• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2017

17:48

PLENKOVIĆ ZA DOGOVOR: Otvoren sam za razgovor sa premijerom Vučićem!

Politika

PLENKOVIĆ ZA DOGOVOR: Otvoren sam za razgovor sa premijerom Vučićem!

Podeli vest

Hrvatski premijer Premijer Andrej Plenković poručio je danas da je otvoren za razgovore sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da misli da će doći do njihovog susreta, koji, kako kaže, mora biti dobro pripremljen

-  U Srbiji su uskoro izbori, ja bih voleo da to bude tokom ove godine, da stavimo na sto niz otvorenih pitanja koja postoje, pokušamo da tražimo rešenje za ta pitanja, ona koja će pridoneti stabilizaciji odnosa, smanjivanju tenzija- rekao je Plenković za N1 tv.

PREMIJER HRVATSKIM NOVINARIMA: Najlakše je psovati majku Vučiću, ali tako ne činite dobro za svoju zemlju!

To je politika, za koju Plenković misli da je dobra i za Hrvatsku i za odnose sa svim susednim državama.

- Upravo na tragu konsultacija i sa visokom predstavnicom (Federika) Mogerini i sa generalnim sekretarom NATO (Jensom) Stoltenbergom, komesarom (Johanesom) Hanom, nizom drugih sagovornika, svi žele stabilizaciju stanja na jugoistoku Europe i održavanju puta prema Evropskoj uniji, jer smatramo da je to ono sidro koje će učvrstiti proces reformi i smanjiti rizike destabilizacije", naeo je hrvatski premijer.

SUSRET KOMŠIJA! Vučić se sastao sa Plenkovićem u Davosu!

Premijer Vučić poručio je ranije danas da Plenković od njega lično ima otvoren poziv da dođe u Beograd, te da je dijalog veoma važan i da, sve dok se razgovara, nema bojazni od incidenata.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja S

pre 7 godina

Vučić se bori za nove mogućnosti za Srbiju.

Boško

pre 7 godina

Pa kako i da ga odbije , to bi bio praktično prvi poznatislučaj međunarodnog političkog samoubistva, ali već iz izjava se vidi da on tom idejom nije oduševljen, a novinare iz Hrvatske koji su u 16.38 iz N1-ZG direktno prenosili vesti za N1 u Novom Sadu,poklopio je Vučić da i Srbija ima što šta da stavi na sto kao pitanja.

Milovan

pre 7 godina

Dobro je razgovarati i pregovarati,ali nisam siguran da je hrvatska strana otvorena i iskrena po tom pitanju.

anglina

pre 7 godina

Srbija nikada nije mesetarila i otkazivala posete visokih drzavnika susednih zemalja.

mala

pre 7 godina

Retko kada su ovo Hrvati ovako otvoreni sa nama.

paramonte

pre 7 godina

Hrvati su najzad shvatili da se ne moze ziveti u proslosti,proslost se ne moze promeniti ali se moze osigurati bolja buducnost.

vojvodjanin

pre 7 godina

Hrvati stalno nešto uslovljavaju, čak i kad im pružiš ruku...

Vlasto

pre 7 godina

Spreman za pregovore, a dali ste spremni i da ispoštujete de dogovore. To je pravo pitanje

Petar

pre 7 godina

Srbija je u vek spremna za potpunu saradnju a dali će biti Hrvatska spremna da ispoštuje dogovorene mere

Enigma

pre 7 godina

Nadam se da ce to biti nova era i novo razdoblje u pregovorima i odnosima izmedju Hrvatse i Srbije. Dosta je bilo svadja i provokacija. To sada treba da se promeni.

DzMartin

pre 7 godina

Nadam se da ce Plenkovic biti taj koji promeniti stvari i stav Hrvatske prema Srbiji. Bilo bi krajnje vreme. Srbija mu je pruzila ruku pomirenja. Bilo bi pametno da je prihvati.

aca

pre 7 godina

Dvojica premijera pokušavaju da nađu zajedničku reč u obostranu korist.

caka

pre 7 godina

Plenkovic je dobrodosao u Beograd, jer premijer svakom zeli dobrodoslicu.

nati

pre 7 godina

Vucicu, ne pravi se pita od govana,jednom ustasa,uvek ustasa,nije ni poceo da pregovara a vec postavlja uslove.Oteraj to u p.m.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija