• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2017

13:59

VUČIĆ SA INDIJSKIM PRIVREDNICIMA  o uslovima za ekonomsku saradnju!

Politika

VUČIĆ SA INDIJSKIM PRIVREDNICIMA o uslovima za ekonomsku saradnju!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u Mumbaiju informisao predstavnike indijskih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju da je poslovna klima u našoj zemlji značajno bolja i da je podrška vlade za otvaranje novih radnih mesta naišla na veliko interesovanje nekih od najvećih evropskih kompanija

Direktor Pinnacle industries Sudir Mehta rekao je da su odnosi dve zemlje dobri, ali da je potrebno pojačati ekonomsku saradnju.

Kako je naveo, od 2013. do 2015. godine skoro dvostruko je uvećana trgovinska razmena između Indije i Srbije, ali to je nedovoljno s obzirom na mogućnosti dve zemlje.

On je naglasio da su indijski investitori zainteresovani za jačanje ekonomske saradnje i to naročito u oblasti infrastrukture, obnovljive energije, informacionih tehnologija, polioprivrede, bankarstva i turizma, kao i naučno-tehničke i oblasti tekstilne industrije.

Premijer Vučić je obavestio indijske privrednike o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela u poslednje dve godine, kao i o paketu ekonomskih mera za podršku stranim investitorima.

On je naglasio da je poslovna klima u Srbiji značajno bolja i da je podrška Vlade za otvaranje novih radnih mesta naišla na veliko interesovanje nekih od najvećih evropskih kompanija.

Premijer je istakao da zbog ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, CEFTA, Turskom, SAD, kao i zemljama Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, Srbija danas predstavlja veoma interesantnu destinaciju za direktne strane investicije sa najvećim potencijalnim tržištem.

Indijski privrednici smatraju da je Srbija, pored dobre investicione klime, i lokacijski veoma zanimljiva za njihove investitore zbog mogućnosti da za kratko vreme svoju robu dostave do evropskog i ruskog tržišta.

Premijer Vučić sutra završava trodnevnu posetu Indiji otvaranjem Mumbajske berze.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
max

pre 7 godina

Ovo je najvažniji deo posete privredna saradnja i njeno jačanje.

Sinisa

pre 7 godina

Indija je azijski gigant i mozemo od nje imati velike koristi.Uvek su pokazivali blagonaklonost prema Srbiji,i to treba iskoristiti.

Ana

pre 7 godina

Treba ih dobro informistai sigurno ne znaju kako je ovde kod nas.

Sanja S

pre 7 godina

Treba ostvariti dobru saradnju na svim poljima.

desa

pre 7 godina

Kada bi samo jedan poslic krenuo posle bi islo mnogo lakse .

vidoje

pre 7 godina

Hvala g-dinu Mumbaiju na lepim željama. Napred Srbija i Vučić i Indija !!!

Slavko

pre 7 godina

Sa tom zemljom želi da sarađuje jedna KIna, SAD, Singapur ;Rusija,Japan,Nemačka , a poneke jade u evropskom siromašnom patuljku smatraju da Vučiću nije tamo mesto.E zbog toga mentaliteta nama ne ide onom brzinom kojom bi trebako, samo da zaživi ugovor o poljoprivredi za Srbiju je to pun pogodak, ljudi to je zemlja od milijardu i dvesto miliona.

Kostadin

pre 7 godina

Od ovih kontakata i dogovora Srbija a eto posebno poljoprivreda i turizam mogu imati veliki korist i privredni zamajac.

Goran79

pre 7 godina

Saradnja u oblasti poljoprivrede sa Indijom predstavlja fantasticnu priliku za nas agrar jer je njihovo trziste gotovo neograniceno.

Ivona

pre 7 godina

Bice ovo korak ka jednoj lepoj i uspesnoj saradnji izmedju dve zemlje.

sg

pre 7 godina

Bilo bi lepo kada bi se jos neko zainteresovao za ulaganja u nasu proljoprivrednu proizvodnju.

Mirce

pre 7 godina

Ocekujem da upotpunimo jos bolju saradnju sa zemljama Briksa unapredjem saradnje sa Indijom, a za tako nesto ima puno prostora.

Bojan

pre 7 godina

Treba saradjivati sa celim svetom,a pogotovu sa ovakvim ekonomskim silama!

Dunja

pre 7 godina

Na ovom današnjem sastanku Indijski privrednici su se upoznali sa uslovima poslovanje u našoj zemlji i siguran sam da će im naše tržište biti jako privlačno za ulaganja.

Ekrem

pre 7 godina

Posle svega što im je prezentovao naš premijer nemoguće je da neka od indijskih firmi ne otvori svoje pogone u našoj zemlji.

MIlica

pre 7 godina

Saradnja sa Indijom može biti od velike obostrane koristi.

buna

pre 7 godina

Ekonomska saradnja sa Indijom je od neprocenjivog znacaja.

BOBI

pre 7 godina

imamo odlican potencijal za ulaganja stranih privrednika

Miljana

pre 7 godina

Vucicev put u Indiju donece odlicnu saradnju sa Indijskim privrednicima.

mala

pre 7 godina

Vucic uvek izvuce pozitivu iz svake posete, tako se nadam da ce i ova poseta biti sa puno pozitivnih vesti.

mala

pre 7 godina

Za razliku od prethodne vlasti on, se zaista trudi da nam obezbedi bolju buducnost.

Kizo

pre 7 godina

Kao svaki pravi domaćin premijer veliča mogućnosti naše zemlje da bi pridobio naklonost investitora. Veća zaposlenost=veći budžet=stabilna država.

Sandra

pre 7 godina

Indija je zemlja koja mnogo ulaže u poljoprivredu i dolaskom u Srbiju bi se omogućilo uspostavljanje saradnje i u tom segmentu!

mira

pre 7 godina

Poslovna klima je sigurno bolja i ona nam omogucava dolazak stranih investitora.

lici

pre 7 godina

Uslovi za poslovnu saradnju ce biti najpovoljniji,koji su Indiji ikada ponudjeni,znam da ce ovo biti najplodotvorniji samit premijera do sada.

lici

pre 7 godina

Premijerovi uslovi o ekonomskoj saradnji,nece se moci lako odbiti,jos manje zanemariti,cucemo jos po povratku.

Fantom

pre 7 godina

Saradnja sa Indijom je otvaranje jednog novog trzista. Jednog novog i velikog trzista i jako mi je drago zbog toga. Mogu mnogo da nam pomognu i da ubrazju nas ekonomski razvoj svojim ulaganjima.

Ognjen

pre 7 godina

Ekonomska saradnja sa Indijom treba da nam bude prioritet. Moramo da napravimo odlicne veze sa njihovim firmama, a nasi privrednici mogu da odigraju kljucnu ulogu u tome. Naravno, tu su i Rusi koji takodje mogu mnogo da pomognu.

duki

pre 7 godina

Treba ostvariti dobru saradnju na svim poljima.

Milica

pre 7 godina

Ovom posetom i dobrom bilateralnom sardnjom doći će do jačanja tržišta, ekonomij i sveukupno privrede.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija