• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2017

17:28

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MOGERINIJEVOM: Samo ne tražite zeleno svetlo za stvari direktno uperene protiv Srba!

Politika

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MOGERINIJEVOM: Samo ne tražite zeleno svetlo za stvari direktno uperene protiv Srba!

Podeli vest

Mir je najvažnije dostignuće, poručila je večeras šefica evropske diplomatije Federika Mogerini i apelovala na smirivanje situacije i tenzija između Beograda i Prištine i nastavak dijaloga

Mogerini je to rekla na sastanku sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u Davosu, a on je novinarima, prenoseći njene poruke, rekao i da je sa šeficom evropske diplomatije razgovarao o situaciju u regionu, odnosima između Beograda i Prištine, ali i o drugim temama.

- Ne bi bilo fer da govorim o svemu što je Mogerini govorila, ali mogu da kažem da je apelovala na smirivanje situacije i tenzija, rekla da je mir najvažnije dostignuće i apelovala na nastavak dijaloga - rekao je Vučić.

Kako kaže, on je njoj poručio da kao predsednik vlade ne podnosi zamenu teza u kojoj "ceo svet priča o vozu, a voz niko od Albanaca nije ni video", ali su zato Srbi na severu videli 17 oklopnih vozila i duge cevi.

- Rekao sam da Srbija ima samo jedan uslov, a to je da niko više ne pokuša da dugim cevima i oklopnim vozilima rešava probleme i da smo uvek spremni za svaku vrstu razgovora, smirivanje tenzija, jer nama ponajmanje odgovara bilo kakav problem, jer smo na dobrom ekonomskom putu -naveo je Vučić.

On je dodao da Srbija želi mir gotovo po svaku cenu, da nema problem da razgovara, ali da je lično izgubio poverenje u mnoge ljude jer, kako kaže, postoje stvari koje se ne rade. 

- Nije neki Vučić ili bilo ko drugi poslao oružje i oruđe bilo gde, već su oni poslali i oružje i oruđe. Kad smo govorili o simbolima velike Albanije, tad ste nas kritikovali što je neko šutinuo u zadnjicu dvojicu njihovih fudbalera, a da smo izveli tenkove, da li biste nas pohvalili onako kako pojedine zapadne amabasade njih danas hvale? Pošto valjda velika Albanija mnogo veća uvreda nego Srbija, ne velika Srbija, nego obična Srbija - naveo je Vučić.

On je rekao da u tome leži njegov lični problem, a da će, ukoliko s tim bude bilo kakvih problema u budućnosti, sebe isključiti iz te priče i postaviti nekoga ko može da stekne neku vrstu novog poverenja u albanske predstavnike.

- Postoje stvari koje se jednostavno ne rade, koje ne smete da radite, ne smete da se igrate oružjem i oruđem na teritoriji zapadnog Balkana, to svi ljudi moraju da znaju - naveo je Vučić.

Primetio je i da, ako je Kosovo nezavisna država, kako kažu u nemačkoj i američkoj ambasadi u Prištini, ne vidi razlog da se uopšte razgovara s Beogradom i da postoji dijalog.

- Super, onda rešite stvari, a nemojte nas da uključujete, samo nemojte da tražite da vam dajemo zeleno svetlo za nešto što je direktno protiv interesa srpskog naroda - naveo je on.

Vučić je zahvalio šefici evropske diplomatije na angažmanu, navodeći da je siguran u njene najbolje namere, te da veruje da će se uz pomoć EU i drugih međunarodnih subjekata spustiti tenzije između Beograda i Prištine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bisenija

pre 7 godina

Lepo joj je Premijer rekao. Svaka čast na pravom odgovoru.

Sanja S

pre 7 godina

Vučić ne da na Srbiju i njene građane, svaka mu čast na tome.

Pioneer

pre 7 godina

Svaka cast na poruci koju je poslao Evropi i Mogerinijevoj. Mislim da se i njemu sve smucilo i da mu je preko glave tog njihovog glumatanja i licemerja.

aca

pre 7 godina

Imamo sreću u Srbiji što za premijera imamo staloženog i mudrog čoveka koji zna da smiri teške situacije.

DzMartin

pre 7 godina

Srbija vise nece trpeti licemerje i lazi koje dolaze iz EU i od Albanaca. Od sada mi menjamo stav i okrecemo novi list. Dosta su nas ponizavali i igrali se sa nama.

Fantom

pre 7 godina

Srbija na takve uslove nikada nece da pristane. Dosta je bilo izivljavanja i ponizavanja nasih gradjana koji zive na severu KiM. Neke stvari trebaju podhitno da se menjaju.

Blaža

pre 7 godina

Naš premijer je izneo činjenice Morgenijovoj, a činjenice nisu na strani Albanaca.

Toma

pre 7 godina

Albanci sa Kosova su sada preterali i više im se ne sme tolerisati njihove provokacije.

Denis

pre 7 godina

Albanci treba da shvate da ne treba više nikada da izazivaju nemire u našoj južnoj pokrajni.

Jani

pre 7 godina

Evropa treba da prestane da podržava Albance u njihovim namerama da nam otmu našu pokrajnu.

Rale

pre 7 godina

Valjda i Mogerinijeva shvata sa kakvom mafijom imaju posla na Kosovu.

ivang

pre 7 godina

Jasno je, Albanci zele da nas isprovociraju i verujem da njima nije u interesu konstruktivan i dobar dijalog na relaciji Beograd-Pristina. Kao sto rece nas premijer, voz apsloutno nijedan Albanac nije mogao ni da vidi, ni da čuje, ali su zato svi Srbi na severu Kosova mogli da vide 17 oklopnih vozila i duge cevi! Time treba da se konacno vec pozabave gospoda iz EU i KFORA!!!

paramonte

pre 7 godina

Nadam se da ce albanci ,najzad shvatiti da se nista ne moze resiti nasiljem i da ce prihvatiti dijalog.

Milos

pre 7 godina

Svaka cast i puno jos srece volje i energije Premijeru..!!!

vojvodjanin

pre 7 godina

Da li je Mogerinijeva apelovala i na Albance da se uzdrže od nasilja?

Dragomir Šunjka

pre 7 godina

EU je ta koja treba da pritisne Prištinske vlasti da se okanu ćorava posla.

Dina

pre 7 godina

Zaista je dobro sto za premijera imamo stabilnog i stalozenog coveka. Samo tako cemo odrzati mir i stabilnost.

Magdalena

pre 7 godina

Lepo im je sve rekao kratko, jasno i direktno.

max

pre 7 godina

Srbija želi da se problemi rešavaju mirnim putem.

kolo

pre 7 godina

Ne moze samo od Srbije da se nesto trazi a da se siptarima prastaju mnogo gore stvari .

nenad

pre 7 godina

mir i normalan zivort srba na kosovu su prioriteti

Goga

pre 7 godina

Srbija se uvek zalaze za resavanje problema mirnim putem.

bojan

pre 7 godina

Premijer uvek na pravom mestu i u pravo vreme!

Stole

pre 7 godina

Želimo normalan život, i Vučić se zalaže za mir, ne radi ništa pogrešno.

Maki

pre 7 godina

Nadam se da neće nešto okrenuti protiv nas, a premijer se zaista trudi da održi mir u državi.

Stole

pre 7 godina

Lepo joj je rekao. Vučić je čovek na mestu i zalaže se da održi stabilnost i mir u Srbiji.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija