• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2017

20:13

SRBIJA NE ODUSTAJE! Tužilac Petrović: Poternica za Haradinajem nije politička, očekujemo izručenje!

Politika

SRBIJA NE ODUSTAJE! Tužilac Petrović: Poternica za Haradinajem nije politička, očekujemo izručenje!

Podeli vest

Rukovodilac Tužilaštva za ratne zločine Milan Petrović izjavio je danas da je odluka francuskog suda da uz kauciju pusti jednog od bivših komandanata OVK Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode do odluke o izručenju Srbiji, legalna i legitimna, kao i da čvrsto veruje da će se francusko pravosuđe rukovoditi odredbama konvencije o ekstradiciji, i poštovati pravne argumente koje je Srbija dostavila u ovom postupku

Petrović je u intervjuu za regionalnu televiziju N1 kazao da ga ohrabruje činjenica da je francuski sud odredio mere za obezbedenje i ostanak okrivljenog Haradinaja u Francuskoj, a koje podrazumevaju oduzimanje pasoša, zabranu napuštanja Francuske i javljanje policijskim organima Francuske.

Prema njegovim rečima, sve to je u domenu zakona Francuske, ali i zakonskih odredbi na koji način postupa i srpski sud u slučajevima ekstradicije.

- Ovo nije politička poternica. U konkretnom slučaju dogadaji nezakonitih radnji koje mu stavljamo na teret su takve prirode da ne mogu da se podvedu ni pod jedan politički problem ili slučaj, jer je ovde reč ne samo o civilima i oštećenima srpske nacionalnosti, već i romske etničke pripadnosti, ili albanske nacionalnosti koji nisu iskazali lojalnost OVK koja je bila pod komandom Ramuša Haradinaja - rekao je Petrović.

 

 

On je dodao i da je Tužilaštvo u slučaju Haradinaj prikupilo veliki broj dokazne građe koja je samo upotpunila dokaznu građu prvobitnog zahteva za sprovođenjem istrage na osnovu kojeg je raspisana poternica.

Petrović je precizirao da se ti novi dokazi razlikuju po mestu izvršenja krivičnog dela, oštećenima i po vremenu izvršenja krivičnog dela.

- To su potpuno novi događaji gde smo došli do lica, oštećenih, svedoka, koji su potvrdili ova događanja. Sve te dokaze mi smo uz našu naredbu o proširenju istrage, dostavili Ministarstvu pravde, a ono je dostavilo pravosudnim organima Francuske - navodi Petrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Јалов посао Тужиоче....! Потписао је оба "папира"....како је од њега тражено..!! Зато се сутра Дачић и Ђурић враћају у Брисел да "сврше"... - посао око Независног Косова...А наш Тома сада може безбрижно на Косову.... - да започне своју Председничку кампању, и покаже свим "својим" Србима - како је "национални херој" и прави... - "патриота"....!! И већи националиста од Воје Шешеља...!! Све се некако "спонтано"... - уклопило...! Зато Тужиоче не јадикуј...!! Биће посла за тебе...неком другом приликом....! Овога пута... - НЕ...!

marko

pre 7 godina

Naravno da nije politicka, i izrucenje se ceka, nadamo se da ce zakonski sve da se sprovede.

Zoki

pre 7 godina

Nadam se da ce Haradinaj odsluziti svoje u srpskom zatvoru

Rada

pre 7 godina

Politika je umesana tamo gde ne treba! Francuska zna sta je OVK uradio nevinim civilima na Kosovu i treba da uradi po pravilu a ne po necijem naredjenju!

Dragan

pre 7 godina

Tako je Milane, nemoj da odustaješ. Verujem da ćeš uz pomoć premijera da diplomatskim putem uspešno rešiš pitanje izručenja tog kriminalca i ubice nedužnih.

Elena

pre 7 godina

Slučaj prema Haradinaju nije politički motivisan, on je politikom i počeo da se bavi da bi mogao da dobije amnestiju za svoje ratne zločine.

Fiko

pre 7 godina

Pametno je to Haradinaj smislio, osnuje stranku i onda sebe štiti da ga naša zemlja ne voli i da ga politički progoni.

Higija

pre 7 godina

Haradinaj mora da odgovara za ratne zločine koje je činio nad građanima Srbije. Svi treba da odgovaraju za svoje postupke tako i Hradinaj, istina i pravda moraju da isplivaju. Vreme je da pravda bude zadovoljena.

Jana

pre 7 godina

Samo da se sada izvrši pritisak. Ako ga sada ne izruče neće nikada.

Luka

pre 7 godina

Srbija neće ništa učiniti da se zločinac izruči našem tužilaštvu. Sve govori da se čeka oslobađanje zločinca, pa će onda premijer da dramatično i žalovito kuka kako nam je učinjena nepravda...ON neće da se zamera i ometa drugarima Rami, Tačiju i Haradinaju otimačinu Kosova I Metohije ! On neće da se diže tenzija u regionu, tobož radi mira, dok oni mogu SVE da rade na otimanju teritorije Srbije, ubijanju Srba na KIM i da nesmetano i dalje vršljaju po Srbiji. Jeftina melodrama sa tragičnim krajem za Srbiju je u toku...Sve se radi . i dalje , po nalogu EU i NATO fašista. Sve dok se ne odreknemo fašističke EU i ne pohapsimo eksponente EU politike u Srbiji, poniženja će trajati i biti sve veća.

ratko

pre 7 godina

francuzi su dozvolili ubistno naseg kralja, u prvom svetskom ratu su poslali brodove za nase napacene borce tek kad su rusi izvrsili pritisak,bombardovali sada, zato mari lepen treba na vlast.u svetu je ocito levica postala desnica a demokratske stranke fasisti......

jovan

pre 7 godina

Posle ovakvog sramnog postupka, nadam se da ce Francuska ispraviti gresku....

Sandra

pre 7 godina

Izrucenje Haradinaja Srbiji bi bilo najjpravednije.

Goca

pre 7 godina

Zakon mora da se postuje ima dovoljno jakih dokaza da se Haradinaj izruci Srbiji i da odgovara za sve sto je uradio.

masa

pre 7 godina

Uzdam se u zakon i pravdu ako je ima, i da ga smestimo u zatvor.

Marica

pre 7 godina

Niko iz Srbije nema pravo da po ovom i slicnim pitanjima odustane niti sada ni nikada u buducnosti. Svi imamo obavezu da podrzimo vlasti da istraju u ovoj borbi. Zrtve su nas zaduzile, a njihove porodice su to zasluzile.

Jelena

pre 7 godina

Haradinej mora biti izrucen Srbiji,mora biti kaznjen za sve sto je uradio Srpskom narodu .

Una

pre 7 godina

Francuzi ce na kraju izruciti zlocinca,jer je to jedino ispravno.

Nenad

pre 7 godina

Ako i Francuska lezi na temeljima demokratije treba isporuciti zlocinca!

Mikac

pre 7 godina

Francuzi treba da izruce Haradinaja, dostavljeni su im svi potrebni dokazi.

lici

pre 7 godina

Ovakva odluka Francuse,je ocito licemerna prema Srbiji,nema potrebe da nam glumataju,ili ste prijatelj,ili ne,trece ne postoji.

lici

pre 7 godina

Ako oslobadjanje monstruma,jeste EU pravo,nekako bas i ne zelim da moja Srbija,bude deo takvog drustva,ovo je nepostovanje nasih zrtava,sramota!

JOVICA

pre 7 godina

Sto narod kaze daj Boze da se nada naseg Tuzilastva ostvari, jer zlocinac kakav je Ramus Haradinaj ne sme ostati nekaznjen za zlodela koje je ucinio zbog porodica nastardalih.

Zoran

pre 7 godina

Srbija ne sme da odustane od poternice za ratnim zlocincima.

Aco

pre 7 godina

Pravda je spora,ali je dostižna.Ovo još nije završeno.

marko

pre 7 godina

IZRUCICE GA SRBIJI SAMO AKO ZELE NEMIRE NA BALKANU.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija