• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2017

11:31

DODIK OBJASNIO: To nisu sankcije SAD, već odmazda odlazeće administracije u Vašingtonu!

Politika

DODIK OBJASNIO: To nisu sankcije SAD, već odmazda odlazeće administracije u Vašingtonu!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je o sankcijama koje su mu uvele SAD da su to sankcije onih koji su poraženi na izborima u SAD i odmazda ambasadora u BiH Morin Kormak

Lider RS Milorad Dodik rekao je da se on nalazi "na udaru bahate politike odlazeće administracije SAD".

- Ovo nisu sankcije SAD, ovo su sankcije onih koji su poraženi na izborima u SAD i nisam iznenađen ovim potezom jer sam za poslednjih 10 godina čuo toliko pretnji od ove odlazeće administracija. Odmazda je usledila, a verovatno je ne bi ni bilo da nisam pozvan na inauguraciju novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa. NIsu mogli podneti da me vide - rekao je Dodik u obraćanju javnosti i dodao da su sancije "lični potez onih koji politiku shvataju kao politiku sile".

- Odluku je saopštila aadministracija koja za dva dana ide u političku istoriju, a tek ćemo videti da li su imali neke sugestije odavde za takvu odluku - istakao je predsednik RS i dodao:

- Ovo je i lična odmazda gospođe Kornak, a ne zvaničnika u SAD, koje je ona lažno informisala o stanju u BiH. Ona snosi potpunu odgovornost za ovako ciničan potez koji je povukla. Ona je dokazani neprijatelj Srba i RS - naglasio je Dodik i dodao da očekuje da će "nova vlast u SAD hitno povući Kormakovu iz BiH i krivično je goniti zbog mešanja u unutrašnja pitanja BiH, kršenja Dejtonskog sporazuma..."


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SARA

pre 7 godina

NEMISLIM NACIONALISTICKI ALI CEMU DVE SRBIJE. \n MISLIM BOLJE JE DA SE UJEDINIMO U JEDNU DRZAVU A TO ZELIM I HRVATIMA. \nIZETBEGOVIC STREBI KA MUSLIMSNSKOJ DRZAVI PS NEKA JE ONDA KREIRA. \nAKO NISMO MOGLI ZIVETI SVI ZAJEDNO U EX- YU CEMU TO SILOVANJE OD EU. \n

miki

pre 7 godina

Obama koliku moc ima samo moze sankcije da uvodi.\n

mali fica

pre 7 godina

Uskoro ce gospodin Skot za Ameriku. Tako da ce se razvedriti nebo nad srbima.

dado

pre 7 godina

e nek je OBJASNIO... MI GUPI I NEZNAMO DA SU TO SANKCIJE SRPSKOM NARODU ZBOG NJEGOVOG GLUPOG INATA

Neso

pre 7 godina

Daj ne lupetaj. Da znas nesto i razumes ne bi spominjao inat u vezi ove situacije,vidi se da pojma nemas o politici.

Srb

pre 7 godina

Додик је наш поносни и храбри Србин, он је наш српски Путин, зато га Срби толико воле и поштују.

Milan Jankovic

pre 7 godina

Sa pozivom u Ameriku pravio je sprdacinu sa predsednikom najace drzave na svetu . To mu nije bilo dosta pa nastavlja sa lupetanjem. Kakva drzava takav predsednik...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija