• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SIPA

19.01.2017

15:45

(FOTO) OVO SU FOTOGRAFIJE NAPADAČA NA VUČIĆA U POTOČARIMA! Sipa traži pomoć građana oko identifikacije!

Politika

(FOTO) OVO SU FOTOGRAFIJE NAPADAČA NA VUČIĆA U POTOČARIMA! Sipa traži pomoć građana oko identifikacije!

Podeli vest

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pozvala je građane da pružanjem korisnih informacija ili otkrivanjem identiteta osoba sa fotografija pomognu pri identifikaciji osoba koje se mogu dovesti u vezu sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji se dogodio 11.7.2015. godine u Potočarima

SIPA je na veb sajtu objavila šest fotografija gde se vidi pojedinacno pet osoba koje su učestvovale u napadu na srpskog premijera u Potočarima

- Sve korisne informacije građani mogu dostaviti lično u prostorijama SIPA, ili u najbližoj policijskoj stanici, kao i putem besplatne anonimne telefonske linije "Krimolovci" na broj 080/020-505. Dostupan im je i elektronski obrazac za prijavu krivičnog dela na web stranici SIPA - poručuju iz SIPA i apeluju na građane da ne zloupotreljavaju pomenuti broj pružanjem netačnih i neproverenih informacije.

Istraga oko napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula 2015. godine i dalje traje. U Tužilaštvo BiH desetak dana nakon napada saslušani su Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja, ali protiv njih nije podignuta optužnica.

Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH, kaže za „Novosti" da nije zadovoljan kako teče ova istraga i da je posle napada na premijera Vučića ostala velika mrlja za BiH.

- BiH ako je ozbiljna država morala je za mesec dana sve da završi, a ne da ulazimo i u drugu godinu od napada i spominjemo istragu. Napadači moraju biti identifikovani i kažnjeni jer je u Potočarima bio pokušaj ubistva premijera Srbije - kaže Mektić.

EVO FOTOGRAFIJA:

SIPA
SIPA
SIPA
SIPA
SIPA
SIPA

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan lala

pre 7 godina

Napadace / atentatore je snimila TV kamera i tu nema niceg nepoznatog. Toboz istraga nema rezultate.Vode oni koji su organizovali atentat po naredjenju galvnog u vrhu muslimanske vlasti u FBIH . Sve jasno , mogu i dalje da se prave budale . Prvog treba uhapsiti Bakija pa bi istraga dala rezultate. Bez Bakija u prdekani nema rezultata.

Fantom

pre 7 godina

Dobro je da se do nekog napretka konacno doslo. Nesto sporo ide ta istraga sluzbi bezbednosti u BiH. Da li oni uopste znaju da rade svoj posao ili namerno odugovlace?

Rasa

pre 7 godina

Sve ih treba pohvatati da odgovaraju za svoja dela.

Zoran

pre 7 godina

Nadam se da ce SIPA tu pomoc i dobiti. Ova istraga treba da se konacno privede kraju. Mnogo se to sve oduzilo.

Zivko

pre 7 godina

Popiskim se na zapadnu demokratiju. Prvo su ga zapadni mocnici naterali da ide u Potocare,a tamo ga je cekao linc.Koja SIPA,koji bakraci ? Turage nas mrze zato sto smo se oslobodili turskog zuluma. Oni bi hteli da zavedu zulum. Zivela Srbija.

Nero

pre 7 godina

Svaki napad na coveka treba biti strogo kaznjen, svi koji cine ovakav vid ponasanja trebaju odgovarati za svoje postupke.

simic

pre 7 godina

Jasno je da BIH n sme da pronadje organizatore i neposredne izvršioce pokušaja atentata na srpskog premijera, u krugovima bliskih bošnjacima svi znaju da iza toga stoje Bakir Izetbegiović u Engleska obaveštajna služba.

Maki

pre 7 godina

Nadam se da ce ucinioci ovog zlodela biti privedeni pravdi.Na pruzenu ruku se ne ide kamenom.

asid

pre 7 godina

Ja pozna'm samo Nasera, Bakira, Bila i još jednog Duraka, ove ostale prvi put vidim!

Alen

pre 7 godina

Napadaci moraju biti uhapseni i kaznjeni. Ovde je rec o pokusaju ubistva premijera jedne zemlje.

Sargarepac

pre 7 godina

Ja vidim da su ih drzali. Ne razumem zasto su pusteni i zasto tog trenutka nisu uhapseni? Kakva je to drzava? Posle se ljute kad izjave za BiH da je pokusaj drzave (cast Republici Srbskoj).\n

Marko

pre 7 godina

Strašan događaj gde je premijer mogao da nastrada pored tolikih napadača. Dobro da je SIPA počela da sprovodi istragu da se utvrdi ko su ti ljudi!

lici

pre 7 godina

Zar ne mislite da su "malo" zakasnili,trebalo je da sacekaju jos koju godinu,ovo vredjanje inteligencije ne pije vodu!

lici

pre 7 godina

Nema sta da traze od gradjana,odgovor iz prve ruke im je kod Izetbegovica,ne vredjajta nam vise inteligenciju!

kiki

pre 7 godina

Ima li njihov MUP ili SUP bazu podataka,i da li neko uopste ume da je koristi ?

Aleksa

pre 7 godina

Treba otkriti pocinioce i narucioce ovog akta

Zoran

pre 7 godina

Bilo je krajnje vreme da se vidi pozadina napada na srpskog premijera.

cccc

pre 7 godina

Vidi pove kako su brzi, mogu vam reći da su za njih Crnogorci šprinteri.

mali fica

pre 7 godina

Na kraju ce ovi za TurBakira da ispadnu vanzemaljci koji su dosli sa druge planete da ubiju Vucica i da se vrate. Muslimani vanzemaljci su nevidljivi pa zato nisu dosad ni uhvaceni. TurBakirovi specijalci nemaju opremu za lov na vanzemaljce. Ovo je obicno Muslimansko ispiranje Usta.

Bakica

pre 7 godina

I sada su se tek setili da na ovaj nacin pokusaju sa saznaju ko su napadaci?

Darko

pre 7 godina

Lepo su izdvojeni iz mase, a sada jos samo da budu pronadjeni i da im se sudi

Jelena

pre 7 godina

Pa kasno su se setili. Ko zna gde su sada i gde se kriju. Da su hteli mogli su odmah da ih uhvate.

Peđa

pre 7 godina

Ako sipa ne može da uradi svoj posao, onda svi koji nešto znaju treba da pomognu, jer je nedopustivo da toliko dugo ovaj slučaj bude nerešen.

Ekrem

pre 7 godina

Zašto SIPA posle toliko vremena tzraži pomoć naroda? Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo.

Dragan

pre 7 godina

Sramota je da napadači na premijera Srbije nisu uhapšeni.

aca

pre 7 godina

SIPA se smilovala da se posveti problemu napada na premijera.

Makala

pre 7 godina

Za pokušaj ubistva našeg Premijera ovi huligani treba da odgovaraju, neka vidi ceo svet ove slike!

Četnik

pre 7 godina

Nase je da ih pronadjemo i da ih posaljemo alahu.Srecno.

Petra

pre 7 godina

A da ih SAIPA potrazi medju sobom ...ko zna ??

Maja

pre 7 godina

Ove huligane pod hitno pronaci, pohapsiti i naravno najstrozije kazniti.

Gabriel

pre 7 godina

Zbog čega ove fotografije do sada nisu bile u javnosti sa traženjem napadača? Čekalo se predugo na ovom slučaju.

Anja

pre 7 godina

Zakon treba da bude jednak za sve! svako nasilje treba sankcionisati i kazniti !

Sale

pre 7 godina

Setili se bas na vreme. Da su hteli mogli su ih sve pronaci. Bruka.

Pjer

pre 7 godina

Naravno da "niko" ne poznaje te ljude,ali i ne treba,svi poznajemo Bakira Izetbegovića !!!

Govedarica

pre 7 godina

Napokon da se nešto pokrene ka rasvetljavanju ovog in ovog ozbiljnog incidenta.

paramonte

pre 7 godina

Dobro su se setili posle toliko vremena da je vazno pronaci napadace,jako neprijatna situacija,koja je,srecom ,prosla bez posledica,evidentno je da nije postojala zelja da se to resi,jer do sada su to mogli da urade sto puta.

Fuj

pre 7 godina

Moćna sipa sada počela tražiti napadače!!!??? Pa do sada su neki možda i umrli prirodnom smrću...koje je vrijeme prošlo...!? Užas! .ebote da li ja ovaj život samo sanjam prežderan mesinom, zalivenom rakijom, pa samo imam noćne more ili naopako, da je ovo sve istina pa da skačem u "mutno Dunavo"

aleksandra60

pre 7 godina

Slike sve kazuju jos samo da se pronadju gde su se sakrili i da se privedu .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija