• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2017

12:50

DAČIĆ: Valjda ta EU ima neke principe!

Politika

DAČIĆ: Valjda ta EU ima neke principe!

Podeli vest

Srbija neće odustati od gonjenja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i dalje će tražiti njegovo izručenje, iajavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić




- Mislimo da EU valjda ima neke principe, a to je kažnjavanje ratnih zločina - rekao je Dačić novinarima u Vojnom muzeju i upitao koji su to principi koji će biti iznad tih vrednosti, kao i da li je politički oportunizam dovoljan da poništi tu vrednost.

On je izrazio uverenje da će se Francuska držati tih vrednosti.

- Ako se političke odluke stavljaju iznad svih ovih vrednosti i principa, a za Haradinaja postoji optižnica, kao i istragao novim slučajevima. Ako je nesumnjivo da su ljudi počinili ratne zločine, i ako su političke odluke iznad toga, onda i Srbija zadržava pravo da se na isti način ponaša kada su drugi interesi u pitanju - zaključio je Dačić.


KUBUROVIĆ I ĐURIĆ POSLE SEDNICE VLADE: Srbija ne odustaje od izručenja ZLOČINCA HARADINAJA!

Bivši kosovski premijer i jedan od bivših komandanta OVK Ramuš Haradinaj pušten je u četvrtak iz ekstradicionog pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Francuski sud u Kolmaru pustio je Haradinaja uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

ЕУ је и створила ту банду, ЕУ је и окупирала Космет, сутра да се Амери повуку, ЕУ би и даље била доле, то су све ФАШИСТИ који мрзе Србе и православље и зато будите паметни бар једном у животу одустаните од ЕУ и даљег понижавања ове земље.

Luka

pre 7 godina

Koliko ovima iz ove Vlade treba da shvate i prihvate činjenicu da je JEDINI PRINCIP FAŠISTIČKE EU da pomogne ili izazove ZLO U SRBIJI !! Koliko miševima iz Vlade treba dokaza da EU Titanik neće i ne želi Srbiju u toj političkoj organizaciji ? Kada će prepametni i napredni odustati od puta u EU i kada će da prevale preko jezika da EU ima alternativu ? Kako je moguće da se od onih koji su tražili i pomagali da se pali i bombarduje Srbija, traži da nam pomognu ? Kakav je to razum i kičma kod naših političara ? Sad je konačno trenutak da se Srbija okrene ka Istoku, te da se to jasno i gromoglasno kaže ! Da se pridružimo braći a ne fašistima i liberalnim globalistima sa Zapada !! M*RŠ EU !!

Marko

pre 7 godina

Dacic je jedan od glavnih razloga zasto nam nisu izrucili Haradanija ,on se vuce po Rusiji rusi Vucica zasto bi Francuzi onda imali milosti za Srbe ,kad sef diplomatije radi protiv svoje zemlje

Draza

pre 7 godina

Ma kakvi crni principi,vec 25 godina EU i Ameri ruse Srbiju.

ratko

pre 7 godina

dacicu dokle vise braniti eu. kakvi principi,sta ti trba vise od toga sto su nas bombardovali. kakve ti principe trazis???????????????? to su licemeri......

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija