• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2017

17:24

NIKOLIĆ U BANJALUCI: Veliki dan za sve nas, pokazali smo volju i odlučnost!

Politika

NIKOLIĆ U BANJALUCI: Veliki dan za sve nas, pokazali smo volju i odlučnost!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji prisustvuje obeležavanju Dana Republike, izjavio je danas u Banjaluci da poštuje Bosnu i Hercegovinu i želi njen napredak, te da je uspeh BiH nezamisliv bez uspeha RS-a, kao što i ona ne može dobro da napreduje ako ne napreduje celokupna BiH

Nikolić je rekao da treba stvarati uslove da u oba entiteta ljudi budu srećni i zadovoljni, te da bez obzira na sve što se dešavalo treba da nađu ono što ih spaja i krenu dalju. 

Podsetivši na polemike koja se prethodnih dana vodila o tome da li treba da dođe danas u Banjaluku na proslavu, Nikolić je rekao da nije imao dilema u vezi s tim pitanjem i da ima dovoljno argumenata da odbaci sve primedbe. 

PATRIJARH IRINEJ: RS je nastala jedinstvenom željom naroda!

Dodao je i da je "RS na referendumu donela odluku koji će dan da slavi i upitao kakve to veze ima s Ustavnim sudom BiH ili s osećanjima nekog drugog naroda, koji takođe mogu da slavi šta god žele". 

Nikolić je rekao da je RS "jedna multietnička država, što drugi delovi nisu uspeli da ostvare i da se u njoj poštuje svačija volja“, te da BiH više nikada ne može da utiče da li će postojati RS i da njeni građani ne treba da strahuju da će biti poništena.

Tanjug

Predsednik Srbije je dalje ocenio da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "umislio da je predstavnik svih građana u BiH", javio je izveštač Tanjuga. 

- Ovo je veliki dan za sve nas i pokazuje našu volju i odlučnost - poručio je Nikkolić i zaključio porukom da su Srbi s obe strane Drine jedan narod, da se tako osećaju i tako žive.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da svi u BiH treba da shvate da je Dan Republike Srpske njenom narodu bitan i izrazio zadovoljstvo načinom kako je prošlo obeležavanje Dana Republike.

DODIK: Želimo sa drugima, ali čuvamo svoje!

On je nakon prijema povodom Dana Republike u Administartivnom centru Vlade Republike Srpske rekao novinarima da su oni koji su osporavali Dan Republike Srpske napravili sebi kontrauslugu.

- Nas su `naterali` da damo još veći značaj današnjem danu - rekao je Ivanić.

On je ocenio da BiH nije jača posle ovoga, nego da je naprotiv i slabija, te samo kada narod shvati da jedni druge treba da tolerišu, umesto da nameću svoju volju, biće koliko toliko stabilnosti i mira.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CICKA

pre 7 godina

Историјски дан , али оно са Мањификовом песмом , немам речи, чим сам га чула а нарочито у Сава центру са војним оркестром одмах сам схватила да слушам генија , браво за онога ко је ово све организовао , живео народ РС

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija