• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2017

19:08

GOVOR EMIRA KUSTURICE KOJI JE POMERIO GRANICE: Evo šta je slavni reditelj TAČNO rekao na svečanosti u Srpskoj!

Politika

GOVOR EMIRA KUSTURICE KOJI JE POMERIO GRANICE: Evo šta je slavni reditelj TAČNO rekao na svečanosti u Srpskoj!

Podeli vest

Sve što nam se dešavalo u poslednjih 200 godina Luciferovi šegrti su stručno sabili u četiri godine i građanski rat devedesetih... Sve se obrnulo naopačke, ustaše i Handžar divizija ispadoše borci protiv fašizma, njihovi naslednici nosioci humanističkih projekata, a nas, decu partizana i boraca protiv nacista, proglasiše fašistima

Jedan jajoliki čovečuljak živih očiju, sa francuskom kapom na glavi, pojavljivao se s vremena na vreme u kafani "Partizan", pio limunadu, vadio žuti lipa blok, zverao okolo, nešto popisivao! Posle rata su mi rekli da je vodio evidenciju ko pije, a ko ne pije alkohol! Kad se u vazduhu osećala blizina rata, on me 1990. pitao: "Je li ti, Kusta, šta ono tebi beše žena?" Ja kažem: "Ona ti je najbolja smeša, svega ima u krvi: Srba, Slovenaca, Hrvata, pali ko mercedes!" On veli: "Ma ne pitam te to, nego je l' ona Šokica il' je Vlahinja!?" Ja kažem Jugoslovenka, a on meni: "E pa da ti kažem, slabo ti meni, Kusta, radiš. Ne trudiš se." "Kako se ne trudim, dvoje dece, tri filma", a on kaže: "Ma pusti to, teška vremena, a ti je nisi preveo na našu stranu?!" "Ona je na našoj strani", kažem ja, "Jugoslovenka", a on meni: "Nema to više, pusti to sad, opameti se, sad su svi na svojoj strani!" "Meni je važno da je normalna žena i da me ne maltretira da mogu ovde na miru da popijem pivo!?" On veli: "Pa u tome je greška!" "Kakva greška, super žena, nije joj važno ko je ko je vere, normalna." On se ljutnu: "Dobro si počeo, ali ti ne valja kraj: uopšte nije važno koje je ona vere, važno je da je muslimanka!"

Ta rečenica, koja na prvi pogled zvuči kao bezazlena kafanska šala, bila je sve vreme politička ideja vodilja Alije Izetbegovića i njegovih sledbenika! Sve što se dešavalo posle smrti oca Alije, sin Bakir je usmerio na osvetničko rušenje Republike Srpske u saradnji sa fantomskom međunarodnom zajednicom, gde je na kraju bilo sve isto kao pred Prvi svetski rat: umesto Benjamina Kalaja pristigao Valentin Incko, umesto ilegalnog austrijskog suda i procesa Mladoj Bosni postavljen Haški tribunal, subjektivni sud koji je kažnjavao Srbe i ponekog Hrvata (slična pozicija)! U međuvremenu je ona rečenica iz kafane "Partizan" prerađena, nije važno koje smo vere, nego treba da budemo, ako ne već odmah Bošnjaci, onda prvo Bosanci, ali na kraju, svakako (muslimani). A šta može biti veća prepreka od Svetog Stefana za realizaciju takve namere. Zato su odlučili da ga sruše.

 

 

U povelji 1382. Stefan Tvrtko Kotromanić, koji sebe naziva kraljem Srbalja, Bosne, Pomorja, Humske zemlje, Donjih Kraja, Zapadnih strana, Usore i Soli, u tek postavljenom Svetom Stefanu (današnjem Herceg Novom) proslavlja Svetog arhiđakona Prvomučenika Stefana, a nakon krunisanja na grb Kotromanića stavlja ljiljane, kao simbol koji su u hrišćanskoj Evropi simbolizovali čistotu Presvete Bogorodice!

Izetbegovići su zaigrali sa ljljanima davno i trošili ih kao svoje patriotske biljke. Dakle, zavukli ruku u džep tuđe kulture i zakitili Francuščiće ukradenim cvećem! Kakve veze oni imaju sa tradicijom hrišćanske, pa onda sekularne Evrope, kada je to tradicija države koja nastaje kao socijalna pojava - njima stran proizvod zapadne civilizacije. Nije Sveti Stefan bio krsna slava vladarske porodice Kotromanića, to je patron države kojom oni vladaju, zastupnik pred prestolom Boga otaca Tvrtkovih i naših, kojeg on preuzima od Nemanjića činom svog krunisanja u manastiru Mileševa!

Tanjug

Znate li koliko zemalja i koliko gradova danas imaju patrone koji dolaze upravo iz iste tradicije! To Izetbegoviću i nije parametar, jer njemu hrišćanski Zapad nikad nije bio mera, on je netrpeljivost prema zapadnoj tradiciji izražavao kroz srbofobiju, ali mu je otac znao preko Mladih muslimana da paktira sa zapadnim fašistima, kad je trebalo, a on sam je na vreme shvatio da je korporacijski kapitalizam dobar da mu obezbedi mesto Luciferovog šegrta! Glavna kopča je Saudijska Arabija, zemlja koja kao saveznik ne štiti nijedno poglavlje ljudskih prava, nema demokratske izbore, zemlja koja nam liferuje salafiste i koja direktno finansira ISIS i DAEŠ!

Neuništiva tradicija
Sve je dakle moguće, ali Republiku Srpsku i tradiciju patrona Svetog Stefana neće biti moguće poništiti

Naša nevolja je što se danas prošlost uvažava samo kod onih koji imaju atomsku bombu, i ovih malih čija se elita bogati bezuslovno izvršavajući naredbe, pretvarajući se tako u Luciferove šegrte, a ja sve češće gledam u nebo pošto, kako rekoh, ono zna, i tiho da me niko ne čuje govorim: "O, Bože, daj i meni jednu onako malu zgodnu bombicu da je strpam u džep, ne da je bacim nekome, ne daj Bože, ne treba mi to, nego da je vide dok viri iz džepa, a ja da se pravim lud. Kao nije važno. Neka je, nek stoji. Ne jede hleba."

Da im tako izvedem dokaz i da uvaže naše stradanje i da zaustavim priču kojom su svojim falsifikatima od jednog žrtvovanog naroda napravili zločinca! Tu mi čak i drug Tito pada na um! Što bi on rekao: "Treba raditi kao da će sto godina biti mir, a sutra možda rat." Onda se povratim iz ličnih snova, dakle stavim na stranu atomsku bombu i puštanje mašti na volju! Vreme je da se ta emocija artikuliše, a taj koji bi mogao da nas časti bombom, iz iskustva znam, ispoštovaće nas do minimuma, pa zato, sestre i braćo, ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo, kao što smo i do sada. Samo za tu borbu imam nekoliko uputstava!

 

 

Ako se ne zaustavi mazohističko ponašanje najvećeg dela naše intelektualne i političke elite koja izbegava da se direktno suprotstavi ponižavanju i da napusti politiku kretanja ispod radara i klečanja pred političkim neprijateljima, da našu političku velikodušnost preusmerimo sa drugih ka nama da se okanu sitne vajde, da prihvate stvarnost i da se rvu sa njom, makar ko Mile Dodik! Jer šta radi Bakir Izetbegović nego obavlja dželatski posao, zabija nož u srce jednoj kulturi čiji identitet i etika proističu upravo iz mita o Svetom Stefanu, koga su u ilegalu proterali nakon osmansko-islamske agresije, te okupacije koju je izveo sultan Mehmed II!

Ako se složimo da je to bilo toliko davno, u čije ime onda Bakir danas traži da se pogazi tradicija Kotromanića, čije je ljiljane pokrao? Da li to radi u ime onih Arapa koji su zauzeli Ilidžu, pa se tamo ne čuje nijedan drugi jezik nego arapski! Da li to radi u ime Turaka? Ne verujem, jer Rusi i Turci ratuju pod istom zastavom zajedno sa Irancima! Mi smo to odmah shvatili, a izgleda da će sa Bakirom biti kao u onoj anegdoti kad su Odžaklije ignorisale činjenicu da je pao Berlin 1945, pa su u rovovima i dalje branile opstanak Trećeg rajha. Sve je dakle moguće, ali Republiku Srpsku i tradiciju patrona Svetog Stefana neće biti moguće poništiti. Ne samo zbog toga što je pokradeno naše cveće, pa ugrađeno u građevinu kojoj mi ne pripadamo. To je tradicija, koliko god izgleda kako je 1.300 godina daleko, ipak - to je samo 11 mojih života koji nas dele od dubrovačke povelje Tvrtka Kotromanića. To je suviše blizu i sveže u kolektivnom pamćenju našeg naroda da bi nam neko neometano ispred nosa opljačkao nama toliko važnu tradiciju!

Zoran Sinko

Nema malog naroda koji je svetu darovao više naučnika, niti ima naroda čiji su pečalbari već šezdesetih godina svojom jeftinom radnom snagom gradili Zapadnu Evropu! Nema malog naroda koji je od stradalnika i žrtve preveden u počinioca zločina i genocida! Sve što nam se dešavalo u poslednjih 200 godina Luciferovi šegrti su stručno sabili u četiri godine i građanski rat devedesetih! I najednom sve se obrnulo naopačke, ustaše i Handžar divizija ispadoše borci protiv fašizma, njihovi naslednici nosioci humanističkih projekata, a nas, decu partizana i boraca protiv nacista, proglasiše fašistima. Jedno vreme su tako silno radili da sam pomislio kako će uskoro izvoditi dokaz da je majmun nastao od čoveka, a da stablo raste sa neba prema zemlji! Uz to, nema veze što smo u ratu devedesetih priznavali počinjene zločine, oni nama nisu priznali naše žrtve. I ne samo to, nego su nam retroaktivno poništili sve, golgotu koju smo prolazili u Prvom svetskom ratu, gubitke u borbi protiv nacista, sve su učinili da se slavna prošlost jednog evropskog naroda i njegove naučne i kulturne elite pretvori u čist gubitak.

 

 

Eto, zato volimo Republiku Srpsku jer ovde, kad se gleda u nebo, ne obuzimaju nas samo želje da dobijemo onu jednu malu džepnu nego je ovde prisutan i eho stvarne istine o nama, a nama su Istina i Pravda oduvek bili najvažnija ishrana, najdelotvorniji protein, najžešći enzimi, najjači prirodni antibiotik. Jedino se ovde čuje dovoljno glasno da smo narod koji je proteran iz Hrvatske, narod koji je bežao u Srbiju iz BiH, narod koji je bombardovan na Kosovu, narod koga više nema u Sarajevu i koji je, na kraju, najveća žrtva tog i svih ratova koji su mu na Balkanu u poslednjih dvesta godina prethodili i jedini kod kog postoji sloboda!

EMIR KUSTURICA


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rossia

pre 7 godina

Кустурица у свом стилу, маестрално нема шта, најјаче је за бомбицу, изгледа док нам је Путин не пошаље регион се неће смирити, по цео дан лају на Србе.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Шта рећи.... - а не поклонити се...? Читам ето, и плачем...Слаб сам, на...- сурову истину... !! Хвала ти "Кусто" ,што си ме данас... - расплакао...!!

Aleksandar

pre 7 godina

Ako je on Srbin,ja sam Kinez.Nije mi licno vazno tko je koje vere,ali ovo njegovo srbovanje je smesno.E moj Emire,zasto se sramis muslimanske veroispovesti?

Nenad

pre 7 godina

Dobro je Aleksandre,da ti od svakoga bolje znas koje je nacije,posto tako besprekorno vladas materijom molio bi te da mi kazes sta je bio Ivo Andric,posto je tebi valjda ime najpresudije za pripadnost jednom narodu.Kamo srece da imamo jos stotinu slicnih Emira.

kales

pre 7 godina

Nemaš ti pojma. Pa muslimani su srbi, samo što većina to neće da bude. Posle drugog svetskog rata su bili neopredeljeni, a kada su masovno počeli da se izjašnjavaju kao srbi, tito im dao da imaju muslimansku naciju. A što se tiče Kuste, on je bio ateista, a kad je osetio potrebu da bude vernik, krstio se i to u crkvi svijih predaka.

VELIKA SRBIJA

pre 7 godina

Sta ti znas slepce ko je on. Covek je cestit i svestan svoje pradedovine, zna svoje poreklo i ponosan je na to. On je vratio svoju veru, on je pravoslavac Nemanja. A da su svi svesni svoje proslosti, svi oni hrvati koji se prezivaju na ić, ne bi ih ni bilo, osim u Zagorju. Isto je i sa poturicama. Živeo brate Emire, svaka ti čast. Učite srpstvu ove moje nepismene srbe koji na ovaj način pokazuju svije neznanje istorije i časti.

jajicanin

pre 7 godina

Coveku koliko ja razume tebe ti mesas zabe i babe,vera sa nacionlnosti nema nikakve veze,on je SRBIN,a koje je vereispovisti to ne stoji za debatu.

sasa

pre 7 godina

Ako je to sve što ste imali da kažete, na osnovu ovog govora, pametnije je da ste ćutali. Nije sramota biti muslimanske veroispovesti iako se Kusturica vratio pradedovskoj veri. A govor mu je snažan i emotivan i razobličava ovo smutno vreme u kojem se sve izokrenulo.

Nikola

pre 7 godina

Ma nemoj??? Sta kazes??? Ajde!!!?? Velis:"Nije mi vazno "TKO" je koje "VERE"",...gle ti molim te....ekavica na satrovackom Srpskom i ustaskoj stokavici!!! Vi hrvati da ne pricate Srpski, lajali bi ko psi!

Dragan

pre 7 godina

Gospodine Aleksandre, po vama su Španci i Poljaci jedan narod, pošto su i jedni i drugi katolici, ali isto tako od dva Nemca, od kojih je jedan protestant a drugi katolik, jedan nije Nemac? Uostalom, po vama su izgleda ateisti ljudi koji nemaju nacionalnost? To što vi pišete je notorna glupost,smišljena u smrdljivoj propagandnoj nemačkoj kuhinji još u vreme Austrougarske i namenjena isključivo srpskom narodu. Religija jeste važna za identitet nekog naroda, ali religija ne određuje pripadnost nekom narodu. Na kraju, Kusturica odlično zna da potiče od familije Babić iz sela Plana kod Bileće, a to prezime teško da asocira na Turke, a još manje na Kineze.

Republika Srpska

pre 7 godina

Kods nas na Sokocu postoji psihijatrija pozuri imas jos malo vremana

Ivan

pre 7 godina

Neznam Aleksandre dali si ti Kinez, ali ako nisi znao Kesturica se ponovo vratio u pravoslavnu veru i promenio ime u Nemanja.

Rašević R

pre 7 godina

Dragi moj i poštovani, kao što nam je svima poznato Emir je iz islamske prešao u pravoslavnu veru, a čak i da nije to nam ne bi bio nikakav problem sve dok govori ISTINU! A govori! Pozdrav!

Srboljub

pre 7 godina

Emir (krsteno Nemanja ) je ponos Srba ...strasan govor i istinit..a istina ce.. ubiti..tzv ..Bosnjake .

dragan

pre 7 godina

njemu svaka cast pronasao korene vratio se svojima osvetleo obraz dedovima a sta ce oni ostali poput bakira niti su tudji niti su svoji mole se bogu a neveruju ni u sta boga mole a pameti plitke samo da su dzepovi puni a narod mora da slusa.\n

Ljubo

pre 7 godina

Hajde sto " laju " muslimani na ovog gospodina ,drugo i ne znaju ,ali kada cujem pojedine Srbe kada " pljuju i laju " po Kusti ,kosa mi se na glavi dize , sramota...

Boki

pre 7 godina

Gledao sam prenos uzivo na rts-u i evo sad sam opet procitao govor, sta reci za coveka osim "svetski a nas"!

snjezana

pre 7 godina

Kusta heroj istinoljubac\nCovjek prosvjetitelj\nPonos naseg naroda\nNa kolena pred njim

vlada

pre 7 godina

..... ovo je više od govora, ovo je za udžbenike! Bravo Emire!

Klaudije

pre 7 godina

Kako moćno zvuči glas razuma. Normalan i instinski obrazovan čovek. Hvala Emire

MG

pre 7 godina

Na nasu nesrecu, ovo je istorija i istina, treba je negovati, pominjati, koristiti. Velike reci mogu samo veliki izgovoriti.

Grigorije MMM

pre 7 godina

Kako: šta je rekao? Pa eno na YouTube ceo govor.

Nada

pre 7 godina

Kad neko SVETLI obasja puno tame. Bravo Dodik za borbu, Bravo Kusto za pamet i ljubav.

Boris

pre 7 godina

U jednoj reči, Emire Kusturica kopčanje tvoje košulje je na tvojim leđima. Djes ba Jeo bunike?

Nikola

pre 7 godina

A kada je to hrvat istjerao Madjara iz Slavonije? Kada je istjerao Italijana iz Dalmacije? Kada je istjerao Njemca iz Zagreba? kada se to tkz. "bosnjak" gdje moj Golf dvojka stariji od imena njihova,..se udostojio da oslobodi jednu jedinu stopu od Otomana ili Austrougara?? Odakle tim marginalcima drzave, teritorije? Cime su ih to oni braco Srbi i sestre Srpkinje placali, kao sto smo ih mi placali zivotima i krvlju svojih najboljih sinova i heroja? Gdje leze njihovi 'Termopilski klanci"? Nisu li vijekovima Otomani, Madjari, Njemci, Italijani vladali ovim balkanskim prostorima? Pitajte se sto ih to vise nema. Jesu li sami otisli ti okupatori? Ko ih je otjerao? Braco Srbi i sestre Srpkinje, nasi stari su od vajkada govorili i upozoravali: "Neprijatelj ce ojacati samo uz ono STA MI OSTAVIMO IZ SEBE" Iza sebe ostavljamo nasu Istoriju, Kulturu, nase Pobjede,..a to drugi kradu jer ih imamo toliko da i ovi marginalci imaju cime da se kite i hvale! Los nam posao! Hranili smo sirotu za svoju sramotu,..zanemarujui krv i zivote najboljih sinova nasih koji nam stvorize i zaradise i slobodu i cast i prostor i drzave,..da bi se udruzivali sa marginalcima koji su navijek slugani i poltroni tudjinima bili,..koji su cekali svaki momenat dolaska strane mocne vojne sile na nase zivotne prostore, da bi oblacili okupatorske uniforme i trcali iz njihove ratne cizme pokazujuci prsticem u Srbe. Placamo visoku cijenu nasem "mundijalizmu",..nasoj malogradjanstini i slijepoj vijeri da KROZ covjeka koga znamo iz nekog naroda posmatramo svu njegovu naciju iza. Jer ako ste braco i sestre cak POBRATIMI sa nekim drugima, znajte da vasa djeca nece mozda biti pobratimi sa njihovom djecom! A pjevali smo "sunce tudjeg nega grijati vas nece",..da bi nas radi istih i sa istim gadjali i ubijali sa tog naseg neba. U pamet se!

kapor momir

pre 7 godina

Vreme je bacilo clanak oproslavi Sve je zavrsilo sa Lesinarima.

Zagor Zagorac

pre 7 godina

Ja bih se nadovezao na Aleksandrov komentar vezano za veru i naciju. IĆ u prezimenima trebali bi da znaju oni koji imaju ova dva slova. To je dobijeno od Sv Save a predstavlja znak krug i krstić na krugu koji je predstavljao Boga. Pa imamo prezime Jovanović. Dakle Jovanov I BOŽIJI, dakle ić je i Božiji, pošto se taj dodatak kasnije prelio u IĆ. A Kusta, šta reći o takvom intelektualcu sem da ga treba slušati kad god nešto kaže i shvatati te velike reči a ne samo na to gledati kao reči.

Deda Zvonce

pre 7 godina

Како не пустити сузу, једну која спира бар мало патњи са душе, а другу радосницу што смо изнедрили овакву интелектуалну громаду?

Bura

pre 7 godina

Zašto ,Nemanja" kad spominješ ustaše i hanđzar diviziju ne staviš četnike u isti koš. Uvjek si bio majstor dodvoravanja i uvlačenja pa si tako i plivao sa svakom vlašću čak i u crnoj gori si na prevaru dobio objekat na prestižnoj lokaciji.

slobo

pre 7 godina

Tvoje pominjanje cetnika je utemeljeno na Brozovskoj Historiji ili ti povijesti koju je realno trebalo nazvati Histerija. Odlicno znamo da su vas cetnici sprecili da zatrete sve sto je pravoslavno i srpsko pa ste hteli da povucete paralelu izmedju ustasa i cetnika, e nece moci Mozete se zahvaliti kralju ujedinitelju sto vas je prigrlio u svoje pobednicko krilo i dao vam drzavu bez koje ne bi ni postojali 1941 ni bi napravili one uzasne zlocine kao i ove kasnije. No tikva ide na vodu dok se ne razbije. Puci ce i vasa

valjevac

pre 7 godina

Cesce pisite sta kaze Kusta, a ne Nostradamus.Bravo Kusta

Hrvoje

pre 7 godina

Ako se vec zelio vratiti svojoj vjeri,Kusturica se trebao vratiti pradjedovskoj katolickoj vjeri ( u Bosni do dolaska Turaka ne nalazimo pravoslavnih,niti im crkava) a i prvi raski kralj Stefan Prvoovencani je 1217 krunjen katolickom krunom pape Honorija koju mu Sava donosi iz Rima. To sto kasnije 1219 za veceru mjenja prvotnu vjeru ne znaci nista. I svi Bosanski kraljevi su bili katolici sem bogumila Kulina i kraljica Katarina ostavila je kljuceve Bosne (kraljevskog grada Jajca) papi u Vatikanu sve dok joj se poturceni sin Ahmed ne vrati u katolicku vjeru

Zagor

pre 7 godina

Katolička vijera kao takva nije postojala u ovom obliku koji je danas. On se vratio naciji kojoj pripada. Dakle on se izjasnio kao Srbin, i uzeo je pravoslavnu vijeru koja je od Nemanjića, stvaranjem srpske crkve od strane Sv Save. Mi imamo i pravoslavne crkve iz tog doba sa dva oltara poput one u Nišu. A uklanjanje oltara sa zapadne strane po pravoslavnim crkvama u Bosni i Hrvatskoj je dijelo Napoleona Bonaparte. No da ne ulazim u dokument koji se čuva u Francuskoj Akademiji nauka o kralju Milutinu (kralj Raške, Duklje, Hercegovine, Dalmacije itd), dovoljno je reći Hrvoje Ban Jelačić (prvobitno okrenut ka Pešti) koji se izjašnjavao kao Srbin, a možda je još novije interesantnije poput Mata Gracića Srbina katolika vlasnika 70% Dubrovnika čijeg je unuka Vaš poglavnik Tuđman protijerao i sada ga ustaška emigracija u Australiji kani ubiti.

Sandra

pre 7 godina

Kusturica je shvatio da su mu preci bili naterani da pređu u islam da bi sačuvali glave, ali i da su pre toga bili Srbi i zato se vratio izvornoj veri. Ali to je sada manje važno. On je kozmopolita i protivnik je uskogrudne politike koja se vodi iz Izetbegovićevog kabineta i koja vodi BIH u propast. Sva sreća što su krupni igrači u svetu shvatili kuda vodi ekstremni islam pa će zbog toga pružati sve manje zaštitu i muslimanskim ekstremistima u regionu. kusti svaka čast na održanom govoru!

Vlasto

pre 7 godina

Bravo, govor za istoriju i udzbenike, treba da smo ponosimo sto je nas

metafizičar

pre 7 godina

Čitam i ponosim se. Ponosim se likom i djelom ovog velikog umjetnika. Nad ovim rečenim čovjek jednostavno zanijemi. Ostane bez riječi ali sa velikim duhovnim napitkom u sebi. Uljepšao mi je ostatak dana.

boj

pre 7 godina

To Emire - Nemanja. Niko nije primetio početak govora; ovaj Jajoliki čovečuljak mora da je Abdulah Sidran... Ako je i taj govor fikcija, Emir priča o njemu...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17