• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.01.2017

13:47

ŠEŠELJ OPTUŽIO TOMU: Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće, jer je nezadovoljan političkom pozicijom!

Politika

ŠEŠELJ OPTUŽIO TOMU: Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće, jer je nezadovoljan političkom pozicijom!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, svestan toga da nema više šta da očekuje u političkom životu Srbije, slanjem "išaranog voza" na Kosovo pokušao da izazove krvoproliće i stvori situaciju u kojoj bi ga videli kao vođu i spasitelja

- Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće provokacijom s putničkim vozom išaranim parolama koje bi sigurno Šiptare iritirale, izazvale njihov bes i teror, ali u ovom slučaju i njihovu oružanu bandu formiranu uz podršku NATO - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, i dodao da je to bio primer kako predsednik, nezadovoljan političkom pozicijom, može da nanese štetu i državi i svom narodu.

Prema rečima lidera radikala, Tomislav Nikolić je to sračunato uradio očekujući da će ako Šiptari napadnu voz, biti žrtava i krvoprolića, da će srpska policija reagovati i da će na taj način probuditi patriotizam.

- Očekivao je da će naša policija uzvratiti, doći će do veoma neuralgične situacije u kojoj će probuditi patriotizam i svi će u njemu videti vođu i spasioca i niko mu ne može opepeliti ništa u pogledu nove predsedničke kandidature - rekao je Šešelj.

On je dodao da se srećom taj Nikolićev scenario nije obistinio, jer su ga svi politički činioci, ne samo u Srbiji već i u svetu prozreli.

- Međutim, svi politički činioci su ga odmah prozreli i narod u celini, i nikome u ovom trenutku nije bilo do toga da se izaziva nova kriza, niti je to pametno za srpski narod - rekao je Šešelj.

Prema  njegovim rečima, situacija oko voza je pokazala kakvu štetu državi i narodu može da izazove sadašnji predsednik nezadovoljan političkom pozicijom. Dodao je da se slično moglo videti i na primeru odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame, duboko nezadovoljnog izbornim rezultatima i onima koji vlast nasleđuju.

- I ako predsednik u Srbiji nema velike nadležnosti, videli smo da sadašnji predsednik ima mogućnosti da napravi ogromne probleme državi i narodu ako je lično nezadovoljan političkom pozicijom, ako je svestan da ga dojučerašnja partija neće istaći kao kandidata na izborima i ako je svestan da više ništa ne može da očekuje u političkom životu Srbije - rekao je Šešelj.

On je dodao da je sada navažnije da Srbija sačeka smenu garniture u SAD i prvi susret američkog i ruskog predsednika, i da svoj mali čamac čvrsto priveže uz moćni ruski brod i da zajedno krenu u oluju.

- Nikolić ne može izazvati oružanu krizu a da ne konsultuje saveznike i najbolje i prijatelje... da uradi tako da je Rusija zaprepašćena, da je Kina zaprepačćena - rekao je Šešelj i dodao da Srbija nikada nije pravila poteze bez konsultacija s Rusijom, ni pred Prvi svetski rat ni pred Balkanske ratove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni bot

pre 7 godina

Ti i tvoj politicki sin ste se dogovorili da Nikolica unistite a da se medjusobno ne napadate svako iz svoje koristi.

Deda Zvonce

pre 7 godina

Воз је био генијалан политички потез који је из буџака извукао на светлост све НАТО и МИ6 бубашвабе и пацове! Сад бар јасно знамо ко нам тајно ради о глави. Чувај се Војо (јеси видео како су уштројили Менинга) да не постанеш Војка - ако већ ниси у Хагу постао модеран трећи пол!

Milos

pre 7 godina

Чекај бре мало брате Србине: па зар нисмо и од раније знали ко нам ради о глави? Кога је то требало истерати на чистац за кога као шатро нисмо знали да нам децу и убија и хоће да убија? Шта нам ово пак обелоданило што нисмо од раније знали?

miki

pre 7 godina

ajde seki ne tupi vise , proslo je tvoje vreme idi u penziju ili u hag ako hoces!!!\n

Nonsense

pre 7 godina

Лепо написан говор, као из америчке кухиње. Николић и Додик су главни Путинови људи на Балкану, нека прочита текст Путиновог саветника Александра Дугина кога Русија прижељкује за председника Србије.

Marko

pre 7 godina

Idi bre nosonja leci tu surlu koliko si ti stete naneo srbima sa svoim izjavama od zardjale kasike pa na dalje to Toma nemoze kad bi ziveo 800 godina

UFOLOG

pre 7 godina

Priča se da je to trebalo da bude osveta za onaj slučaj DRON. Dron je velika bruka i sramota naše države naše bezbednosti i još mnogo toga. Umesto zastave na dronu je mogao biti i bojni otrov... i eto ti katastrofe. Železnička linija Kraljevo-Kos.Mitrovica postoi dugo ali ne postoi BG-KM. U tome je suština što voz sada kreće iz BG-a i što je onako ukrašen.

primamo se ko saucesce

pre 7 godina

Nije dron bio sramota vec reakcija na dron (vijanje istog, haos na tribinama, agresija na terenu). Da smo se upisali od smeha kad se pojavio dron-krntija s onom krpom, Albanci bi popi*deli totalno i napravili incident pa bi im em propala detinjasta provokacija em bi utakmica bila resena 3:0 u nasu korist.

milorad

pre 7 godina

po Bogu ljudi pa kakve bi tek kritike i napade Predsednik Srbije T. Nikolic doziveo da nije rekao da ce Srbija zasititi svoj napaceni narod na KiM.Muka mi je vise od ovakvih kriticara kao sto Seselj,Cedo,Kostres,,,,,,,,,,,,,,,,

pol pot

pre 7 godina

Ovo je vrh licemerstva kada ovakve lekcije deli Šešelj, on stvarno misli da narod ima kratku pamet - Šta si ti Vojo radio 90-ti, sada postao mirotvorac. Fuj

nada

pre 7 godina

Ova pripucavanja u oci izbora je samo slika koja se vidi svake cetiri godine gde se stvaraju stvarne i lazne afere nebili pojedinci destabilizovali Srbiju i postigli svoje ciljeve ali hvala bogu da je narod taj koji ce na kraju odluciti ko ce voditi Srbiju - neverujem ni tebi ni Tomi ni Sutanovcu, Vuku,Jankovicu,Cedi,Mihajlovicevoj,Zivkovicu,Canku i da ne nabrajam a ima ih koliko hoces .............. tako da je ovo sve za sada laprdanje bez konkretnih dokaza !!!!!!!!!!!!!!!!

zoran

pre 7 godina

Jel ovaj živi u Srbiji? Jel on zna ko je uopšte na vlasti i čija se reč sluša? Ruski brod- to su Tomine reči- ovaj skroz prolupao...

Janko

pre 7 godina

Koliko znam iz prethodnog Vaseg druzenja, dok si mu bio sef, isto si Vojo govorio. Trazio si da se Siptari eksportuju autobusima na granici Albanije i izruce njihovoj matici. Da si tada uradio kako si obecao, danas ne bismo imali ovaj problem da ne mozemo uci u svoje Kosovo. Laprdate svakog dana, prazne i nebulozne price, Nikolic je ovoga puta u pravu, jer nasi studenti, koji studiraju u Sumadiji, lomataju se od nemila i nedraga kako da dodju do svoje kuce, i nazad na fakultete. A ja znam da ih je nekoliko stotina, opametite se vec jednom i udruzite opoziciju sa ostalim politickim strankama, te napravite strategiju kako vratiti jurisdikciju po rezoluciji u kojoj se pominje da nasa vojska ima pravo da postoji na Kosovu. Dosta vise kontriranja i lupetanja.

jovica 1

pre 7 godina

Kako covek lupa,voz nije isaran gospodine seselj,nego je to trobojka odnosno srpska zastava a unutra su ikone.To bi vi kao patriota trebali znati a nisam ni cuo da ste osudili to sto su siptari izveli svoje specijalce! Lako je napadati Nikolica,on je po vama uvek kriv za sve. Izostao je vas komentar:idemo svi na kosovo da siptare proteramo u albaniju!To sam iskreno ocekivao od vas,da ostanete dosledni svoje politike,niko iz SRS nije komentarisao desavanje sa vozom. Nemojte me pogresno shvatiti ja gotivim seselja on je za mene pravi srbenda ali se nesto umirio. ZIV BIO VOJO!!!

Super_bot

pre 7 godina

Pa nije diplomac slao voz nego premijerni, odnosno njegov klinac brender vozova

Dusan

pre 7 godina

E stvarno si i ti poceo da pretjerujes.Ja sam vas cijenio kao politicara ali ako su za vas srpska zastava i ikone sare, onda stvarno ne znam sta da mislim.Vi gospodina Nikolica optuzujete da je zapadni covek,a cio zapad mu radi o glavi i optuzuje ga da je ruski covek gdje je sad tu istina.Napadate cesto i gospodju Dragicu sto mislim da nije ni malo u redu pored toga sto je zena ona vam je i kuma pa bi trebalo da imate malo postovanja makar prema njoj.Ja niksd nisam cuo od njih da kazu nesto lose o vama i vasoj zeni a niste ni vi sveci.

laka

pre 7 godina

Samo da mi ne budemo ruski camac za spasavanje, a sto se tice oluje, oluja mu besnela u kuci.

veselin022

pre 7 godina

VOJO HILJADU POSRTO SI U PRAVU. MOJA PUNA PODRŠKA.

Ljubo

pre 7 godina

Da covek ne poveruje ,od ovog vecitog " opozicionara" ,da on nekom drzi pridike o pozivanju u rat. Sta je to predsednik uradio i sta izjavio ,sto svaki normalan Srbin ne bi.Samo oni iza kojih stoje ciste anglosaksonske tajne sluzbe ,govore drugacije .Dobro je da se desio ovaj slucaj ,jer vidimo svi da dobijamo nekog " novog Lenjina " a ne naseg Lazara ili Milosa .Nije cudo ,kada nam i Premijer sve cesce spominje Tita ,a g.Dacic ,kako izjavi jedini - najveci brend sa tih prostora upravo da je Tito.Tugo moja ,ko nas vodi....

milovan

pre 7 godina

Cudo jedno,da tako pametan covek ponekad prica rakve bedastoce.

mali fica

pre 7 godina

Vojo, poceo si da lupas kao Sutanovac, nekako mi po izjavama sve vise licis na njega. Secam se nekad (bio sam simpatizer RS) sva tvoja rec je vredela. Neznam ovo sto si izjavio koju vrdenost ima. Kandidat za predsednika mora argumentima da razbija protivnike. Ove bezvredne Price lice mi na Jeremica i Sutanovca. Ovim ti ne zelim nista lose.

zoran

pre 7 godina

Prava mirodjija.Neznam sta je to Nikolic reko da se tolika drama pravi.Reko samo ako bude trebalo da ce ici sa svoja dva sina.On nije od onih aj mo braco ja za vama,ja nazad a vi zamnom.

primamo se ko saucesce

pre 7 godina

Nego od kojih je? Gde su to Toma i njegovi sinovi ratovali, u Bajcetini?

milan

pre 7 godina

e moj Vojo da nisi toliko podmukao sve bi bilo bolje ali ti od zavisti nevidiš ništa Toma je za tebe i tvoje koji te pdržavaju car da ste malo realniji bilo bi bolje i ono malo što se vratilo posle tvog povratka sa tim tvojim nebulozama češ ih oterati

CICKA

pre 7 godina

А ко је испалио Србе из Крајине причајући бајке како ће Жириновски набавити тајно оружје против којег Хрвати немају одбрану а ко је причао да мислима својим сопственим и том енергијом може рушити авионе те је народ поверовао јер се баш тада срушио један авион у Јадранско море или да су српски научници одгајили , у тајности тајно пса СОПа , то је српски ослободилачи пас , који напада само Хрвате али и Муслимане непогрешиво их нањуши

neveruem

pre 7 godina

Ako su u to sve poverovali, onda su sami sebe ispalili. Takve ni ne vredi braniti

jokas

pre 7 godina

Zato je srbija tu gde jeste jer se konsultovala sa rusijom

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija