• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.01.2017

15:13

VUČIĆ STIGAO U INDIJU! Srpski premijer u Ahmedabadu dočekan uz najviše državne počasti!

Politika

VUČIĆ STIGAO U INDIJU! Srpski premijer u Ahmedabadu dočekan uz najviše državne počasti!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u posetu Indiji! Predsednik srpske vlade dočekan je na aerodromu u Ahmedabadu uz najveće državne počasti, kulturno-umetnički program i veliki bilbord na kome piše "Dobrodošao u Gujarat"!

Premijer Vučić u zvaničnoj poseti Indiji boraviti do 13. januara, gde će učestvovati na "Vibrant Gudžart globalnom samitu" čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj".

Kako je najavljeno, Vučić će razgovarati sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, a sastaće se i sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, kao i sa ostalim učesnicima samita.

 
informer.rs

Premijer Srbije će se sastati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze. ; Kako se navodi, "Vibrant Gudžarat globalni samit", jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji, okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca.

 

informer.rs

U radu samita fokus će biti na sektorima aeronautike, poljoprivrede, prehrambrene industrije, biotehnologije, hemijske i petrohemijske industrije, odbrane, građevinarstva, elektronike, inovacija, istraživanja i razvoja, informacionih tehnologija, zdravstva, farmacije, životne sredine, obnovljive energije, velikih infrastrukturnih projekata, transporta, lučkog saobraćaja, preduzetništva, tekstilne industrije, urbanizma i turizma.

Gudžarat spada među ekonomski najrazvijenije indijske države i predstavlja poslovnu kapiju sveta prema ostalim delovima Indije.

U Gudžaratu se nalazi najveća rafinerija u svetu i četvrta najveća čeličana. Najveći je indijski proizvođač farmaceutskih, hemijskih i petrohemijskih proizvoda i najveći svetski proizvođač obrađenih dijamanata.
Gudžarat beleži rast stranih direktnih investicija od 30 odsto godišnje.

 

informer.rs

Ima više od dva miliona makro, srednjih i malih preduzeća, koja upošljavaju 15 miliona ljudi. Profilisao se i kao jedan od najvećih azijskih centara industrije automobila i autodelova, gde svoja postrojenja imaju General Motors India, TATA, AMW, kao i druge kompanije.

Prema navodima indijskih medija, među učesnicima ;samita su i predsednik Kenije Uhuru Kenijata, predsednik Ruande Pol Kagame, premijer Portugala Antonio Košta, zamenik ruskog premijera Dmitri Rogozin, prvi potpredsednik Vlade Poljske Pjotr Glinski i drugi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sneza

pre 7 godina

Ovo stvarno izgleda lepo, svaka cast na doceku

Dragan

pre 7 godina

Vucicu da si ti nama ziv i zdrav i hvala ti na tolikom zalaganju za Srbiju i narod u njoj,tvoji rezultati ce se tek videti i ceniti.To postovanje koje ti je ukazano u Indiji je dokaz da si na pravom putu i da mnogi cene tvoj rad.

zika

pre 7 godina

Veoma lep gest za docek naseg premijera, to je znak postovanja nase drzave, sve najlepse Indiji zelimo.

Miladin

pre 7 godina

Srbija i Indija su uvek imale dobre odnose, ovakav docek za srpskog Premijera je bio ocekivan!

sasa

pre 7 godina

Ekonomija Indije uz Kinu najvise napreduje, mozda bi njihov metod trebalo primeniti kod nas.

Moka

pre 7 godina

Veca saradnja sa Indijom, siguran sam znacajno ce ubrzati razvoj Srbije.

Ilija

pre 7 godina

Nadam se da će ovo biti veliki korak za Srbiju.

risto

pre 7 godina

To su prava tržišta za našu ekonomiju, ne sećam se da su Živković ili Gosn.Neobavešteni ižli dalje od Budimpešte!!

Marijan

pre 7 godina

Vidi se koliko smo cenjeni i poštovani svuda u svetu.

joca

pre 7 godina

Kakvo postovanje za Srbiju i Premijera svaka cast jako kulturan narod..

anglina

pre 7 godina

Prosirenje ekonomskih odnosa sa drugom najmnogoljudnijom zemljom na svetu od vitalne je vaznosti za srpsku ekonomiju i povecanje zaposlenosti...

sima57

pre 7 godina

Ponosan na Srbiju i na naseg Vucica!!!!!!!!!!!!

Marija

pre 7 godina

Poseta premijera ovom samitu od ogromnog značaja za našu Zemlju.

Milka

pre 7 godina

Evo jos jednog dokaza koliko je Vucic cenjen i postovan kao politicar !

Rita

pre 7 godina

Vucic je covek vredan postovanja. Veoma cenjen. Ovo je vest dana po meni

tvigi

pre 7 godina

Indijci pokazali veliko postovanje nasem premijeru.

RADENKO

pre 7 godina

Aleksandar Vucic je na aerodromu u Ahmedabadu svecano docekan uz najvise drzavne pocasti i ucesce folklornih ansambala, a na bilbordima je bila dobrodoslica, sto samo govori koliko ga postuju i cene kako njega licno tako i nasu drzavu:

Sanja S

pre 7 godina

Svaka čast, ova se dočekuje premijer jedne države.

Marija

pre 7 godina

Velika je cast prisustvovati takvom dogadjaju! Svaka cast za premijera!

Dejan

pre 7 godina

Svakog dana nas sve vise cene u svetu,to se postize radom i trudom,odlicnu politiku vodi ns premijer!Respect!

Danilovic

pre 7 godina

Svaka cast, ovo je veliko postovanje prema nasoj drzavi i nasem premijeru.Verujem da ce premijer iskoristiti ovakav skup kako bi ubedio strane investitore da ulazu u nasu zemlju.

Tirion

pre 7 godina

Ovo je velika cast za naseg premijera i veliko hvala Indiji sto su priredili takav docek. Zasluzuju sve pohvale, zaista.

Veljko

pre 7 godina

Lepo sto se nasem premijeru i drzavii odaje takvo postovanje i priznanje.

BOKI

pre 7 godina

Nekažuti ološ i šljam vidi kako se dočekuje uvažen državnik.

bata

pre 7 godina

Svaka cast, jos jedan dokaz koliko se postuje nasa drzava a za to je svakako zasluzna nasa vlast.

bata

pre 7 godina

Danas se osecam ponosno, veoma ponosno... Nas premijer je pravi lider.

mica

pre 7 godina

Ovako se resava ekonomska situacija.... Investicije i samo investicije, a ovo je pravi nacin za privlacenje.

Cune

pre 7 godina

Srbija će ovom poseton našeg premijera Indiji dići saradnju naše dve zemlje na najviši mogući nivo i biće obnovljeno staro prijateljstvo na zadovoljstvo i njih i nas.

Vera

pre 7 godina

Ovo je jasna poruka da Indija želi da unapređuje dobre odnose sa nama i da se što više približimo i počnemo saradnju na svim nivoima.

cojicka

pre 7 godina

tako to rade najbolji,svaka cast za Srbiju i Premijera koji nas je doveo dovde,samo napred

marina33

pre 7 godina

Veoma lepo dočekan , svaka ima čast na ukazanoj časti.

lici

pre 7 godina

Ovo izgleda fenomenalno,nije ovakav docek premijer zasluzio preko noci,prati se njegov rad,ovo je odobravanje i priznanje istog.

lici

pre 7 godina

Mogu zamisliti izraz premijerovog lica,kada je ugledao bilbord dobrodoslice,ovakva cast nije svakidasnja.

Pedro

pre 7 godina

Što znači da nas uvažavaju i poštuju kao narod i da su spremni na dobru saradnju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija