• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2017

14:27

SKOT: Odluka Trampa o povlačenju ambasadora ne odnosi se na mene!

Politika

SKOT: Odluka Trampa o povlačenju ambasadora ne odnosi se na mene!

Podeli vest

Američki ambasador u Srbiji Kalj Skot izjavio je danas da se odluka predsednika SAD Donalda Trampa o smeni ambasadora ne odnosi na njega i dodao da je već od nove administracije dobio nalog za buduće poslove

 

- Mi smo već dobili nalog da ostanemo na mestu i da radimo za novog predsednika kao što smo radili i za prethodnog - rekao je Skot Tanjugu.

On je kazao da će u ponedeljak biti u svojoj kancelariji u ambasadi i da će zastupati interese novog predsednika i njegovu spoljnu politiku.

Povodom piosanja britanskog "Indipendenta" da je Tramp opozvao sve ambasadore prethodene američke administracije, Skot je rekao da svaka nova administracija ima običaj da opozove političke ambasadore, ali da se to ne odnosi na one koji su karijerne diplomate.

Ubrzo pošto je položio zakletvu i postao 45. predsednik SAD Donald Tramp je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsednika Baraka Obame, bez pripremljenih zamena, piše "Independent".

Kako navodi list, Tramp je zatražio da svim ambasadorima u zemljama širom sveta koje je imenovao Obama, kaže da napuste svoje funkcije do podne 20. januara i to bez odlaganja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 7 godina

Skot je "Karijerni diplomata " ali se nadam da nece ostati dugo na toj funkciji jer Skot ostaje uvek skot sem ako to Tramp na vreme shvati i posalje ga kuci sto bi bilo ispravno !!!!!!!!!!!!!!

sinisa

pre 7 godina

To moze samo po tebi SKATU samo u zemlji cuda ili ako je covek malo sa pamet otiso u f(stranu).Ti nepripadas sadasnjem rukovodstvu da bi jedino tebe samo zadrzali i to bas u Srbiji.Ako ti se svidja Srbija to je druga prica....

Dusan

pre 7 godina

Idi bre covece nisi ni malo dobrodosao. Mozda ostajes da nam ti izaberes presjednika.

deda Raša

pre 7 godina

Onda se ponasaj kako doilici jednom diplomati, inace cemo te mi isterati ako nece Vucic.

Kikiriki Semenke SZTR

pre 7 godina

Ma jok !! Gde bi tebe dirao ti si mnogo jak :D

Unesco

pre 7 godina

DA li je to neko saopstio Vucicu. Crni dani za Beograd, dolaze...

Penzioner

pre 7 godina

Laze skot, hoce jos malo da nas nervira !! A bas se "primio i uziveo" ?!!

Amater

pre 7 godina

NIJE MI JASAN TRAMP,JAVNO SI BIO ZA HILARI A ON TE OSTAVIO DA BUDES I DALJE AMBASADOR.MOZDA SI DOBIO UPUTSTVA DA SADA RADIS POSTENO PREMA SRBIJI.

branko1

pre 7 godina

Znao sam ja da će prvi izje**ni biti Srbija

Patriot

pre 7 godina

Samo se ti nadaj! Pazi izraz "karijerni diplomata" iliti profesionalno g...no. Nadam se da ga neko svaki dan podseća šta znači njegovo prezime na srpskom.

lavica

pre 7 godina

Sto bi ti bio izuzetak jel zato sto imas takvo ime, ides ti medju prvima....

Aleksandra

pre 7 godina

Ti bi trebao prvi da ides kuci, jer si ti najgori ambasador u Srbiji

vlada

pre 7 godina

....za početak, ne napuštaj ambasadu i prestani da se švrćkaš po Srbiji! I Vučić da malo "dane" od tebe!

MILISAV MILIC

pre 7 godina

AJDE SKOTE KUPI PRNJE I PUTUJ PREKO SAMO DA TE VISE NEGLEDAMO,JER SI DOKAZAO DA SI SKOT I PO SRPSKI.NIKAD GORI I PODMUKLIJI NIJE OD TEBE BIJO,I ONAJ MONGOMERI JE BIO GOVNO ALI MALO MANJE OD TEBE.SADA TRAM SALJE POSTENOG COVEKA KOJI CE RADITI ZA DOBRO AMERIKE I DOMACINA,A NE KAO TI SKOTE JEDAN.

TI SI NAS BOMBARDOVAO SA GEJEV

pre 7 godina

Ima da letis napolje BRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nati

pre 7 godina

Ima li ovaj covek trunku morala kad na ovako nevaspitan i bezobrazan nacin izjavljuje ove lazi.Pa isteracemo te mi ako nece Tramp,sta ces nam tako nakaradan i dvolican kao tanjir.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija