• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2017

11:34

MINISTARSTVO PRAVDE: Šaljemo Francuzima NOVE DOKAZE o zločinima Ramuša Haradinaja!

Politika

MINISTARSTVO PRAVDE: Šaljemo Francuzima NOVE DOKAZE o zločinima Ramuša Haradinaja!

Podeli vest

Tužilaštvo za ratne zločine dostavilo je danas Ministarstvu pravde Srbije naredbu o proširenju istrage protiv Ramuša Haradinaja sa novim dokazima koja će do kraja ove nedelje biti prevedena i prosleđena Francuskoj radi odluke o zahtevu Srbije za izručenje Haradinaja, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde

Ministarstvo pravde juče je prosledilo zahtev za izručenje Haradinaja Francuskoj sa pratećom dokumentacijom o istrazi za zločine za koje se sumnjiči a koja je pokrenuta 2004. godine.

Naredba o proširenju istrage odnosi se na dela koja nisu bila obuhvaćena istragom koja se protiv Haradinaja vodila od 2004. godine na osnovu koje je raspisana poternica protiv njega.

Srbija traži Haradinaja za krivična dela koja nisu bila obuhvaćena optužnicom Haškog tribunala po kojoj je pravosnažno oslobođen.

Srpski pravosudni organi tvrde da poseduju nove dokaze koji nisu bili predstavljeni u Hagu.

Haradinaj je prošle srede lišen slobode na aerodromu u Bazel-Miluz na francuskoj strani, na osnovu poternice koju je Srbja za njim raspisala 2004. godine i nalazi se u pritvoru.

Srbija ga traži zbog sumnje da je počinio zločine na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine koji nisu bili obuhvaćeni optužnicom Haškog tribunala po kojoj je pravosnažno oslobođen.

U pitanju su ratni zločini protiv civilnog stanovništva u zoni odgovornosti Dukađini 1998. i 1999. godine.

Protiv Haradinaja nije podignuta optužnica, već je taj predmet još uvek u fazi istrage, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Francuski sud nema rok za odlučivanje o zamolnici za izručenje Haradinaja. Međutim zahtev mora da stigne u roku od 18 dana od dana kada je uhapšen, odnosno 4. januara.

Taj sud će ispitivati ispunjenost uslova za izručenje Haradinaja na osnovu dokumentacije i dokaza koji su mu već prosleđeni i onih koji bi trebalo da budu poslati do kraja ove nedelje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 7 godina

Svi oni koji su oslobodjeni a radi se o siptarima u Haskom tribunalu su zlocinci koji su sticeni od Amera i EU ali moraju odgovarati za ratne zlocine pocinjene u Srbiji-nema izuzetaka. Do sada su samo srbi stradali ali se nadam da i siptarima dolazi sudnji cas i da ce Francuska postupiti po zakonu i isporuciti ga !!!!!!!!!!!!!!!!!

asid

pre 7 godina

Ništa od tih dokaza, spasiće ga onaj čuveni bračni par, Mito i Korupcija a ako zatreba angažovaće i onu još čuveniju rodjaku, Likvidaciju!

Ljubo

pre 7 godina

Ovde necu govoriti o zlocinu ,mislim i strah me da je ovo zapadna agentura ,preko poltronske vlasti Francuske,sve ovo pripremila ,i priprema ,bas u ovo vreme .Pocevsi od naseg najradosnijeg praznika ,predsednik ne ode na Kosovo , ,traze se i prave nemiri sve do izbora koji slede u Srbiji .Haradinaj i da se izruci ili ne izruci ( sto je ovo drugo prije izvodljivo) samo ce biti jedan od pritisaka ,a bice ih tek jos ,da bi se destabilizovala postojeca vlast .I opozicija ce uskoro pokazati svoje pravo lice ?!....

car

pre 7 godina

Ma nema ništa od njegovog isporučivanja Srbiji,ima francuzi da nas ponize kao i slovenci.Pa mi smo dobar i naivan narod,pa ljubimo im skute kada ih ucmekaju muslimani.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija