• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2017

12:14

ZLOČINAC PRED SUDOM! Počeo sudski postupak protiv Ramuša Haradinaja u Francuskoj!

Politika

ZLOČINAC PRED SUDOM! Počeo sudski postupak protiv Ramuša Haradinaja u Francuskoj!

Podeli vest

Lider Alijanse za budućnost Kosova, bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj danas je izveden pred sud u Kolmaru u Francuskoj koji treba da odluči o njegovom puštanju na slobodu ili nastavku procedure ekstradicije na zahtev Srbije

Haradinaj je danas oko 11:30 časova stigao u zgradu suda gde je počeo sudski postupak.

Portal „Indeks onlajn“ javlja da se u sudnici nalazi oko 20 kosovskih Albanaca koji žele da prate donošenje odluke.

Advokat Haradinaja je podsetio da je Haradinaj oslobođen optužbi pred Haškim tribunalom i zatražio njegovo oslobađanje iz francuskog pritvora.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je zahtev za ekstradiciju sa novim dokazima protiv Haradinaja.

Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

U molbi za izručenje Haradinaja koja je u utorak poslata Francuskoj najavljeno da će biti dostavljeni dodatni dokazi koji se pre svega tiču naredbe za proširenje istrage protiv Haradinaja sa dokazima koji je potkrepljuju, što je danas, kako je potvrđeno Tanjugu u Ministarstvu pravde, i učinjeno.

Ministarska pravde Nela Kuburović je navela da će francuski sud morati da uporedi dokumenta srpskog tužilaštva za ratne zločine i ona za šta ga je teretilo haško tužilaštvo.

- Potpuno su različiti događaji, vremenski okviri, kao i ostećeni. Haradinaj se pred Haškim tribunalom teretio za događaje koji su se dešavali od marta do septembra 1998. godine, a postupak pred tužilaštvom za ratne zločine Srbije se vodi za događaje iz 1999. godine i uglavnom su vezani za jun - rekla je Kuburović.

Francuska treba da poštuje Evropsku konvenciju o ekstradiciji kao i sve države EU. Francuska je postupila po poternici, što znači da mora da postupi i po molbi za izručenje i da utvrdi da li je Srbija dostavila dovoljno dokaza da Haradinaj bude izručen, navela je ranije ministarka.

Haradinaj je uhapšen od strane francuskih vlasti 4.januara na aerodromu u Bernu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 7 godina

Teško je verovati da će Francuzi smeti da izruče zločinca Srbiji.

deftones

pre 7 godina

prizrenac sam al ovakvi nam ne trebaju koji pljackaju narod i on bagra taci svi sta ce nam obogatili se samo tako od fondacija i sve jedna sednica je kostala koja je odrzana ovih dana za ovog 120 eura jedan poslanik na dan znaci za dva dana jedn je uzeo 240 eura toliko mesecno neko zaradi pa gde to ima samo dzaba maltim praznu slamu

Guest

pre 7 godina

Samo se nadajte.Tadić i ekipa su odavno sklonili ili uništili sve dokaze protiv njega koje je sakupila vojna služba bezbednosti.Za malo para,zna se.A još 2001.Đinđić je oslobodio sve članove Haradinajeve grupe koji su bili uhapšeni,pod izgovorom da je skupo za Srbiju da oni leže u zatvoru o držsvnom budžetu!Šteta što je samo on završio tako kako je završio,ceo DOS je zaslužio takav kraj!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija