• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.01.2017

14:56

DS ODLUČILA: Podrška Saši Jankoviću!

Politika

DS ODLUČILA: Podrška Saši Jankoviću!

Podeli vest

Predsedništvo Demokratske stranke donelo je danas odluku da podrži kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, saopštio je danas predsednik DS Dragan Šutanovac


Šutanovac je rekao da je Saša Janković najbolji kandidat za predsednika Srbije i da je ubeđen da će Janković, uz podršku DS i građana koji veruju u evropsku Srbiju, biti izabran za predsednika.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo DS je odluku donelo jednoglasno, smatrajući da je Janković pokazao da se zalaže za vrednosti koje danas "najviše nedostaju Srbiji", a to su, kako je naveo, zaštita vladavine prava, izgradnja institucija, odbrana ljudskih i manjinskih prava, zaštita radnika, ugroženih i obespravljenih ljudi. 

 

Tanjug

- Janković je personifikacija vrednosti za koje se DS zalaže od svog osnivanja - rekao je Šutanovac na konferenciji na novinare.

Kako je dodao, jedan deo DS smatrao je da demokrate treba da imaju svog kandidatata, ali DS nije vođena uskostranačkim interesima, sujetom ni egom, već interesima građana Srbije.

Predsednik DS kaže da je stranka odluku donela danas nakon razgovora sa predstavnicima opozicije, sa kojima su smatrali "da mogu da razgovaraju". 

Šutanovac je pozvao i sve proevropske stranke da podrže kandidaturu Jankovića.
 

Tanjug

Upitan da li je DS nečim uslovila podršku Jankoviću, Šutanovac je rekao da je jedini uslov da Janković "poštuje vrednosti za koje se DS zalaže".

- To je jedini uslov, koji je i on podržao - kazao je Šutanovac i dodao da nema dilemu da je Janković najbolji kandidat i da će biti najbolji predsednik.

Šutanovac je dodao i da se DS sprema za vanredne parlamentarne izbore, ali da "po informacijama sa kojima raspolažu" teško da će do njih doći na proleće.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slusajvamo

pre 7 godina

Da nije bilo DS-a Janković ne bi ni postao zaštitnik građana. Ovaj put im neće proći!!

Janko

pre 7 godina

Neka im je sa srecom! Pitanje za milion dolara: ko ce im biti kriv kad prodju onako, kako im je sudjeno?

Petra

pre 7 godina

Lopovi podržavaja lažnog zaštitnika! Kakav apsurd!

nemke

pre 7 godina

Da išta znaš, znao bi da je Janković na mesto obucmana predložen od strane DSS-a... ali pošto ništa ne znaš, nije ni važno

Lala iz Banata

pre 7 godina

Та чим Чича- Тома крене кампању....стићи ће "бефел" из Брисела... и остали "проевропски" кандидати....има одма да - "подвијају реп"....!! Нема "расипања" гласова..Сви има да "дречите" за Чича Тому, јер је он онда "Главни" за улазак у Европу...!! Сви остали .... - куш...!

Toma Hladni

pre 7 godina

DS se definitivno raspada , davljenje je neminovno a ovaj zastitnik "SEBE" i svog dzepa ce ih kao betonski kamen potopiti ! Ova propala partija koja je unakazila i oguilila Srbiju ode u nepovrat , ostace samo secanja o velikim izdajama i pljackama dosmanlija 20-21-og veka . Sto se ovog zastitnika sebe tice , proci ce kao Hilari Klinton narod Srbije nije glup koliko to Kradulovici , Sutanovici , kafanski pevaci i ostala kvislinska opozicija misli !

Damien

pre 7 godina

Očekivano, to se znalo od početka da će DS da se šlepa uz ovog "zaštitnika". Lopov lopova uvek oseti.

PETAR 1

pre 7 godina

PODRZACE:\n-CIJEG KANDIDATA\n-SA KOJIM PROGRAMOM\n-KOLIKOCE SREDSTAVA ULOZITI\n-DALI SU UCESTVOVALI U PRAVLJENJU PREDIZBORNOG PLANA\n-HOCELI SUTANOVAC PODNETI OSTAVKU UKOLIKO ON NE USPE DA POBEDI NA IZBORIMA\nPODRSKA NA OVAKAV NACIN JE CIST AMATERIZAM PA IZBORI NISU NI RASPISANI STO TRCITE PRED RUDU KOME SE DODVORAVATE.\n

Miljana

pre 7 godina

DS je jos jednom pokazala da podrzava onog ko ce za rad svog interesa raditi svasta i uopste mu nije bitan interes naroda.

Marko

pre 7 godina

Ne čudi mi ništa više od DS-a pa ni da su dali podršku ovom lopovu.

Siniša

pre 7 godina

Tužni skupe. Obaveštavamo vas da u našoj partiji nem ni jednog čoveka koji nije učestvovao u nekoj od kriminalnih aktivnosti u proteklih 27 godina. Tako da smo odlučili da u skladu sa našim partijskim programom podržimo nemoralnog i nepoštenog Sašu Jankovića za predsednika Srbije.

zeljko sindikalac

pre 7 godina

DS podžvava one koji krše zakone to je njihovo pravo lice, sramota.

Uki

pre 7 godina

Podrzava lopuze koje su sve pokrale i treba im se posveti malo paznje oko danasnje politike.

Makarona

pre 7 godina

Pa DS je jos jednom dokazala da je poltronska stranka cim je podrzala americkog placenika.

Maja

pre 7 godina

I ne cudi me. Koga ce drugog podrzavati nego lopove i prevarante. Slican se slicnom raduje. DS i Jankovic su samo potvrdili svoj politicki krah koji ih ceka nakon predsednickih izbora!

hzt

pre 7 godina

Sasa je jedan obican prevarant i politikant, a DS podrzava takve.

ana

pre 7 godina

sanse su vam zaista vrlo male,gradjani ne zaboravljaju vasu bahatost

branko1

pre 7 godina

Olosi podrzavaju olose,to je normalno.Iznenadilo bi me da je podrzan neko normalan,ako ih uopste medju njima imaA to sto oni veruju,macku pod rep,sprdacinu prave i sa ovim govnarom

Pol Pot

pre 7 godina

Tomo - da castis! Svi tvoji problemi su reseni!

paramonte

pre 7 godina

Opoziciji odavno vise niko nista ne veruje,oni i dalje podrzavaju lopove i prevarantante,nikad nece imati kompetetnog kandidata,o tome samo mogu da sanjaju

mrkela

pre 7 godina

Dosad su imali lopove za kandidate, a sad imaju potencijalne ubice, dok se ne dokaže suprotno...jel

skelA

pre 7 godina

Prangija Janković nije ni za reciklažu a kamo li za išta drugo!.

olgica

pre 7 godina

To je isto vazno kao kad bih i ja dao podrsku nekome,jedva ih ima 15 ljudi u stranci!

dok

pre 7 godina

udruzili se dva posto i jedan posto . jos da im dj krmak napise himnu i pobedise u parovima !

Paja

pre 7 godina

Nikom nisi interesntan, tako da sem njih nesleduje ti više ni jedan glas.

Simka

pre 7 godina

Žuti su pokazali svoje pravo lice i sada nikakvo opravdanje neće da ih spase, jer oni samo podržavaju prevarante i one koji iskorišćavaju svoj narod.

Simonida

pre 7 godina

Žutima nije trebalo dugo da odluče da podrže čoveka koji svaki dan krši zakon i koji ne radi svoj posao.

Vlado

pre 7 godina

Ma šta ste digli neku dževu koga god da podrže nemaju baš nikakvu šansu protiv kandidata naprednjaka.

sava

pre 7 godina

jos jedan lopov I prevarant. voleo bi da znam koga je on zastitio I koga stiti. jedino svoj dzep I njemu slicne stiti.\n\n

Sanja S

pre 7 godina

Plakaće svi zajedno kad dožive ono što im je suđeno - FIJASKO.

Bexi

pre 7 godina

Opasna igra udruzene opozicije koja ce napraviti manevar iz dve kolone, jako i iz sve snage u prvom krugu ne bi li prikazali da imaju zajedno oba kandidata vise glasova nego kandidat SNS-a. Onda u drugom krugu krece stvaranje medijske slike o ogromnoj podrsci zajednickom kandidatu cele opozicione scene, a kada izgube izbore pokrece se plan B i pocinju nemiri u Srbiji za sta se vec uveliko treniraju preko Zute Patke, odredjenih sindikata itd. Sve je ovo vec vidjeni orkestar i dirigenti je takodje poznati (Tajkuni itd.) U drugom krugu sadasnji partneri SNS-a i trenutno najvece ulizice (planske ulizice) naglo ce promeniti kurs i prici takozvanom zajednickom kanddatu ne bi li stvorili sliku kakva odgovara udruzenoj opoziciji i medijima koji su vec spremili textove i polako krecu u hajku. U ovom periodu ce pokusati da razbiju organizaciono jedinstvo SNS-a gde god je to moguce i pri tom ce razbiti i lokalne vlasti u svim sredinama gde imaju vec svoje bitange ubacene u razne politicke stranke! Pitate se zasto??? Zato sto se sprema velika izborna kradja, a njima su potrebne izborne komisije u kojma ce biti spakovane njihove bitange i koje znaju kako se izbori kradu i namestaju! Primer Smederevska Palanka i jos neke druge opstine! Mislim da Aleksandar Vucic mora da bude kandidat za predsednika Srbije!

miroljub

pre 7 godina

Volio bi da se Šutanovac kandiduje pa da DS vidi koliko vredi, a ovako se sakrivaju iza ovog plačenog činovnika

Tirion

pre 7 godina

Strasno. Ali to su ti lopovi u politici. Podrzavaju jedni druge. Nadam se da su gradjani sada konacno ukpairali ko je Jankovic i za koji tim igra. Tako treba da prodje i na izborima. Sa jednom velikom NULOM.

Nensi

pre 7 godina

Odluka je politički štetna jer je podelila Demokratsku stranku , jedni idu za Jankovićem a jedni za Jeremićem a jedni beže od Šutanovca i njegovih suludih odluka, ujedno je ovo rascep za opoziciju.

Mario Del

pre 7 godina

Kada DS podržava Jankovića prosto je jasno o kakvom se "dobrom" kandidatu po građane radi!

DzMartin

pre 7 godina

Nista novo. Odavno se znalo da Jankovic i DS suruju i da se medjusobno podrzavaju. Sada je to i dokazano. Stvarno su pravi lopovi i prevaranti. Ne znam samo ko ce njima da da svoj glas.

Sanja

pre 7 godina

Lazni zastitnik gradjana je "zaradio" za samo godinu dana 36.000e, to je jako malo s obzirom na buduce apetite, jer ja hocu da budem predsednik. Pa onda daj ostavku sa mesta ZG.

srdjan

pre 7 godina

Ja mislim da treba neko od nadleznih da reaguje na ovo ! Covek kao zastitnik gradjana godinama se bavi politikom i skuplja politicke poene !

smederevo

pre 7 godina

slican se slicnom raduje a jos ima i njihovu podrsku od samog pocetka

Zoran

pre 7 godina

Jankovic vise ne krije sa je zloupotrebljvao svoj polozaj zastitnika gradjana.

Zoran

pre 7 godina

Jankovic vise ne krije sa je zloupotrebljvao svoj polozaj zastitnika gradjana.

drag i odan

pre 7 godina

Zaista lepo, DS će presuditi,.....svi su željni vlasti,....a nada umire poslednja,.....

lici

pre 7 godina

Znalo se da ce Frankestajn podrzati,svojih ruku delo,zar ne lice svi jedan na drugog,ogrezli u kriminalu,istrage minirane,misle gradjani ne pamte.

Mira

pre 7 godina

Jasno ej da za ovog Jankovica nece niko glasati.

lici

pre 7 godina

Iste mete,ista odstojanja,moralne nakaze sumnjive proslosti,misle gradjani su ispozaboravljali,njihove kriminalne radnje.

Hedona

pre 7 godina

Saša Janković nikakav zaštitnik građana nije bio on se predstavlja narodu i EU. Dokazao je da je običan politikant koji je branio interese DOS-a i DS-a. On je sramota za narod i državu.

Sale

pre 7 godina

Kako to da DS nema svog kandidata? Znaci li to da je u totalnom autu? A i kandidat im je slican njima.

Dragan

pre 7 godina

Ovo me podseća na onu legendarnu rečenicu iz Sarajevske audicije: Poslednji pokusaj brice.....

KATARINA

pre 7 godina

E ovom podrskom DS ce definitivno sici sa politicke scene i procice kao njihov nekadasnji koalicioni partner DSS. Dzabe im medjusobne podrske, kad ih gradjani nece podrzati. E Sutanovce sta si docekao da tvoja stranka nema kandidata iz sopstvenih redova.

Miodrag Ilić

pre 7 godina

Bilo je i logično da podrže svog člana koji je sve vreme lagao da je politički neutralan.

vojvodjanin

pre 7 godina

Ima građana koji veruju u evropsku Srbiju, ali sumnjam da ima građana koji veruju DS i Jankoviću.

aleksandra60

pre 7 godina

Da li Sutanovac zna koliko je lazi izgovorio u ovom tekstu Jankovic je sve samo ne ono kako ga je predstavio njegov pulen Suta na izborima ce puknuti kao decja zvecka .

Minja

pre 7 godina

Nista normalno se ne moze ocekivati od demokratske stranke,jer lopovi podrzavaju lopova!

sima57

pre 7 godina

kombi stranka podrzava beskucnika ,toliko od mene

DEJAN

pre 7 godina

Sada su definitivno maske pale, vise nema lazi i prevara koje je koristio lazni zastitnik gradjana Sasa Jankovic koji je krseci najveci zakonodavni akt Ustav Srbije. Pa zar on stvarno misli da su gradjani toliko neobavesteni sada je svima potpuno jasno da je takozvani zastitnik gradjana zapravo bio samo zastitnik opozicije.

Milena

pre 7 godina

Nije Jankovic personifikacija onoga za sta se DS zalaze nego je Jankovic nedvosmiseno kadar Demokratske stranke koji je zloupotrebio svoju funkciju zastitnika gradjana u funciju licne i promocije Demokratske stranke.

Milica

pre 7 godina

Fotografija govori više od hiljadu reči- lopov koji se izbečio i čeka još novca, jer mu nije dovoljno 3000 evra mesečno koje uzima od naroda.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija