• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2017

11:06

NIKOLIĆ: Nisam zveckao oružjem, ali ako zatreba idem u rat zajedno sa mojim sinovima!

Politika

NIKOLIĆ: Nisam zveckao oružjem, ali ako zatreba idem u rat zajedno sa mojim sinovima!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da se povuče sa predsedničke pozicije ako Srbija, u slučaju ubijanja Srba na KiM, odćuti Albancima, a reagovanja evropskih zvaničnika na njegove izjave, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, nazvao je prevarom

- EU je trebalo da regauje kada je skoro minirana puga i kada nije dozvoljeno da prođe srpski voz. Pa, ako Johanes Han kaže da ja ne gledam u budućnost i da je budućnost Srbije nezavisno Kosovo onda nemamo o čemu da razgovramo. Onda je on prevara za sva vremena i to što radi EU je prevara - naglasio je Nikolić.

Na konstataciju da su njegove izjave uznemirile ljude, predsednik Srbije kaže da su se ljudi uznemirili na KiM kada su videli pripadnike ROSU.

- Je li to deo Srbije? Jeste, e, onda smo svi uzmenireni - naveo je Nikolić i dodao:

- Mi ne zveckamo oružjem već na tu ravan prebacujemo ukoliko bude bio ugrožen srpski narod na KiM. I da, rekao sam da ću i ja ako treba otići u rat, pa i moji sinovi!

Srbija će, poručio je, odbrani Srbe na KiM i o tome postoji potpuna saglasnost vlade i predsednika.

- A to što sam rekao da ćemo poslati vojsku su zaključci Saveta za nacionalnu bezbednost -  naveo je Nikolić.

Upitan da li sve ovo ima veze s izborima, Nikolić kaže - pa ne mislite valjda da sam ovo sam iskonstruisao, još nisam ni kandidat.

- O ovome govorim kao predsednik Srbije, a ne kao knadidat i stalo mi je do života Srba i na Kosovi i svuda, a ne do rejtinga - naveo je Nikolić.

On kaže da su njegovi sinovi tokom rata u bivšoj Jugoslaviji bili mali, ali da je tokom bombardovanja 1999. godine njegov sin Radomir dobrovoljno otišao u vojsku i to pet dana pre bombardovanja.

- Nije imao poziv, prijavio se i sve vreme rata bio je u uniformi i nije bio u mojoj kući, u mom kabinetu, nego tamo gde je njegova kasarna izmeštena. Služio je vojsku u Ribnici u Kraljevu, a bili su iz mesteni u širem regionu Kraljeva koji je svakog dana bio bombardovan - naglasio je Nikolić.

Kako kaže, uvek roditelj prvo sebe izlaže, a ne decu.

- Srpsku decu bih da zaštitim od svega, a sebe ne žalim u tome. Međutim, ako napadnu na Srbe i počnu egzodus i ubijanje hoće li Srbija da ćuti. Ja takvoj Srbji ne bi bio predsednik - naveo je Nikolić.

Nikolić je rekao i da je po rezoluciji UN 1244 moguće vratiti do 1.000 vojnika na KiM.

- Međutim, to nikada nije zatražila Vlada Srbije, u međuvremu su svi visoki predstavnici radili na nezavisnosti. To je naš adut u svim pregovorima s Albancima zašto Rosu ne može da dođe na sever Kosova, jer smo se dogovorili da i mi ne tražimo da naša vojska dođe tamo - kazao je on.

Na pitanje da li je to samo usmeni dogovor, Nikolić kaže: "Nema tu usmeno ili pismeno, ti dogovri se poštuju".

- Dogovorili smo se o tome da Rosu ne može da dođe, jer smo obećali da nećemo tražiti da nasa vojska dođe. Mi obećali usmeno, a za Rosu potpisali dogovor. Pogazili su dogovor i sada imamo mnogo aduta za razgovore u Birselu, gde treba da tražimo garancije da Rosu nikada neće doći, da će poštovati sporazum, jer onda i mi poštujemo svoje obećanje da nećemo zahtevati od UN da omoguće prisustvo oružanih srpskih snaga koje bi čuvale verske objekte i srpsku baštinu - istakao je predsednik Srbije.

Komentarišući prvokacije premijera Albanije Edija Rame koji kaže da će Srbi na Kosovo moći da dolaze ubuduće samo kao turisti, Nikolić kaže da su poznate pretenzije Albanije na KiM, Crnu Goru, Grčku i Makedoniju.

- Stara je priča, ali spoljnu politiku vodi vlada i ne želim da svojim izjavama prvociram, već da pokažem koliko je podržavam. Premijer Aleksandar Vučić je jasno rekao da nećemo dozvoliti da bilo koji Srbin bude ubijen na KiM. Kao vrhovni komandant to potpuno podržavam, ako nas napadnu reagovaćemo - poručio je Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bereal

pre 7 godina

dalmacija i krajina su "Srpske" Uštvo izopačena

Lala iz Banata

pre 7 godina

Јесте...Од када су се Хрвати увукли у буљу Шипцима па им само "ноге мрдају"....Ал* Хрвати имау и среће...Шипци се редовно - запирају...!!

nada

pre 7 godina

Oni nas za sada ne ubijaju masovno ali polako jednog po jednog Srbina ili ubiju,ili rane ili proteraju ! Zar to nije dovoljno da im se stane na put !!!!!!! Sta bi bilo kada bi in mi zatvorili sve radnje po Srbiji,zabranili bilo kakvu delatnost -nas bi osudili za genocid a ovo ?????????????

sanja

pre 7 godina

Srbija je zemlja koja je uvek smirivala strasti u regionu. Premijer je i sada uradio istu stvar sa vozom.

Lazni bot

pre 7 godina

Pa sto je uopse i pustio takav voz da ide a posle kao mirotvorac eno juce obican voz komotno prosao bez problema.

Vreme za promene

pre 7 godina

U ovoj Nikolićevoj izjavi, nešto loše ili zlu nameru mogu da vide samo neprijatelji Srbije, politikanti kojima je više stalo do vlasti i sopstvenog statusa nego do slobode i dostojanstva Srbije i srpskog naroda. Mora se, već jednom, jasno, glasno i javno staviti do znanja i albancima, i EU i SAD, da se ne može bezobzirno gaziti po Srbiji, narušavajući sve norme međunarodnog prava, dokumenata UN i potpisanih sporazuma. Stvoreni su određeni uslovi da se, umesto "okretanja drugog obraza", okrene drugi list u dijalogu i pregovorima, kako sa Albancima tako i sa tzv. međunarodnom zajednicom".

Lala iz Banata

pre 7 godina

Неко "звецка" оружјем... Неко новцима...! Свак* оним што више ... - има...!! Ми не звецкамо ни са чиме....Ми само "звоцамо" у празно....?!

Sanja S

pre 7 godina

Amerikanci su uvek bili protiv nas, ali imamo prijatelja - Rusiju, i vođu koji ne da na svoj narod - Vučića.

Enigma

pre 7 godina

Nikolic je jos jednom pokazao da je veliki rodoljub i patriota. Svaka mu cast za borbu. Nadam se da do toga nece da dodje. Srbiji nije potreban novi sukob i krvoprolice.

Milica

pre 7 godina

Svaka čast predsedniku na požrtvovanju i maksimalnom zauzimanju za svoj narod.

ikica

pre 7 godina

Srbija postupa na pravi nacin i zeli najbolje za svoj narod

SasaV

pre 7 godina

Rama ko taci,skloni su glupostima a i kriminalu,siptari su uz blagoslov Tita dosli na KiM kao turisti pa ostali,tom aranzmanu verovatno istekao rok i doslo vreme da se pakuju koferi....

pesicvr6

pre 7 godina

Predsednik je mislio na to ce Srbiju braniti, kako i dolikuje.

milorad

pre 7 godina

sa svojom vojskom i sa svojim Predsednikom krecem odmah na KiM,ako siptarsaka banda zapreti Srpskom narodu,

Nonsense

pre 7 godina

Председник је рекао оно што му је дужност по Уставу да каже: "Ако ми почну убијати народ, реаговаћу" па неће сигурно да гледа како кољу и протерују Србе, прошла су та времена, сад је и Русија уз нас, а то је одмах ветар у леђа за Србију и дипломатски и војно.

Goga

pre 7 godina

Voz nije oruzje. Voz je trebao da predstavlja simbol mira i saradnje a ne sukoba i rata. Albanci ocigledno neke stvari ne kapiraju i stvarno mi nisu jasni. Misle da,ako imaju podrsku NATO-a i EU, mogu da rade sta hoce. E, pa ne mogu. Ima i Srbija prijatelje koji zele da joj pomognu. To neka im bude jasno.

draza

pre 7 godina

POVEDITE I KACEVENDU DA VAS PRSCE SVETOM VODOM NA VASEM PUTU ETNICKOGA CISCENJA I OSLOBODJENJA JA MISLIM DA CE TRAMP DA VAS PUSTI DA OCISTITE KOSOVO KAO STO TAKOZVANU SRPSKU U BOSNI I HERCEGOVINI OCISTISTE

Nikada

pre 7 godina

Putuj igumane,samo napred,ja u rat za ovakvu drzavu nikada vise,ko god prizeljkivao i prizivao rat ma koje vere i nacije bio dabogda mu rat u decijoj sobi bio.

Ivan

pre 7 godina

Retko koji političar bi dao ovako patriotsku izjavu.

David

pre 7 godina

Ovaj pocinje da mi se svidja. tako je sad te mogu nazvati predsednikom! \nbravo!!! ako nas albanci napadnu naravno da idemo u rat! nego! ovi sto su plasljivi nek ostanu kucama! kad bi vama u dvoristu bio naoruzani albanac spreman da vam pobije i siluje decu a nema drzave da vam pomogne e tad bi vas video!  imam 23 godine i odsluzen vojni rok i PREDSEDNICE RACUNAJ ME!!! \n

Darko

pre 7 godina

Svakako da Srbiju treba braniti ako je napadnu.

radovan

pre 7 godina

Postovani Predsednice, Redovno pratim zbivanja na Kosovu i Metohiji a i vase izjave o toj srpskoj pokrajini.kazete ;ako ubiju nekog srbina ide vojska u severni deo Mitrovice; Dali imate hrabrosti da kazete , Ako ROSU dodje u severni deo Kosova i Metohije saljemo vojsku? necekajte da Srbi ginu ,

MIRKA

pre 7 godina

Bez sumnje odlazeca garnitura SAD su zaista zdusno podrzavali Albance, tako i u ovoj situaciji za vozom.Za Albance je provokacija voz ukrasen srpskim obelezjima i na taj voz su krenuli bombama i dugim cevima, bez odobrenja KFOR-a. Niko ne postavlja pitanje da li je provokacija to sto po teritoriji Kosova idu sa obelezjima velike Albanije i javno promovisu tu besmislenu ideju.Predsednik Tomislav Nikolic niti je zveckao s oruzjem, samo je rekao ako zatreba idem u rat sa svojim sinovima.

bre bre

pre 7 godina

Тако је Председниче Републике Србије!

Marko

pre 7 godina

Svaka cast za predsednka nije kao Tadic da se moli i klanja svima.

XXL

pre 7 godina

Ne znam ko zveca oružjem al' po tem pitanju sam 'blesav' za Režim u skladu sa njihovim Zakonom o oružju pa me ne zanima ko će i čiji sinovi da idu i gde da ginu. Samo još da im predam do 05.03.2017.g. ove moje porodične drage uspomene od legalnog trofejnog oružja pa nek' ratuju ... gde god 'oćedu ... srećno im bilo ... u prvim redovima ...

Neša

pre 7 godina

Nadam se iskreno da do toga neće doći. Izjava je sasvim legitimna.

Jana

pre 7 godina

Nadam se da su razumni da je 21.vek i da nema potrebe za ratovanjem.

Pjer

pre 7 godina

Nadamo se da neće biti potrebno da iko ide u rat,ali ako napadnu Srbe na severu ,branićemo ih !!!

Rade

pre 7 godina

Ne razumem zašto neko uporno pokušava da izokrene istinu, oružijem zveckaju Albanci, a ne naš predsednik.

Denis

pre 7 godina

Predsednik Nikolić je pravi predsednik naše zemlje, jer čovek ni kad je teško ne beži iz naše zemlje, za razliku od nekih iz opozicije koji bi čim bi nas neko napao prvi napustili našu zemlju.

Menka

pre 7 godina

Tako to rade pravi i odani predsednici. Naravno da necemo dati da nas neko pregazi dok mi sedimo skrstenih ruku.

Sanja S

pre 7 godina

Amerikanci su podržali Šiptare, Srbija neće dati na svoj narod uprkos provokacijama.

dragan

pre 7 godina

da da tako je isao i sloba sa sinom koji se obogatio noseci gajbice ........ a sada u moskvi uziva sa milionama eura od gradjana srbije ........ pa samo od jedne kuce pre neki dan sto su prodali dobili su 2.5 miliona eura .

mala

pre 7 godina

Svaka cast nasem predsedniku koji je cvrsto stao u odbranu naseg naroda na Kosovu.

jelena

pre 7 godina

Ne razumem kako neki mogu da zagovaraju rat i sukobe kada rat nije nikome doneo dobro.

Mile

pre 7 godina

Kamo bi ovaj slao vojsku..pa kad cete da svatite vise jednom da je Kosovo drzava svidjelo se to vama ili ne..to su vam greske proslosti a vi nikako da svatite..

Zivodar

pre 7 godina

Najbitnije je smiriti strasti u regionu ali ne po cenu zivota nasih sunarodnika na KiM.

jonino

pre 7 godina

Ma nitko ne svecka oruzjem, voz je legitimno zaustavljen sa onakvim natpisima,samo mediji zveckaju oruzjem ,kakvo ubijanje ,kakav rat ??

Dusko

pre 7 godina

Nisam za rat, al ako zatreba branicemo nasu drzavu od svih i svakoga.

Damir

pre 7 godina

Zveckao ti ili ne, ima mnogo stvari koje nisu do nas. Premijer ih je vise puta lepo zamolio za mir, a njihov sledeci potez ce presuditi.

Minja

pre 7 godina

Na Severu Kosova žive Srbi i voz bi omogućio da imaju bolju povezanost sa Srbijom i komunikaciju a pored toga bi mogli i svi ostali da dođu sa teritorije KiM-a i uspostavili bi se bolji odnosi ali je NATO dao odobrenje Albaniji da upadne na taj deo gde žive Srbi i da zabrani ulazak vozu i da prete . Dobro pa je Vučić vratio voz u Srbiju spasio ljude i sprečio katastrofu. Vojska je dobra odluka donešena da se osigura bezbednost da se onakav upad ne dogodi više!

Kodeks

pre 7 godina

Ko je bagra u Srbiji koja legitimnom predsedniku države pokušava da pripiše da hooće rat. Uništićemo sve izdajnike, pućiće nato kao mehur sapunice, a onda ćete moliti gluve i slepe za milost i oprost, koga neće biti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija