• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2017

17:16

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ UVERENA: Rezolucija EP o Srbiji će biti pozitivna!

Politika

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ UVERENA: Rezolucija EP o Srbiji će biti pozitivna!

Podeli vest

Ministarka zadužena za evopske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas u Briselu da veruje da će Rezolucija Evropskog parlamenta o napretku Srbije, koju je predložio izvestilac Dejvid Mekalister, a EP treba da usvoji u martu, biti pozitivna i da će oslikati napredak Srbije u brojnim oblastima

Joksimović je novinarima u Briselu, nakon što je razgovarala sa Mekalisterom, rekla da EP pokazuje interes za nastavak evropskih integracija Srbije, te da je važno da se u Briselu govori o integracijama i reformama koje se u državi sprovode.

Navela je i da će na predlog rezolucije o Srbiji, koju je Mekalister pre dva dana predstavio Spoljnopolitičkom odboru EP, biti podneti amandmani, ističući da je i Srbija pripremila svoje sugestije i komentare.

Ona je navela da izvestilac Dejvid Mekalister, kao uticajan evropski političar koji dolazi iz Nemačke, uspeva već dve, tri godine unazad da izbalansira sve brojne komentare i amandmane nekih poslanika, te da veruje da će u martu, kada rezolucija bude usvajana u EP, imati pozitivnu konotaciju i biti pozitivno intonirana u odnosu na evropski put Srbije.

Ministarka je istakla da kritike uvek postoje za svaku zemlju koja je kandidat, da to nije ništa neuobičajeno i novo, te dodala da kritike nisu ni velike ni oštre.

Navodeći da je rezolucija EP neobavezujuća, Joksimović je naglasila da je dobro da se o Srbiji priča i da se čuju pozitivne stvari, kao i zahtevi i očekivanja.

Regionalna saradnja je dobra, dobar je ekonomski napredak i reforme, ponašanje Srbije u migrantskoj krizi, što je za Evropljane vrlo važno. S druge strane, zahtevi i očekivanja da se sve ono što se tiče vladavine prava unapredi, navela je Joksimović i istakla da Srbija ima zacrtani put razvoja.

Ona je istakla i da Srbija ima dosta prijatelja u Evropskom parlamentu, navodeći da su pripremljeni i sugestije i komentari.

Kroz EPP grupu, gde je SNS i ima o svoje prijatelje, možemo da distribuiramo naše sugestije, da lobiramo koliko je moguće da se tekst doradi i izmeni, da neki od poslanika iskorite i našu argumentaciju, navela je Joksimović.
 

Sve to, navela je Joksimović, poslaće pozitivan signal o reformama i o evropskoj budućnosti Srbije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tt

pre 7 godina

Napokon da neko od naših ima sugestije, a ne slepo dodvoravanje u korist tuđih interesa. Nadam se da su sugestije dobre i kostruktivne za naše društvo.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija