• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.01.2017

00:56

MOGERINI O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Dogovorili smo se da tenzije ostavimo iza nas!

Politika

MOGERINI O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Dogovorili smo se da tenzije ostavimo iza nas!

Podeli vest

Visoka predstavnica za spoljnu politiku EU Federika Mogerini izjavila je posle sastanka s predsednicima i premijerima Srbije i Kosova u Briselu da su se dve strane dogovorile da nastave dijalog o normalizaciji odnosai da intenziviraju sastanke na visokom nivou u narednim danima

- Razgovarali smo o razvoju prethodnih dana, dogovorili da ostavimo tenzije iza nas i da se fokusiramo na predstojeći posao- navela je Mogerini u saopštenju.

Ona je zahvalila premijerima Aleksandru Vučiću i Isi Mustafi, kao i predsednicima Tomislavu Nikoliću i Hašimu Tačiju na "otvorenom i veoma konstruktivnom sastanku".

VUČIĆ U BRISELU: S Prištinom dogovorena serija dijaloga, da se spusti lopta!

Mogerini je istakla da je "napredak u normalizaciji odnosa Kosova i Srbije suštinski za Kosovo i Srbiju, za samu EU, i za region Zapadnog Balkana u celini" i da je od ključnog značaja za evrointegracije Kosova i Srbije.

- Ohrabrila sam liderstvo, viziju, posvećemost i angažovanje koje su pokazali politički lideri  za rešavanje pitanja od uzajamnog interesa u dijalogu- rekla je Mogerini.

DIJALOG U BRISELU: Delegacije Beograda i Prištine ipak postigle dogovor!

Ona je navela da su se dve strane dogovorilae da nastave dijalog "u  duhu poštovanja, saradnje i uzajamnog razumevanja" i da će se razgovori dve strane intenzivirati narednih dana.

- Odlučili smo da imamo seriju rundi dijaloga na visokom nivou, počevši od narednih dana- rekla je Mogerini i dodala da će biti lično uključena u sprovodjenje rezultata, ranije postignutih sporazuma i daljeg napretka u normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Ма договорила све са Харадинајем у ... - "француској ћорки"... Па би сад то "требало инплементирати" у некакав... - Споразум...?! Све је ФАРСА за политички наивне...! Харадинај је потписао у француском затору... - ЗАЈЕДНИЦУ СРПСКИХ ОПШТИНА у замену за своју... - "слободу"...?! А сада се ови... - "кобајаги договарају"...о већ... - договореном, у француском затвору...!! Подла политика уцена Европске Уније, и "представа" - за наивне Србе...!! Још ће испасти на крају, како су "Николић и компанија" У Бриселу ... - "пресвукли Албанце"...?!......"Шио ми га Ђура"...!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Договорили смо се".... - да преваримо Србију..! А како...Сазнаћете... - ускоро...!!

marko

pre 7 godina

Vucic je izjavio da je postigao jos jedan uspeh u nizu. Dogovorio se da se nastave dogovori o dogovaranju. On je levo smetalo koje hoce da drzi status quo, bar do izbora. Nikolic mu izgleda smeta sa svojim stavom po pitanju kosova.

marko

pre 7 godina

Jer ces lakse da spavas. Kome jos trebaju problemi balkana.

cezar

pre 7 godina

Cim se ona smeje od uva do uva, nesto joj aca lepo obecao

nati

pre 7 godina

Dzabe se ova trudi,cim siptari dobiju signal od kauboja,bice sve, Jovo na novo.Nadajmo se da ce Tramp promeniti tu hajku na Srbiju koju vode retardirani mocnici i ratni profiteri,zelenasi koji se bogate ko bilmezi na nesreci neduznog naroda.\n

Sasa

pre 7 godina

Ko je ovde lud?jedino se dogovorili da vlada Srbije opet precuti...jel ona cula sta ce taci izjavio odmah posle sastanka?mozda nisu bili na isti...posto nesto ne primecujem da on opet ne trazi sukob...samo primecujem da ovi nasi kazu da treba mir i da se ide kao evro integraciji i natu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih
Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih

Tri osobe povređene su danas oko 13 sati u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nedaleko od skretanja za nekadašnji aerodrom na putu Bor – Zaječar, kod semafora kojim se reguliše saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

08.05.2024

21:15

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija