• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2017

21:27

SRBI NE SMEJU DA SE BRANE? "Svetske agencije" kritikovale poziv Nikolića i Krajišnika za veća prava našeg naroda na Balkanu!

Politika

SRBI NE SMEJU DA SE BRANE? "Svetske agencije" kritikovale poziv Nikolića i Krajišnika za veća prava našeg naroda na Balkanu!

Podeli vest

Svetske agencije izvestile su danas iz Beograda da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao sa predsednikom Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom, ističući da je Krajišnik bio osuđen kao ratni zločinac

AP navodi da je predsednik Srbije tokom današnjeg sastanka sa bivšim visokim liderom bosanskih Srba pozvao na veću zaštitu prava Srba u regionu Balkana.

- Poziv srpskog predsednika Tomislava Nikolića je sličan onima koji su izazvali krvavi raspad Jugoslavije 1990-ih", ocenjuje američka agencija, dodajući da taj sastanak odražava "ponovno oživljavanje nacionalističkih osećanja kakva su dovela do balkanskih ratova u kojima je poginulo više od 100.000 ljudi".

Asošiejted pres navodi da je Krajišnik proveo 13 godina u zatvoru zbog progona i nasilnog proterivanja nesrpskog stanovništva tokom rata u Bosni vođenog od 1992. do 1995, po presudi Haškog tribunala, i da je pušten na slobodu 2013. godine.

Američka agencija prenosi i da je Nikolić, koga opisuje kao snažno proruski orijentisanog, saopštio da je u razgovoru sa Krajišnikom akcenat stavljen na položaj i zaštitu ljudskih prava srpskog naroda u zemaljama regiona, kao i na zaštitu ćirilice i srpskog jezika.

SRAMOTNO, INCKO UPOREDIO SRPSKU SA NDH! Dodik: Poznati klovn međunarodne zajednice pokazao pravo lice!​

AP podseća da je mirovni sporazum, postignut uz posredovanje SAD 1995, učinio Bosnu zajednicom bosanskih Srba i muslimansko-hrvatskih oblasti, ali napominje da se taj sporazum izgleda "para" pri čemu lideri bosanskih Srba pozivaju na otcepljenje "svoje mini države Republike Srpske i njeno pridruživanje Srbiji".

Tanjug

I agencija Frans pres prenela je da je predsednik Nikolić danas razgovarao sa Krajišnikom, uz podsećanje da je reč o bivšem lideru bosanskih Srba koji je bio osuđen na 20 godina zatvora po presudi Trubunala UN zbog uloge u ratu u Bosni.

DODIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bosna se zasniva na idealizmu muslimana, oni hoće neku svoju VELIKU DRŽAVU?!

AFP navodi i da su njihov današnji sastanak osudili zagovornici ljudskih prava.

Francuska agencija napominje da je Krajišnik (71) bio ključni saveznik političkog lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića tokom rata vođenog 1990-ih, koji je prošle godine osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv čovečnosti.

ŠOKANTNO SUĐENJE U RIJECI: Posle operacije Oluja zverski ubijao civile, a ne oseća se krivim?!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom, predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilom Vuksanovićem i akademikom Slobodanom Remetićem, saopštila je Pres služba Predsedništva.

(VIDEO) USTAŠE OPET MARŠIRAJU ZAGREBOM! Protest ispred prostorija Srpskog narodnog veća zbog uklanjanja spomen ploče "Za dom spremni"

Nikolić je sa svojim gostima razgovarao o načinima unapređenja kulturnih veza srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bravo

pre 7 godina

Томо имаш мој глас, за ово свака ти част, Момчило Крајишник, Радован Караџић и Ратко Младић су оснивачи Републике Српске и три српске легенде и хероји који заслужују највеће почасти, сан о уједињењу српског народа на Балкану ће бити остварен на жалост свих ових НАТО пљувача који већ 25 година раде на разбијању срспког народа.

nati

pre 7 godina

Ta Medjunarodna zajednica ne reaguje na ustaske ispade i provokacije nad srbima a reaguje na demokratske razgovore izmedju Nikolica i Krajisnika,pa kakva je to onda medjunarodna zajednica,pre bi trebalo da se nazove \"Nacisticko-fasisticka zajednica evropskog naroda.\"\n

anonymus

pre 7 godina

Da li su FHP i ta neka Inicijativa mladih pozdravili hapšenje Haradinaja? Nisu. Da li su osudili Inckov govor mržnje gde poredi Republiku Srpsku sa NDH? Nisu. Da li su napali ratnohuškačku retoriku Bakira Izetbegovića? Nisu. Ali zato su brzinom svetlosti reagovali kad Nikolić sa Krajišnikom priča o zaštiti ćirilice??? Dvolični bezobrazluk... po ko zna koji put.

mirjana

pre 7 godina

Nedaj Boze da se Srbi sloze.Tu recenicu odavno zna ceo svet.Po njihovom mi treba da primimo Tacija Haradinaja i ostale zlikovce na razgovor u predsednistvo kog Tome a nedaj ti boze da primimo bivse osudjenike.Jer oni nisu podobni za Evropske debile.Mozda bi im bio po ukusu Momcilo Perisic Americki spijun koji se setka slobodan po Srbiji dok drugi trunu za njega u Hagu.I spijunu ce zazvoniti zvono.

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Zasto inicijativi mladih ne smeta sto komsije slave progon i pogrom nad pola miliona Srba koji su bili autohton i drzavotvoran narod u Hrvatskoj, BiH mislim na federaciju ociscena od Srba da ne nabrajam. Nesto se ne secam da su se bunili sto se Gotovina cak i politicki angazovao ne samo da se sastaje sa predsednicom drzave. - Ovo odavno lici na otvoren lov na Srbe. Svi narodi imaju prava sem Srba, nama je zabranjeno da zivimo. Pa neka gospoda iz zemalja rajha i aostrougarske carevine shvate da mi izbora nemamo. Zasto ove NVO i inicijative ne pokrenu pitanje genocida nad nama. Otomani su izvrsili genocid nakon Kosovskog boja ostalo je nas manje od milion. Austrougari sa svojim saveznicima u prvom svetskom ratu su ponovo izvrsili genocid skoro opustela Srpska zemlja docekala povratak svog naroda. Ustase i svabe su izvrsile treci genocid, znate li vi koliko je Srpskih sinova i oceva izginulo od stvaranja Srpske kraljevine do danas? - Jesu li oni ginuli da danas mi robujemo belosvetskim zlocincima koji izjednacuju Srpsku slavu sa stvaranjem ustaske drzave. Ovo je sramota sta zapad i njihovi satrapi cine. Krajisnik je svoje odsluzio slobodan je covek i moze isto kao svi mi da zivi i radi.Ne smetaju vam koljaci nase dece sram vas bilo redom sve koji pljujete po vlastitom narodu po grobovima nasih heroja. Oni, oni u grobovima sudice vam pred Bogom!

Dusan

pre 7 godina

Samo vi tako nastavite gospodine presjednice.A kako da ne jos ce nam odredjiat s ki da se sastajemo.Zelim vam da pobijedite na presjednickim izborima i vodite Srbiju u nove pobjede zajedno sa gospodinom Vucicem.

cuckovic bosko

pre 7 godina

tacno severac sudice bog i cemu patnja cemu bol zaigrajmo roken-rol a moze i rege u cudnoj sumi Srbija-BiH-Croacija.Pridruzice se slovenci-makedonci-crnogorci-siptari i nasoj sreci nidje kraja nece biti!

istina

pre 7 godina

istina je da su plaćenici laži podigli hitlera sa njegovim željama iz groba. sa željama hitlera nebi bilo ni ubijanja toga. srbski sin nikola tesla - osvetli zapad mraka sve do tihog okeana I cele planete - ali im ne osvetli krvožednog uma lopovskog monstruma.

Sudija

pre 7 godina

Manite se vise fasistickog Zapada. Samo su Rusija i Srbija stvarni antifasisticki narodi koji smetaju odvajkada njima. Srbija treba da se okrene Istoku .

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija