• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2017

14:11

VIŠI SUD: Poternica za Mirom Marković je i dalje na snazi!

Politika

VIŠI SUD: Poternica za Mirom Marković je i dalje na snazi!

Podeli vest

Iako su pojedini mediji danas objavili da se ime Mirjane Marković više se ne nalazi na sajtu Interpola među "crvenim poternicama", Viši sud u Beogradu saopštio je da poternica za njom nije povučena.

 

"Viši sud u Beogradu nije naložio stavljanje poternice van snage, već su rešenje o pritvoru i naredba o raspisivanju poternice (nekadašnjeg) Okružnog suda u Beogradu iz 2003. godine i dalje na snazi", naveo je sud.

Što se tiče vidljivosti poternice za Mirjanom Marković na sajtu Interpola, sud je ukazao da je to pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP je inače zadužen za raspisivanje poternica po naredbama suda.

Udovica nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića već godinama živi u Rusiji, koja odbija da je izruči našim pravosudnim organima.

Za Markovićevom je poternica raspisana zbog neodazivanja pozivima Okružnog suda za suđenje povodom posredovanja u nezakonitoj dodeli stanova iz fonda Vlade Srbije.

Taj slučaj je i dalje u fazi prvostepenog suđenja, a Markovićevoj se sudi u odsustvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Због тога што је "дала" стан ... - Дадиљи...? Па како вас није срамота..? Ратни злочинци шетају....Тужилаштво "мота" по свету... - старе бабе..!! Добро рече Радош....."Село гори - а баба(е) се чешљају"...!!

Nesa

pre 7 godina

Koji je ovo cirkus: "Za Markovićevom je poternica raspisana zbog neodazivanja pozivima Okružnog suda za suđenje povodom posredovanja u nezakonitoj dodeli stanova iz fonda Vlade Srbije." A bivsi direktor elektrodistribucije oslobodjen odgovornosti za pokradenih gomilu stanova, vila, poslovnih prostora, sto u zemlji sto u inostranstvu, ZBOG ZASTARE. I kako sad ovo shvatiti?

ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

Sto se ne ljutite na Ruse zbog Mire nego Francuske zbog Haradinaj.Kakvi ste licemeri , i ko vas ne pozna skupo bi vas platio.

Rade

pre 7 godina

Ostavite zenu na miru ,hapsite one sto su izdali i isporucili njenog muza budale jedne.

vlada

pre 7 godina

Dinkića, Čedu, Čanka ..... imate u zemlji, a tužioci i "pravosudje" ćuti!? A u pitanju je društveni kriminal, izdaja državnih interesa, saradnja sa "zemuncima", lokalno siledžijstvo ..... Što se tiče MM, znam samo da je bila jagma za njenim /poslednjim/ izdanjem u dve knjige - "Ovako je to bilo"! Tu sramotnu poternicu je raspisala "kvislinška" vlada, pre skoro petnaest godina! Brišite tu bruku od "poternice"!

zimzelen

pre 7 godina

Sudite ako smijete cedomoru jovanovicu I canku,ili nekome ratnom zlocincu iz metohije,hrvatske I bosne.Samo smijete suditi sto su se suprostavili neprijateljima,puni zatvori po svijetu I u Srbiji od Srba.Poleni ce to nama.Mislim da vjerujete u demokratiju da cete objavit komentar

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija