• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2017

15:43

DODIK: Izostala reakcija na voz, postoje različiti aršini!

Politika

DODIK: Izostala reakcija na voz, postoje različiti aršini!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upitao je danas, povodom zaustavljanja voza koji je iz Beograda posle 18 godina krenuo za Kosovsku Mitrovicu, da li je moguće da sloboda kretanja za jedne postoji, dok za druge ne postoji

On je za Radioteleviziju Republike Srpske rekao da je očigledno da postoje različiti aršini.

- Da li je moguće da u uslovima kada dnevno prođe više od 50 autobusa sa Kosova koji idu u Zapadnu Evropu, neometani bilo čim, da je sad odjednom problem voz koji ide do Kosovske Mitrovice. Meni su ovde poznati ti scenariji - da su pokušali Albanci sa Kosova da to iskoriste kako bi se obračunali sa preostalim Srbima tamo", istakao je Dodik.

On je naveo da iz svog iskustva može da kaže da je sprega tih vlasti iz Prištine i međunarodnog faktora na tim pitanjima vidljiva.

- Pošto nisam video nijednu ocenu niti reakciju na to da je sprečena sloboda kretanja za koju se oni zalažu i da voz nije mogao da uđe u Kosovsku Mitrovicu, pokazuje da postoje različiti aršini - naglasio je Dodik.

On je rekao da je bivši ambasador Velike Britanije u Sarajevu Čarls Kraford, kada je otišao u penziju, rekao da međunarodna zajedica ima različite kriterijume i da jedne kriterijume na istu sitaciju upotrebljava na potpuno različite načine.

- Pa su rekli da u BiH postoji sukob među narodima i da oni ratuju i da ima silovanja u tim sukobima, da se ne podnose, ali ima da ćute i ostanu zajedno. A, onda su na Kosovu rekli isto tako - eto Srbi i Albanci se ne podnose, ratuju, siluju između sebe, ali ima da se raziđu, jer je nepodnošljivo, a onda naprave od Srba tamo manjinu i pokušavaju to da legalizuju - naglasio je Dodik.

Predsednik RS je podsetio da je premijer Aleksandar Vučić rekao da nikada više Srbi bilo gde živeli neće doživeti "Oluje".

- Uveren sam da neće doživeti ni u ovom delu četiri opštine Kosova, gde je pretežno srpsko štanovništvo - dodao je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 7 godina

Ne brini ti za srbe na Kosovo....Srbi uvek bili manjinaa mismo bili ugroženi kao Albanci...

zimzelen

pre 7 godina

Milorade da je prava vlast u Srbiji ne bi im pravili autoput do pristine nego bi im zabranili prolazak kroz Srbiju,dali pjesice,autobusima ili kolima,prosle godine koji god je siptar zatrazio Srbijansko drzavljanstvo dobio je tako moze glasat a I vise ih je po Srbiji,a I ovi mladi arapi 8 iljada su ostavljeni u Srbiji da mogu pomoc siptarima u slucaju rata. Da je prava vlast umjesto sto ih moli da ne diraju Srbe trebali su im odma reci,sto se desi Srbima u Metohiji to ce biti siptarima u Srbiji,presevo,bujanovac I svud po srbiji,jer ih ima vise nego Srba u Metohiji,krv za krv kuca za kucu pa izvoli...

goxy

pre 7 godina

mislim da ne treba ocekivati da ce evropska unija odobravati da na kosovo udje voz na kome pise kosovo je srbija,kad oni priznaju drzavu kosovo.nadam se da ovi nasi imaju neki dublji plan sa ovim sto se desilo sa vozom,ako ostane na ovom mislim da smo se malo obrukali!\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija