• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2017

23:23

INCKO SE OGLASIO IZ KANCELARIJE VISOKOG PREDSTAVNIKA: Poređenje Srpske sa NDH nije bila osnovna poruka!

Politika

INCKO SE OGLASIO IZ KANCELARIJE VISOKOG PREDSTAVNIKA: Poređenje Srpske sa NDH nije bila osnovna poruka!

Podeli vest

Iz Kancelarije visokog predstavnika (OHR) saopštili su da "osnovna poruka Valentina Incka nije trebalo da bude poređenje" RS i HDH

- Fokus poruke visokog predstavnika bio je, kao što je visoki predstavnik i ranije često isticao, da se prekine s retorikom okrenutom ka podelama i da političari konačno postignu dogovor o datumima koje ova zemlja i njeni građani mogu obeležavati tako da se na jednak način obuhvate svi segmenti društva- piše u odgovoru OHR.

Saopšteno je da su "tokom obeležavanja 9. januara (Dana Republike Srpske) bila isključena dva konstitutivna naroda, Bošnjaci i Hrvati". 

- Povrh toga, Ustavni sud je tri puta doneo odluku o ovom datumu. U svakoj državi odluke Ustavnog suda su konačne i obvezujuće za sve-navodi OHR. 

ULTIMATUM MLADENA IVANIĆA: Incko da se javno izvini ili prekidamo komunikaciju!

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić je izjavio da je poređenje RS sa NDH uvreda za sve građane BiH i naveo da od visokog predstavnika Valentina Incka očekuje javno izvinjenje. 

Ivanić je za RTS kazao da će u slučaju izostanka Inckovog izvinjenja, prekinuti komunikaciju sa tim međunarodnim predstavnikom. 

- Izjava visokog predstavnika u kojoj je poredio RS sa NDH je jedna od najgnusnijih stvari koji je sebi mogao da dozvoli čovek koji je u BiH došao da sa mandatom čuva mir, i što je još važnije da čuva postojanje Republike Srpske. Verovati u neutralnost čoveka koji RS poredi sa NDH, znači biti izuzetno politički naivan- istakao je Ivanić. 

SRAMOTNO, INCKO UPOREDIO SRPSKU SA NDH! Dodik: Poznati klovn međunarodne zajednice pokazao pravo lice!

Inckova izjava kako je proslava 9. januara, Dana Republike Srpske, ravna obeležavanju 10. aprila, datuma kada je 1941. godine uspostavljena NDH, od juče izaziva osude u RS i Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija