• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/agencije

12.01.2017

19:02

KOČI MILE, OHR UPOZORAVA: Vlada Srpske po Dejtonskom sporazumu, mora da sarađuje s Inckom!

Politika

KOČI MILE, OHR UPOZORAVA: Vlada Srpske po Dejtonskom sporazumu, mora da sarađuje s Inckom!

Podeli vest

Nakon što je iz Vlade Republike Srpske danas saopšteno da prekidaju sve kontakte sa Kancelarijom visokog predstavnika (OHR), iz Kancelarije je usledilo reagovanje da Vlada RS to ne može da uradi

Nakon što je iz Vlade Republike Srpske danas saopšteno da prekidaju sve kontakte sa Kancelarijom visokog predstavnika (OHR), iz Kancelarije je usledilo reagovanje da Vlada RS to ne može da uradi.

"Prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, strane sporazuma su obavezne u potpunosti da sarađuju sa visokim predstavnikom i njegovim osobljem. To je obaveza koju su strane preuzele i koja mora da se poštuje", saopšteno je iz OHR, prenosi BHRT.

Vlada Republike Srpske prekida sve komunikacije s visokim predstavnikom Valentinom Inckom dok se on ne izvini srpskom narodu zbog uvreda koje je izneo.

ULTIMATUM MLADENA IVANIĆA: Incko da se javno izvini ili prekidamo komunikaciju!

Prethodno su zahtev za prekid komunikacija Vladi RS uputile Boračka organizacija RS, Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, Savez logoraša RS, Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS, Udruženje amputiraca "UDAS", Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata RS, Udruženje "Jasenovac-Donja Gradina" Banja Luka, Udruženje žena žrtava rata RS i Udruženje građana "Veterani RS".

SRAMOTNO, INCKO UPOREDIO SRPSKU SA NDH! Dodik: Poznati klovn međunarodne zajednice pokazao pravo lice!

Inicjativa je usledila nakon niza kritika upućenih iz vlasti i opozicije zbog toga što je Incko uporedio RS sa zločinačkom NDH, mada on, kako prenosi sarajevski Avaz, to negira, objašnjvaajuići da njegova poruka nije dobro shvaćena.

- U mojoj izjavi nije bilo poređenja 9. januara s danom osnivanja NDH, već da se prekine s retorikom okrenutom ka podelama i da političari konačno postignu dogovor o datumima koje ova zemlja i njeni građani mogu obeležavati tako da se na jednak način obuhvate svi segmenti društva- rekao je Incko za sarajevski Avaz.

INCKO SE OGLASIO IZ KANCELARIJE VISOKOG PREDSTAVNIKA: Poređenje Srpske sa NDH nije bila osnovna poruka!

Incko koji je, komentarišući obeležavanje 9. januara u Banjaluci, rekao da bi tako nekom moglo da padne na pamet da obeležava 10. april, dan kada je osnovana NDH, danas objašnjava da su toga dana u Banjaluci bila isključena dva konstitutivna naroda, Bošnjaci i Hrvati.

Podseća da je Ustavni sud osim toga tri puta doneo odluku o tom datumu, a, dodaje, odluke Ustavnog suda konačne su i obavezujuće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Knindza

pre 7 godina

Oj Srbijo majko imas dvije sestre ,takve sestre svijet nema republika Srbska i Srbska Krajina :)

Loop

pre 7 godina

Uskoro će 21.1. Znaš što je bilo 21.1. 1993? To je datum kad je "sestra" RSK pala. Nakon tjedan dana borbi gdje su obje strane ubacile sve i najbolje postrojbe u borbu u akciji Maslenica, Hrvati su izdržali kontranapade i zadržali osvojena područja, napokon oslobodivši Ravne Kotare i povezali Sjever i Jug Hrvatske. 200 naših heroja je poginulo, tisuće ranjenih. Koliko vaših heroja (jeste, heroja, jer su se herojski borili, dan danas postoji respekt jednih prema drugima), nezna se, ali i vaši priznaju da ih je poginulo puno više.

Nonsense

pre 7 godina

Ништа се не мора, мора се само умрети.

Stranci napolje i BiH

pre 7 godina

Jedino sto mora da se desi jeste da svi stranci napuste BiH i da napokon politicari svih stranaka u BiH sjednu i da se dogovaraju o buducnosti naroda BiH. Nasi politicari netrebaju tutore niti papke politicare poput Incka i ostalih. Mars napolje iz BiH Hocemo da zivimo i odlucujemo sami. Ustavni sud raspustiti i izabrati novi sa podjelom na dva jednak broj tri naroda.

Dejton mra Incko ne mora

pre 7 godina

Dobro, ako u Dejtonskom sporazumu piše da se mora sarađivati sa visokim predstavnikom, piše li da se mora sarađivati sas Inckom!? Odnosno, piše li u tom sporazumu da je nužno da to bude Incko? Pošto je više nego očigledno da se Incko debelo kompromitovao svojom izjavom, on bi morao biti smenjen sa toga položaja, jer svojim delovanjem vređa srpski narod, izaziva političku nestabilnost i ugrožava funkcionisanje samog sporazuma.

Rade

pre 7 godina

Ljudi otcepljenje sto pre to bolje ,nema snjima zivota.

Srbin ali pravi

pre 7 godina

Ovaj ima potvrdu da je lud i šta god ga uradi ako dođe do suda on će se pozvati na tu potvrdu. Jedno priča, drugo radi. 90% nadležnosti sa R.Srpske prenio je na nivo BiH. Za vrijeme rata švercovao cigarete i bio dezerter, a sama mlati praznu slamu. Bio sirotinja prije dolaska na vlast, a danas težak milijardu. Oni glupani što daju minuse neka samo navedu šta je dobro uradio za srpski narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija