• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2017

10:22

(VIDEO) IVICA OTVORIO KARTE: Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija, a ako SNS to neće, KANDIDAT SPS ĆU BITI JA!

Politika

(VIDEO) IVICA OTVORIO KARTE: Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija, a ako SNS to neće, KANDIDAT SPS ĆU BITI JA!

Podeli vest

Vladajuća većina treba da ima kandidata za predsednika Srbije, koji će da pobedi u prvom krugu, a ukoliko Srpska napredna stranka to ne podrži, kandidat Socijalističke partije ću biti ja, rekao je danas lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić

Dačić je na TV Pink rekao da čeka da se lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić vrati iz Davosa sa Svetskog ekonomskog foruma da se dogovore da li će imati zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

- Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija. Ukoliko SNS to neće, kandidat SPS ću biti ja - kazao je lider socijalista.

Dačić je naveo i da mu nije jasna kandidatura Vuka Jeremića, jer bi za njega trebalo da glasaju bivši glasači DOS, a politika koju je on vodio u vreme kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić nije bila baš u skladu sa politikom DOS-a.

On je rekao i da je Tadić "ostavio sve" što se sada dešava sa Kosovom.

- Merkelova je lično priznala meni i Vučiću da ju je bivša vlast u Srbiji prevarila, a sada za sve krive mene i premijera Srbije i krive nas za to što se pregovori vode u Briselu - rekao je Dačić.

O kandidaturi Zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika, Dačić je kazao da je apsolutno nenormalno da on i dalje obavlja funkciju zaštitnika građana, jer to nije politička, već nezavisna funkcija sa koje treba da se kontrolišu političari.

Tanjug

- On je od samog početka, a to nije ni krio bio naklonjen DS i za mene to nije iznenađenje - rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu šefa poslaničke grupe DS Gorana Ćirića da je Dačić uplašen zbog osipanja biračkog tela jer sedi u "katastrofalnoj vladi koja je srozala životni standard", Dačić je upitao po kom osnovu je onda on specijalni savetnik direktora "Pošte Srbije".

- Po kom osnovu je Ćirić specijalni savetnik direktora ''Pošte Srbije'', ima 190.000 dinara platu i koristi službeni automobil 24 sata - upitao je Dačić.

On je rekao i da Ćirić ima duplo veću platu od njega, a njemu drži predavanje.

-Ako si opozicionar izađi iz toga. Nemoj da sediš u državnom preduzeću. Ima duplo veću platu od mene, on je u javnom preduzeću i meni drži predavanje. Hajde da se zamenimo - kazao je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bole

pre 7 godina

Не знам зашто се уопште у медијима и поставља питање да ли ће Вучић бити кандидат за председника Србије када је Вучић 13.10.2016. приликом учешћа на безбедносном форуму у Београду јасно изјавио да се неће кандидовати. Тада је Вучић изјавио следеће "Многи моје политичке потезе тумаче као председничку кампању. Кажу глупи Вучић жели да победи на председничким изборима, а ја се нећу ни кандидовати."

banat1952

pre 7 godina

I ovaj maneken se nameracio na mesto premijera, u tome bi mogla da ga spreci "marica" , ili ako odnekud ispliva koferce.

MiroslavBB

pre 7 godina

Ti, Dacic-u, si politicka PROSLOST?! Samo u Srbiji mozes da radis to sto si radio i radis jos uvijek ... Afera 'KOFER-cic', Dacic-u, afera 'Misa BANANA' i jos mnoge druge cekaju hrabre politicare koji ce ti u lice reci sve sto treba a drugi ne smiju ili ne zele jer ih ucjenjujes??!! Bio si Ministar Policije dva mandata, Premijer jedno vrijeme - mnogo toga znas o svim politicarima u Srbiji, bivsim i sadasnjim!! Cinjenica da si jos uvijek u vlasti govori u prilog gore navedenog ...

Oblivion

pre 7 godina

Dacic se opet zalece i leti previsoko. Mora da bude malo strpljiviji i da saceka Vucica i njegovu odluku. Neka malo smanji dozivljaj. Samo nanosi sebi stetu na ovaj nacin.

Emina

pre 7 godina

Pa Ivice, mali si jos. Nemas sanse pored SNS-a.....zato lepo kad vec ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se i cuti.

Obsidian

pre 7 godina

Ne zanos ise Dacicu, polako. Gde si se tako zaleteo? Kada se premijer vrati on ce da odluci sta i kako.

Boris

pre 7 godina

Polako su krenuli jedan po jedan da se javljaju i otkrivaju da su svsni toga da nemaju sanse protiv SNS-a.

Danilo

pre 7 godina

Polagano Ivice, saradnja i poštovanje su prioritet.

Mara

pre 7 godina

Ucene pocele...prvo Velja, a sada i Dacic...uvek su im apetiti bili veliki, vreme i izbori ce pokazati koliko su njihove ambicije realne.

branko1

pre 7 godina

Ćirić I sva ta DS banda su kao ona devojka,što bi naš narod rekao:"Hoće da se j..u al neće da im uđe".Prave p**ke

Sanja S

pre 7 godina

Naravno da Vučić pobeđuje u prvom krugu, ima ogromnu podršku naroda.

v ikiju

pre 7 godina

Bilo šta da se dogovori izmedju Vučića Dačića ne može se promentii činjenica da će kandidat naprednjaka vrlo lako pobediti na predsedničkim izborima.

Brana

pre 7 godina

Jedan od nasih najskolovanijih politicara je ovaj Dacic! Slazem se sa vecinom misljenja ovog coveka, jer veoma realno sagleda stvari!

Denis

pre 7 godina

Dačić pred izbore pokušava da podigne svoju ulogu uvladi, ali ipak svi znamo da najveće zasluge u dobro mradu naše vlade su zasluga našeg premijera.

Peđa

pre 7 godina

SPS i njihov lider nigde nebi bili da ih premijer nije primio u vladu, zato treba da mu budu zahvalni na tome.

Radivoj

pre 7 godina

Pa ne znam kako bi ivica prosao na izborima, narocito bez Vuciceve podrske.

Petar

pre 7 godina

Da si ozbiljan kandidat i da imaš rezultate išao bi sam na izbore a ne da se ulaguješpremijeru bez koga se ne može

optimista

pre 7 godina

Narod ima poverenja u politiku koju vodi Aleksandar Vucic i SNS, i svoju volju i poverenje ce iskazati svojom podrskom i na predsednickim izborima. Kandidat SNS-a ce pobediti u prvom krugu, ne sumnjam u to. Dačić nema šanse ako izađe samostalno na izbore.

Mirko Oro

pre 7 godina

Dačiću je stalo da kandidat vladajuće koaliije pobedin u prvom krugu i zbog toga bi sa vučićem se dogovorio da imaju zajedničkog kandidata.

banat1952

pre 7 godina

Pogresno, Dacicu je stalo da Vucica skloni sa mesta premijera da bi se on tu uvalio. Dacic kao ministar inostranih poslova ne govori ni jedan strani jezik...

Dr Iva Ivci

pre 7 godina

Ne sumnjam da ce biti otvorene karte, i normalan dogovor..

vanja

pre 7 godina

Zajdenickim kandidatom izmedju SNS i SPS ,opozicja nama sta da trazi na izborima !

Petra

pre 7 godina

Pa ako nebude Vucica za Dacic da nece biti ni njega !

Pepi

pre 7 godina

I bez kombinacije sa Dacicem,kandidat SNS sigurno dobija na izborima!

Psejv dr

pre 7 godina

Nema razloga da se pobednicki tim koji se pokazao kao najbolji menja. Sve ove godine su dokaz da jako dobro funkcionisu kao drzavnici kojima je srbija na prvom mestu.

Bojan

pre 7 godina

Gledamo ovog debelog 25 godina,kakvu korist od njega imamo osim sto ce stotinu promeniti vera sto bi rekao Njegos,samo da ostane na vlasti.

aca

pre 7 godina

Dačić jasno i glasno o zajedničkom kandidatu.

liki

pre 7 godina

Kandidat SNSa će pobediti, pa će ostaviti i tebe u vlasti jer si se dobro pokazao.

Anja

pre 7 godina

Vucic + Dacic svakako. Dacic sam , nikakve sanse nema.

Milka

pre 7 godina

Mudro zbori ovaj Dacic. I on ali i narod znaju da je premijer najvise zasluzan za poboljsanje ekonomske stabilnosti Srbije, tako da samo on i treba da donese odluku ko ce biti kandidat !

TEREZA

pre 7 godina

Siguran sam da ce Aleksandar Vucic i SNS doneti pravu odluku koja je u interesu gradjana Srbije.Ivica Dacic opipava puls naprednjaka. Svestan je on da ako se sam kandiduje nema neke sanse.

Jovana

pre 7 godina

Vucic do sada donosio pravicne odluke. I ovog puta ce znati sta da radi..i koji kandidat je najbolji

Alen

pre 7 godina

Vucic je neko ko zaista zasluzuje funkciju predsednika, njegov trud, rad i zalaganje narod ceni.

Molnar

pre 7 godina

Zbog nastavka započetih reformi i modernizacije društva i države Vučić je najbolji izbor a kandidatura ostalih članova vladajuće koalicije je kockanje sa budućnošću i napretku Srbije.

branko

pre 7 godina

E moj koferče nemoj da stavljaš tebe i Vučića u isti koš jer ti mu nisi ni do kolena plus što imaš mnogo putera na glavi,a što se tiće tvoje kandidature ispred SPS-a nemaš nikakvih šansi ni da pobediš Šešelja zato nemoj da se blamiraš.Samo ti nemaš ni stida ni srama zato ćeš propasti na izborima koferče hahahahaha.

rasa

pre 7 godina

Dacic je svestan koliko je vucic ulozio samog sebe za ovu drzavu i zato mu dajeje svoje poverenje.

Zivodar

pre 7 godina

Verujem da je i kandidat SNS-a dovoljan za dobijaje izbora u prvom krugu.

Patak

pre 7 godina

Kombinaciju koja dobija ne treba nikada menjati.

Oliver

pre 7 godina

Vucic bi pobedio i bey Dacica,to je cinjenica koja mnogima ne odgovara.

Ema

pre 7 godina

Ko ce biti najbolji kandidat to najbolje zna nas premijer.

paramonte

pre 7 godina

Predsednik je sigurno biti iz redova naprednjaka,to je stranka koja ima poverenje vecine gradjana jer su se u poslednjem periodu pokazali kao najbolji i jedino nas oni mogu voditi u sigurnu buducnost.

marko

pre 7 godina

Vucic predsednik Dacic premijer MIP ide ili Djuric ili Vulin, Toma na groblje kao direktor ? A gde ce narod srbije, srpske i KiM? Sjasi Kurta da uzjasi Murta.

Majda

pre 7 godina

Ko je on da postavlja uslove, i kome on to kao preti? Smesan je!

Miloš1

pre 7 godina

SNS i SPS su trenutno jedine dve partije koje se bore za uspostavljanje jednog sistema u našoj državi i nije loša ideja da unaprede svoju saradnju u naprednim izborima. Za razliku od kombi opozicije koja je em mala, em je vode narcisi i egoisti koji nemaju šta da ponude.

bisenija

pre 7 godina

Svi opozicionari sede na dobro plaćenim funkcijama i imaju funkcije specijalnih savetnika, to im je ostalo iz DS

vojvodjanin

pre 7 godina

Dačić planira da bude kandidat vladajuće koalicije, a ako ne bude, onda će biti kandidat Dačić. Sve je jasno.

Branka

pre 7 godina

Koliko ste posteni vidimo i sami.Ugledajte se malo samo na premijera.On se na svim poljima trudi i zalaze za narod.Pomaze svom marod maksimalnu.A vi sta radite?Takmicite se ko ce svoja dupeta da zavuce u fotelje.Trkate ste ko ce biti kandidat za predsednika iako jos izbori nisu raspisani.Sramota.E koliko vam je stalo do naroda.

Borko

pre 7 godina

Vučić je pobednik u bilo kojoj kombinaciji zahvaljujuci nacinom na koji radi i maksimalno uspesnim uspostavljanjem odnosa sa liderima velikih sila. Iz tig odnosa ce nici znacajna partnerstva, a samim tim i privredni razvoj nase zemlje!

Masa

pre 7 godina

Vucica narod podrzava sto je najvaznije Vucic je pravi premijer svog naroda i svoje zemlje.Svaka cast Vucicu SNS kandidat pobedjuje.

smiljka

pre 7 godina

Vucic pobedjuje ako bude kanditat,a nadamo se da hoce.

Tijana

pre 7 godina

Kod Vučića ne prolaze ucene Dačiću a sebi daješ na značaju zanemarujući Nikolića.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija