• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2017

12:09

VULIN: EU da primora Tačija da se drži date reči!

Politika

VULIN: EU da primora Tačija da se drži date reči!

Podeli vest

Ministar Aleksandar Vulin zatražio je danas od Evropske unije da kao garant postignutih dogovora između Beograda i Prištine primora kosovskog predsednika Hašima Tačija da se drži date reči

- U suprotnom, kredibilitet EU kao posrednika razgovora će biti trajno narušen - rekao je Vulin Tanjugu.

Vulin je, komentarišući Tačijevu izjavu nakon sinoćnjih razgovora u Briselu, rekao da njegove izjave posle sastanaka obično imaju za cilj prekid dijaloga i sprečavanje sprovođenja dogovora, a da je jučerašnja direktno kršenje dogovora.

- Tači nije isti čovek na sastanku i kada se sastanak završi. Kada izađe pred novinare postane hrabriji - naveo je Vulin.

On je rekao da od EU traži da kao garant postignutih dogovora primora Tačija da se drži date reči, jer će u suprotnom kredibilitet EU kao posrednika razgovora biti trajno narušen.

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je sinoć, posle sastanka na kojem su učestvovali premijer i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, da razgovor nije bio lak, a da se nada da je pomogao liderima Srbije da shvate da je "Kosovo nezavisna država" koja ima svoje ustavne zakone i koja radi u skladu sa njima.

- Mi smo zadovoljni što se ovaj sastanak dogodio, jer smo na pozive na rat iz Srbije odgovorili pozivima na mir i pozivima za integraciju u EU i NATO. Ne postoji alternativa dijalogu u budučnosti - rekao je on.

Tači je dodao da je od Beograda na sastanku jasno zatraženo da se prestane sa manipulacijom srpskim narodom na Kosovu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija