• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2017

13:33

PROTEST SRBA U K. MITROVICI: Poručujemo Prištini ono što joj poručuje Vučić!

Politika

PROTEST SRBA U K. MITROVICI: Poručujemo Prištini ono što joj poručuje Vučić!

Podeli vest

Protetsni skup Srba održan je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice, sa kog je poručeno da zvanični Beograd neće dozvoliti nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji i zatraženo poštovanje prava na slobodu kretanja

Protest je održan u centru grada ispred spomenika Knezu Lazaru, a prisustvovali su mu građani sa severa Kosova, predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za KiM, predstavnici opština sa srpskom većinom na Kosovu, studenti, predstavnici Srba u kosovskim institucijama i drugi.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je da je država Srbija u potpunosti uz njih i da brani njihovo pravo da se slobodno kreću, na taj način brani i slobodnu Srbiju.

- Ono što poručujemo Prištini i onima koji je podržavaju jeste ono što je premijer Aleksandar Vučić poručio sinoć - 17. mart 2004. godine više nikada neće moći da se ponovi. Time što pokušava da zaustavi slobodu kretanja, Priština neće moći od srpskih sredina da pravi geta gde bi im odgovarali vozovi koji idu u jednom pravcu - rekao je Petković.

On je naglasio da zahvaljujući požrtvovanosti direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića i premijera Vučiha koji je odlučio da u Raški bude zaustavljen voz iz Beograda, koji je krenuo za Kosovsku Mitrovicu, danas nema sukoba i nereda.

Protest je protekao mirno, a okupljeni su nosili državne zastave i zastave kombinata Trepča.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srb

pre 7 godina

ПОДРШКА. СРБИ ДРЖИТЕ СЕ ЗАЈЕДНО, МАЈКА СРБИЈА ВАС НЕЋЕ ОСТАВИТИ.

CICKA

pre 7 godina

Надајмо се јер су их скоро сви до сада оставили

zoran

pre 7 godina

Svi za jednog jedan za sve.Samo tako mozemo da opstanemo.A ti siptari nek slusaju drugog,samo da ne zaborave da ti drugi kad tad ce im okrenuti ledja, sta onda??????????

marko

pre 6 godina

TREBA TU UCI S VOJSKOM BEZ PITANJA NE SAMO NA SEVER VEC I DALJE PA NEK ZASEDA ONDA NATO SME LI PONOVITI 1999 ILI NE

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija