenju Ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija