• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.01.2017

20:12

EPILOG RAZGOVORA VUČIĆA I SI ĐINPINGA U DAVOSU: Uz kinesku kompaniju i 'Er Srbija' će direktno leteti do Pekinga!

Politika

EPILOG RAZGOVORA VUČIĆA I SI ĐINPINGA U DAVOSU: Uz kinesku kompaniju i 'Er Srbija' će direktno leteti do Pekinga!

Podeli vest

Iz Beograda do Pekinga putnike će prevoziti neka od kineskih avio-kompanija, ali nije isključeno da u uskoro i 'Er Srbija' uvede direktan let do kineske prestonice, saznaje Informer

Premijer Aleksandar Vučić dogovorio je sa predsednikom Kine Si Đinpingom uspostavljanje direktne avio-linije Beograd-Peking!

Vučić se juče sastao sa Đinpingom na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, a glavna tema njihovih razgovora bilo je uvođenje linije između Beograda i Pekinga, koja će uskoro biti otvorena.

Prema Informerovim saznanjima, do Kine će iz prestonice najverovatnije prevoziti neka od kineskih avio-kompanija, ali nije isključeno da u budućnosti i "Er Srbija" ima direktan let do Pekinga.

 

 

- Nama je pre svega važno pitanje uvođenja direktne linije između Beograda i Pekinga ili nekog drugog velikog grada kako bismo iskoristili bezvizni režim. Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja, uz ogromnu zahvalnost Kinezima što su kupili "Železaru" i činjenicu da će sledeće godine između 40 i 70 odsto biti uvećani njeni kapaciteti - rekao je Vučić na početku samita u Davosu.

Navala Kineza

Vest o liniji od Beograda do Pekinga stigla je samo dan pošto su Srbija i Kina međusobno ukinule vize.

Od sada Srbi i Kinezi mogu da bez vize borave na teritoriji ove dve zemlje do 30 dana od datuma prvog ulaska u zemlju.

Prema procenama ambasade Kine u Beogradu, u Srbiju će tokom 2017. doputovati oko 500.000 kineskih turista. Navala Kineza očekuje se već od sredine narednog meseca, a naročito čim bude uspostavljena linija do Pekinga.

informer.rs

Ministar turizma Rasim Ljajić kaže da će se Srbija truditi da u ovoj godini posebno privuče turiste iz Kine.

- U Srbiju dolazi sve više stranaca, a nama su posebno važni Kinezi. Oni mnogo vole da putuju i poznati su da troše puno para. Bezvizni režim sa Kinom je od neprocenjive važnosti za dolazak njihovih turista i Srbija ga je spremna dočekala. Srbija je za sada jedina zemlja u Evropi koja ima bezvizni režim sa Kinom. Čim se otvori direktan let od Beograda do Pekinga, imaćemo pravi bum Kineza - kaže za Informer Ljajić.

On navodi da će Srbija kineskim turistima, pored Beograda, predstaviti i srpske banje i planine, ali i turističku turu "Putevima Valtera", nastalu zahvaljujući velikoj popularnosti koju u Kini uživaju preminuli glumac Bata Živojinović i njegov film "Valter brani Sarajevo".

 

 

- Kinezima su interesantne naša istorija i tradicija. Zajedno sa Bosnom i Hercegovinom predstavićemo turu "Putevima Valtera", koja obuhvata obilazak Beograda, Oplenca, Zlatibora, Drvengrada na Mećavniku, Višegrada i Sarajeva - dodaje Ljajić.

Vole da troše

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kaže da će avio-linija Beograd-Peking znatno povećati naše prihode od turizma.

Kinezi potroše u inostranstvu između 350 i 400 evra dnevno
Miodrag Popović, direktor TOB

- Kinezi potroše u inostranstvu između 350 i 400 evra dnevno. Oni toliko vole da putuju da godišnje obiđu po pet-šest destinacija. Vrlo su radoznali i ništa ih ne mrzi. Njih zanimaju i naše kafane, koncerti i šoping - ističe Popović.

On dodaje da su Kinezi poznati i po tome što i u drugim zemljama rado jedu svoju hranu.

- Kada negde otputuju, kineski turisti prvo uživaju u lokalnim specijalitetima. Međutim, gotovo uvek probaju i kinesku hranu. Eto prilike za kineske restorane, kojih, hvala Bogu, imamo dosta - kaže Popović.

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MirkoC

pre 7 godina

Prijateljstvo Srbije i Kine, Srbiji je mnogo dobrog donela, pre svega resen najveci problem a to je zelezara, ako da bog da se resi i RTB BOR onda Srbija nema vise problema u buducnosti. Ovaj potez bi bio fenomenalan, Air Serbia bi porastala u svetu avio kompanija a Srbija bi mnogo vise turista imala a to bi doprinelo i za novih radnih mesta u turizmu.

u magnovenju

pre 7 godina

Srbija ima puno problema u sadašnjosti a imaće i u budućnosti.

Doctor

pre 7 godina

Odnosi sa Kinom nikad nisu bili bolji, ja sam prezadovoljan. Prvo vize, poljoprivreda, sad i ovo... Svaka čast.

kiki

pre 7 godina

Bice tu dosta posla i za ER Srbiju samo dok proradi linija .

Dragan

pre 7 godina

Tu si u pravu, velika je populaciju Kineza u Srbiji tako da će biti posla za naš avio transport. Odličan potez premijera.

mala

pre 7 godina

Mislim da je ovo pun pogodak sto se tice ovog leta.

mala

pre 7 godina

Srbiji ce biti cast da ima direktan let do Pekinga.

wessna

pre 7 godina

Bravo za nas...naravno da je ovo i trn u oko EU...naravno,sad nam je još draže!

Higija

pre 7 godina

Nama je pre svega važno pitanje uvođenja direktne linije između Beograda i Pekinga ili nekog drugog velikog grada kako bismo iskoristili bezvizni režim. Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja, uz ogromnu zahvalnost Kinezima što su kupili "Železaru" i činjenicu da će sledeće godine između 40 i 70 odsto biti uvećani njeni kapaciteti. Svi znamo da Srbija i Kina bi trebalo da sarađuju.

Goran

pre 7 godina

Srbija treba da dodeli priznanje Kineskom ambasadoru za sve sto je dosad uradio.

Darko

pre 7 godina

Direktna linija do Pekinga je bitna, jer su odnosi sa Kinom sve bolji i ovo ce ih jos vise pribliziti Srbiji

TheRiddler

pre 7 godina

Sjajna vest! Avio veza izmedju Beograda i ekinga ce jos vise ojacati veze i prijateljstvo izmedju nase dve drzave. Samo napred!

Blaža

pre 7 godina

Ovo su jako dobre vesti za sve koji rade u ER Srbiji jer će imati mnogo više posla.

Filip

pre 7 godina

Sada su stvoreni svi uslovi da se poveća broj kineskih turista i Kineskih investitora u našoj zemlji.

Enigma

pre 7 godina

Bravo! Sa Kinezima moramo da odrzavamo odlican odnos. Ne smemo da dozvolimo nikome da tako nesto pokvari. Od njih nam mnogo toga zavisi.

Natasa00

pre 7 godina

Iz dana u dan odnosi sa Kinom sve bolji i bolji.

Miki

pre 7 godina

Direktan let za Peking je ogroman korak u napretku nase zemlje. Hvala premijeru!

vita

pre 7 godina

Uspesna saradnja sa Kinom i prijateljstvo sa njima donelo nam je dobre rezultate. Treba tako da nastavimo i u buduce.

Maja

pre 7 godina

Radi sto bolje sigurnije i efikasnije saradnje potrebna je avionska linija.

zemunac

pre 7 godina

Nemoj i to da prođe kao crveni VOZ. Da nisu hteli Kinezi ništa od posla. Nedižite čoveka u nebesa i ovako nezna gde bije. radi po 25 sati žaomiga pašće od umora.

Marina

pre 7 godina

Ovo je jos jedan u nizu od pokazatelja da sa Kinom saradnja je odlicna i jos vise stabilnija.

vojvodjanin

pre 7 godina

Srbija ima šta da ponudi, a Kinezi imaju šta da potroše. Ovo je win win situacija!

LOLE

pre 7 godina

Svi uslovi su stvoreni, sada samo u dela da se sprovode invensticije i Srbija je zemlja napredka.

Maki

pre 7 godina

Drago mi je što smo u tako dobrim odnosima sa Kinom.

PrakticnaZena

pre 7 godina

Ovakvog coveka koji se zalaze za svojiu zemlju ,Srbija nece imati nikada,bravo za pozrtvovanost za Srbiju!

Peca

pre 7 godina

Braćo Srbi Vi nemate pojma koliko zbaci turizam sa Kinom . Živeo sam u Juznoj Africi 15 godina i imao Turisticku kompaniju dobro znam koliko to vredi. Sa njima treba otvoreno i pošteno poslovati . Sada sam u Australiji i oni su izgubili taj pisao .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija