• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2017

12:29

VUČIĆ: Saradnja u poljoprivredi sa državom Maharastra

Politika

VUČIĆ: Saradnja u poljoprivredi sa državom Maharastra

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mumbaju, drugog dana zvanične posete Indiji, sa glavnim ministrom države Maharastra Devendrom Fadnavisom, sa kojim je razgovarao o boljoj saradnji u oblasti poljoprivrede, prerade semena i drugim tehnologijama za preradu hrane, ali i privlačenju većeg broja indijskih investitora u Srbiju, kao i formiranju zajedničkih timova koji bi na tome radili

Tema razgovora bile su i zajedničke kompanije u sektoru informacionih tehnologija.

Premijer je, kako je saopšteno, istakao da bi bilo veoma važno raditi na uzajamnoj promociji Srbije i Indije, kao turističkih destinacija, saopšteno je iz kabineta.

- Ovo će biti novi zamah u našoj saradnji, naročito u oblasti poljoprivrede - rekao je glavni ministar Fadnavis i naglasio da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Indiju velika mogućnost za srpske kompanije.

Vučić i Fadnavis dogovorili su formiranje zajedničkih timova, koji će istražiti sve mogućnosti saradnje Srbije i Maharastre, desete najmnogoljudnije države na svetu.

Premijer je, takođe, pozvao glavnog ministra Fadnavisa da sa delegacijom indijskih privrednika poseti Srbiju.

Tanjug

Vučić je odlaskom u Mumbaj nastavio višednevnu posetu Indiji, u okviru koje se juče sastao sa indijskim premijerom Naredndrom Modijem i učestvovao na samitu "Vibrant Gudžarat", u indijskom gradu Gandinagaru.

Unapređenje ekonomske saradnje i političkih odnosa i dolazak indijskih investitora u Srbiju su među najvažnijim temama posete premijera Indiji.

Vučić i Modi su, prema rečima premijera Srbije, imali dug i srdačan razgovor i saglasili se po pitanju najvećeg broja važnih političkih tema u današnjem svetu.

- Ali, mnogo je važnije da smo razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje, o tome šta treba da uradimo da bismo uvećali našu trgovinsku razmenu koja je na nivou od 130 miliona dolara. Mislim da možemo ne da je udvostručimo ili utrostručimo, već da dođemo do milijarde za svega pet do sedam godina - rekao je premijer novinarima nakon sastanka.

On je potom u obraćanju na samitu "Vibrant Gudžarat" rekao da će Srbija obezbediti najbolje moguće uslove za kompanije iz Indije koje budu investirale u našoj zemlji.

- Obezbedićemo najbolje uslove za indijske kompanije, a nadam se da će i srpske kompanije naći ovde u Indiji plodno tlo za naše investicije - rekao je Vučić.

Premijer se sastao i sa Vidžajem Rupanijem, glavnim ministrom savezne države Gudžarat u kojoj se održava samit nakon čega je novinarima rekao da je postignut dogovor da privredna delegacija te države, sa premijerom Indije Narendrom Modijem i Rupanijem na čelu, dođe u Beograd.

Kako je dodao srpska delegacija razgovarala je sa predstavnicima Federacije indijskih privrednih komora i o dolasku više turista u Srbiju.

U nastavku posete premijer Vučić će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

"Vibrant Gudžarat globalni samit" predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji.

Samit okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu su učestvovali predstavnici više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija, a očekuje se više od 2 miliona posetilaca.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

Vučić se u Indiji sastao i sa Dmitrijem Rogozinom, potpredsednikom Vlade Ruske Federacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pesicvr6

pre 7 godina

Srbija je na dobrom putu i to je sve bolje iz dana u dan.

Neca

pre 7 godina

Poljoprivreda je od ogromnog značaja za obe zemlje i zato je svaki napredak izuzetno bitan.

Biljana

pre 7 godina

Ekonomska saradnja izmedju nasih zemalja je na dobrom putu unapredjenja.

Milenko

pre 7 godina

Privredne veze Srbije sa drugim zemljama polako ali sigurno dovesce nas na mesto koje i zasluzujemo, snazne i oporavljene.

Marija

pre 7 godina

Srbija ima zaista odlicne potencijale u poljoprivredi.

Hana

pre 7 godina

Poljoprivreda i izvoz naših poljoprivrednih proizvoda je naša ogromna šansa kada se uvidi koliko je veliko Indijsko tržište.

Dragan

pre 7 godina

Saradnja u poljoprivredi sa tako velikom zamljom bi bila pun pogodak! Biće, nadamo se.

Petar

pre 7 godina

Srbija je zemlja koja se pretezno bavi poljoprivredom. Zbog toga ce svaki vid ulaganja u poljoprivredu isplatiti i drzavi Srbiji i buducim investitorima iz Indije.

Sanja S

pre 7 godina

Saradnja sa svima je neophodna za boljitak i razvitak Srbije.

Zoran

pre 7 godina

Mozemo jedni drugima puno da pomognemo u oblasti poljoprivrede!To je odlicno.

Damien

pre 7 godina

Možemo našu poljoprivredu sigurno poboljšati saradnjom sa Indijom. Oni su velika zemlja i verujem da imaju interesovanja da ulažu u Srbiju.

tvigi

pre 7 godina

sansa i zxa nasu poljoiprivredu da joj nkonacno krene .

Miki

pre 7 godina

Dok su Jeremic i Jankovic duboko u kampanji, neko mora i da radi da vodi drzavu,da dovodi investitore da gradi puteve,da finansije dotera u red,opziciju bi trebalo da bude sramota kako se ponasaju,tolika mrznja prema premijeru ih je sve okupila na jednom mestu

Ivan

pre 7 godina

Privredu u Srbiji ocekuju bolji i lepsi dani. A samim tim i bolji i lepsi dani za Srbiju i nasu ekonomiju.

mostonga

pre 7 godina

Kad se spoje,naša obradiva površina, znanje i njihov novac,dobiće se značajno povećanje poljoprivredne proizvodnje, ali i prerađivačke industrije.

Peda

pre 7 godina

Sviđa mi se to što će se osnovati timovi koji će raditi na privlačenju investitora iz Indije u našu zelju.

Peđa

pre 7 godina

Indija je ogromna zemlja sa velikim brojem stanovnika i njene potrebe za hranom su ogromne, tako da naša poljoprivreda ima lepu budućnost kada počnemo da izvozimo na Indijsko tržište.

suza

pre 7 godina

Na ovaj nacin se pokazuje kako treba da se bori za svoju zemlju, dok drugi sede i vode politicki marketing.

Mila

pre 7 godina

Nista lepse. Povecacemo proizvodnju, iskoristiti kapacitete, povecati izvoz, povecati profit. Na dobrom smo putu.

DANILO

pre 7 godina

Kako je nasa poljoprivreda zbog losih politika bivsih vlasti, ova saradnja bi nam dobro dosla. Poljoprivreda je grana koja bi mogla da nam donese veliki profit, pogotovo u saradnji sa Indijom.

biki

pre 7 godina

Poznato je da svaka inicijativa može biti dobra i da od timova Indije i Srbije zavisi hoće li neka ideja biti primenjena, a trebalo bi u interesu podizanja medjusobne robne razmene.

Bojan

pre 7 godina

Indija je ogromno tržište i naša velika šansa.Ne treba smetnuti sa uma da je Indija zemlja u razvoju i da je na sličnom stupnju razvijenosti, što je šansa za ravnopravno učešće naše robe na tim tržištima.

mala

pre 7 godina

Sta reci, nas premijer ne odustaje od nase zamlje.

mala

pre 7 godina

Mogu da ga kritikuju, mogu da ga ne vole.. ali on se zaista trudi oko nas i nase drzave.

Jakša

pre 7 godina

Investicije za našu privredu, posebno poljoprivredu su od izuzetnog značaja za povećanje proizvodnje a samim tim i izvoza.

Riki

pre 7 godina

Poljoprivreda je bitna u svim zemljama pa tako i u Srbiji što je dobro jer će se uspostaviti saradnja sa Indijom po tom pitanju!

nata

pre 7 godina

Indija je jaka zemlja, ovakvu sansu ne bi trebalo ispustiti...

lici

pre 7 godina

Ova saradnja ce konacno nasu poljoprivredu dovesti,na nivo gde je poodavno bila.

lici

pre 7 godina

Za nasu poljoprivredu dolaze bolji dani,zahvaljujuci premijerovom obnavljanju odnosa,sa prijateljskom nam Indijom.

TheBloom

pre 7 godina

Odlicno! Ovo su sjajne vesti. Moramo da prosirimo nasu saradnju sa sto vise drzava na Istoku. Rusi tu mogu mnogo da nam pomognu i siguran sam da hoce.

Goran

pre 7 godina

Srbija ima ogorman potencijal u poljoprivredi koji stoji neiskoriscen. To moramo da unovcimo sto pre, ukoliko mislimo da napredujemo. Drago mi je sto se Indijci interesuju za tu oblast i saradnju sa nama.

Vladislava

pre 7 godina

Doslo je vreme da se konacno iskoriste potencijali za ekonomsku saradnju sa Indijom.

Goran

pre 7 godina

Poljoprivreda je jako bitna za Srbiju i uz dobre investicije iz Indije mozemo puno toga uraditi na unapredjenju rada

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija