• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.01.2017

14:47

TAČI OPET PROVOCIRA: Došlo je vreme da Srbija prizna Kosovo!

Politika

TAČI OPET PROVOCIRA: Došlo je vreme da Srbija prizna Kosovo!

Podeli vest

Takozvani predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je došlo vreme za poslednje poglavlje u razgovorima sa Srbijom koje će rezultirati obostranim priznanjem

- Definitivno je došlo vreme da se otvori poslednje poglavlje u dijalogu Kosova i Srbije, poglavlje normalizacije međudržavnih odnosa koje podrazumeva normalizaciju u oblasti politike, bezbednosti, ekonomije, regionalne i evroatlanske integracije, a na osnovu vrednosti evropske perspektive dveju država - izjavio je Tači za radio Slobodna Evropa.

Prema njegovoj oceni, što kraće to poglavlje bude trajalo, to će biti bolje i za Kosovo i za Srbiju. Kosovo, kako je Tači dodao, u poslednjem poglavlju neće pregovarati o unutrašnjim pitanjima, jer o njima odlučuje samo.

Sutrašnji susret u Briselu na kojem će učestvovati predsednici Beograda i Prištine je prema Tačiju sastanak "na visokom, političkom međudržavnom nivou".

- Najbolje moguće rešenje je da Srbija prizna Kosovo, a to bi bilo okončanje ovog važnog procesa dijaloga, koji je počeo kao tehnički, a sada ulazimo u napredniju fazu političkog dijaloga, koja će konačno dovesti do priznanja Kosova od strane Srbije - rekao je Tači.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Доћиће време, да и Ти гаде ... - "омастиш" букагије...!!

banat1952

pre 7 godina

Samo ti sanjaj, a kad se probudis oko tebe resetke, koljacu jedan. Ne zaoravi da uskoro potpadate pod Rusku sferu uticaja, a onda ti dolaze na naplatu sva nedela. Razmisljaj o tome, ako imas cime.

Sale nacionale

pre 7 godina

Taciju naravno da hoce Srbija priznati nezavisnost Kosova i Metohije , ali tek kad na vrbi rodi grodze ! A to neces docekati taman da pustas Korene svoje.\n

Srb

pre 7 godina

Змијо Тачи твоје пролази, наше долази. Косово и Метохија је српско увек било и биће, а ти настави да сањаш, капитулација је реч која у српској језику не постоји.

Almin Bihorac

pre 7 godina

Ustav R.Srbije jasno definise Kosmet kao srpsku pokrajinu.Priznavanje Kosmeta je i ilegalno!Da vidimo dali ce Tramp priznati Skotsku ili Taiwan!?\n

perica

pre 7 godina

Nelazi vise svoj narod jer dobro znas da to vreme nikad nece doci ! Mislim da cak i svi na KiM znaju da se uzalud ceka to vreme pa neka to siptari rasprave sa tacijem !

gane

pre 7 godina

postite ga ljudi ubičega haradinej jer ga izdao gotov je

Ja BL

pre 7 godina

Doslo vrijeme da sjednes u onaj voz sto smo ti poslali I bjezis odatle.

tomas9d

pre 7 godina

tači, tvoj voz je otišao davnih dana, sada dolazi naš a u njemu za takve kao ti nema mesta zato radije gledaj u koju ćorku ćeš završiti.

ANTE BAN

pre 7 godina

Komšije; to ćete i morati ako želite ući u EU, a svakako prije ulaska!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17