• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

10.01.2017

19:23

SRAMOTNO, INCKO UPOREDIO SRPSKU SA NDH! Dodik: Poznati klovn međunarodne zajednice pokazao pravo lice!

Politika

SRAMOTNO, INCKO UPOREDIO SRPSKU SA NDH! Dodik: Poznati klovn međunarodne zajednice pokazao pravo lice!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valenin Incko poređenjem Dana Republike Srpske s danom osnivanja Nezavisne Države Hrvatske (NDH) nije povredio nikoga u RS, ali jeste pokazao svoje pravo lice

Dodik je u izjavi Srpskoj novinskoj agenciji (Srna) Incka nazvao "poznatim klovnom međunarodne zajednice", dodavši da je "period glumatanja diplomate završen" i da su "maske pale".

PredsedniK RS je rekao da je Incko tom izjavom "podsetio da pripada onima koji su u vreme NDH podržavali tu zločinačku tvorevinu, u kojoj je nestalo više stotina hiljada Srba, i pokrenuo sumnju da on i danas gaji simpatije prema toj zločinačkoj tvorevini".

- Bilo bi zanimljivo znati na kojoj strani istorije mu je bila porodica u Drugom svetskom ratu, kada tako olako, bez imalo odgovornosti, izgovara šta izgovara, ne misleći da ga prati celi jedan narod dok se on obraća meni. Ali, to je Incko. Lupi, ako ostane živ pojašnjava, i za sve to uzme 25.000 evra mesečno - rekao je Dodik.

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da je "šokiran zatrašujućom izjavom visokog predstvanika u BiH Veletina Incka u kojoj je uporedio Republiku Srpsku sa NDH".

DODIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bosna se zasniva na idealizmu muslimana, oni hoće neku svoju VELIKU DRŽAVU?!

On je naveo da je Inckovo poređenje "vrlo opasno i za svaku osudu", a da posebno zabrinjava što je takvu izjavu dao visoki predstavnik međunarode zajednice u BiH koji treba da garantuje sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno da štiti i RS i BiH.

Borenović je zatražio od Incka da se pod hitno izvini građanima RS.

- Nikada nećemo dozvoliti da o RS tako govori i poredi sa zločinačkom NDH. Visoki predstavnik je ovim pokazao da se potpuno izgubio u sprovođenju svog mandata, umesto da utiče na stabilizaciju prilika u BiH- rekao je predsednik PDP-a.

NATO PAKT PRETI DODIKU: Pismom komandanta Žizel Vils zabranjeno učešće Trećeg puka u proslavi Dana Srpske!

Boračka organizacija RS saopštila je da je Inckova izjava u kojoj je uporedio 9. januar, Dan RS, sa 10. aprilom, danom osnivanja NDH, teška uvreda za srpski narod i srpske borce, kao i za sve srpske žrtve iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i iz Drugog svetskog rata, koje su u najvećem procentu stradale upravo od NDH.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je danas izjavio da bi "secesionističke namere" predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koje je naznačio svojom izjavom da RS teži pripajanju Srbiji, definitivno značile prekoračenje "crvene linije".

- Za međunarodnu zajednicu postoji samo dejtonska Bosna i Hercegovina i Republika Srpska koja je dobila svoj legitimitet 21. novembra 1995. godine u Dejtonu. Ako bismo počeli slaviti praznike kao što je 9. januar, onda bi se neki mogli dosetiti i da se slavi, recimo, 10. april, dan kada je osnovana Nezavisna Država Hrvatska (NDH) - rekao je Incko za sarajevski portal Faktor.

Incko je rekao i da smatra da to "nikome ne pada na pamet" i da "treba gledati prema budućnosti, a ne prema prošlosti".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gaja

pre 7 godina

Treba se strpeti i izbeci provokacije do 20 januara, kada Donald Tranp i zvanicno postaje predsednik Amerike.

Dejan

pre 7 godina

Icko se razume u istoriju kao Mara u kriv. Covek lupeta nevidjeno. Lupeta za sve pare koje je dobio.

Darko

pre 7 godina

Pa koga to iznenadjuje? Gospodin je fašista i tu nema ništa novo, iz njegove domovine smo imali i sekretara ujedinjenih nacija, Kurt W koji je takodjer bio fašista i imao internacionalnu funkciju.

vlada

pre 7 godina

....i sami kažete da je KLOVN, a ja bi dodao i BEZNAČAJNI, tako da tu nema uvrede!

Srb

pre 7 godina

Овај Инцко је невиђени болесник, луђи је од усташа, како га није срамота да изјави тако нешто.

pura0070

pre 7 godina

za ovakvo nesto suvisne su reci NDH AHHAAHHAAHAHAH FASIZAM a RS DEMOKRATIJA samo Budale mogu nesto tako da se izjasne kao i njihov Vodja Bekir

slobo

pre 7 godina

sta li ti komentarises? Da si normalan normalno bi se i potpisivao

Milanko

pre 7 godina

Čovek ne dobija samo 25 hiljada evra,njemu dole u Sarajevu stavljaju nešto u kahvu i u ćaj.Svaki čovek u glavi ima rupu za možak, njemu izgleda prazna rupa .

marko

pre 7 godina

Ja ne vidim razliku izmedju situacije u bosni pre prvog rata i sada. I onda i sada austrijanci zamecu kavgu.

Sale

pre 7 godina

Incko se ponasa kao da je visoki predstavnik za Zanzibar, a ne za neku teritoriju na brdovitom Balkanu. Trebao je malo da se pripremi i da zna da se 10. april obelezava, ali onako,"latinski". Mozda je covek njihov pritajeni ambasador? Ako nije, onda je profiter ili najobicniji TUPAN.

nina

pre 7 godina

Kada ce predstavnik medjunarodne zajednice nauciti da se ponasa I kako se postuje narod? I njemu kao da ce uskoro odzvoniti. Da mu nije mozda zao novca koji ce presusiti ili ono nesto drugo sto dobija u Sarajevu sto su oni uvek spremni da ponude a zapadnjaci traze.

xx

pre 7 godina

- Bilo bi zanimljivo znati na kojoj strani istorije mu je bila porodica u Drugom svetskom ratu, kada tako olako, bez imalo odgovornosti, izgovara šta izgovara, ne misleći da ga prati celi jedan narod dok se on obraća meni. Ali, to je Incko. Lupi, ako ostane živ pojašnjava, i za sve to uzme 25.000 evra mesečno - rekao je Dodik. - gospodin dodik je sve rekao !

istina

pre 7 godina

parada u banjaluci je garancija da vise neće da bude kolona srpske dece za klanicu kao u drugom svetskom ratu. iseljeni muslimani I hrvati zločinci iz drugog svetskog rata su iseljeni - što dalje od osvete.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija