• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

08:06

KAKO DOLIKUJE DRŽAVNIKU! Vučiću u Minsku priređen svečani doček ispred Doma Vlade!

Politika

KAKO DOLIKUJE DRŽAVNIKU! Vučiću u Minsku priređen svečani doček ispred Doma Vlade!

Podeli vest

Premijer Belorusije Andrej Kobjakov priredio je danas svečani doček ispred Doma Vlade Belorusije premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji je sinoć doputovao u posetu Minsku

Vučić će danas i sutra imati bilateralne susrete sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, premijerom Andrejom Kobjakovim i drugim zvaničnicima te zemlje.

On će sa Kobjakovim prisustvovati ceremoniji potpisivanja više međudržavnih sporazuma.

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Saveta Republike Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Mihailom Mjasnikovičem i predsednikom Predstavničkog Doma Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Vladimirom Andrejčenkom.

Tokom boravka u Minsku, Vučić će obići "Minsku fabriku automobila", gde će posetiti izložbu fabrike traktora i građevinske tehnike.

informer.rs

U okviru zvanične posete Belorusiji predviđeno je da premijer Srbije položi venac na Spomenik Pobede u Minsku, a planiran je i obilazak Hrama Svih Svetih i Beloruskog državnog muzeja istorije Velikog otadžbinskog rata.

Vučića je juče na aerodromu u Minsku dočekao ministar za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Belorusije Vladimir Koltovič.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bozidar

pre 7 godina

Svaka cast, tako i treba. Svako postovanje je sam zasluzio svojim radom i dijalogom, bez teskih reci. Po ovome vidite koliko smo postovani u svetu.

JADRANKA

pre 7 godina

Boravak u nama prijateljskoj drzavi Aleksandar Vucic ce maksimalno iskoristiti da sa Belorosijom podignemo sto bolje ekonomske rezultate. Naravno da ce se kod prijatelja naci povoljna resenja, to nam govori i zaista velicanstven docek.

Enigma

pre 7 godina

Ovo je stvarno bio docek za pamcenje. Hvala Belorusiji za tako nesto. Nadam se da ce sve biti kako treba i da ce biti potpisani brojni sporazumi sa njima. Sporazumi koji ce koristiti i njima a i nama.

Maja

pre 7 godina

Srbija sada uvažava poštovanje mnogih zemalja!

Enigma

pre 7 godina

Svaka cast za takav docek. To je dokaz velikog postovanja koje nas premijer ima u Belorusiji. Nadam se da ce pregovori biti konstruktivni i da ce biti sklopljeni brojni sporazumi. Samo napred!

natasa

pre 7 godina

Dokaz poštovanja Srbije i njenog premijera, prijateljski naklonjena zemlja prema nama.

Filip

pre 7 godina

Premijeru Vučiću je priređen još jedan doček za pamćeje, doček dostojan velikog državnika kakav je naš premijer.

Sanja

pre 7 godina

Pokazali su da ga uvažavaju, njega i našu zemlju.

Peđa

pre 7 godina

Uskoro ćemo videti šta su se dva državnika dogovorila, nadam se pozitivnim rezultatima.

mina

pre 7 godina

Prepoznali ozbiljnog drzavnika i dobrog coveka, takav i docek mu priredili.

Mirko Oro

pre 7 godina

Iskrenim prijateljima se priređuje ovakav doček.

Rada N

pre 7 godina

Vučić u Belorusiji uživa veliko poštovanje i biće mu priređeni sastanci sa najvišim zvaničnicima ove države.

Joca

pre 7 godina

Od značaja za Srbiju može biti saradnja sa Belorusijom, posebno za našu ekonomiju. Nadamo se da će premijer dogovoriti i uvoz traktora iz Belorusije po povoljnijim uslovima ili nešto slično posebno jer nam je u narednom periodu prioritet poljoprivreda i njen oporavak

mrkilafčina

pre 7 godina

bratska belorusija dočekala premijera srbije prepoznaju ko je faktor mira i stabilnosti na balkanu ekonomija na prvom mestu otvaranje novih radnih mesta a ne ko još neki što su radili

Dejana

pre 7 godina

Ovo je samo dokaz koliko nas Belorusija ceni, nadam se da ce se sklopiti mnogi dogovori izmedju nase Vlade i njihove i da cemo imati jos bolje odnose kako ljudske tako i ekonomske jer samo kroz saradnju mozemo zajedno da ostvarimo napredak.

Miloš

pre 7 godina

Ne znam kako Vama deluje ali ja sam impresioniran dočekom. Svaka čast braći!

Orao

pre 7 godina

Dokaz uvazavanja naseg drzavnog vrha i zvanicnika.

marinko

pre 7 godina

Svaka cast premijeru Vucicu, zahvaljujuci njemu Srbija je u celom svetu cenjena

Robi

pre 7 godina

Bravo za docek....Srbija je cenjena svugde u svetu zahvaljujuci Vucicu jer ostavlja pozitivan utisak gde god ode i treba odrzavati bratske odnose sa nasom slovenskom bracom Belorusima.

Tamara

pre 7 godina

Svaka im cast na ukazanom gostoprimstvu i postovanju. Docekani smo kako nam dolikuje.

Srbija

pre 7 godina

Nadam se da ce ovo potpisivanje medjudržavnih sporazuma, koje će se odigrati u narednih nekoliko dana, stvarno doprineti boljitku nase države i da nece ostati samo slovo na papiru, a svakako se ide u tom pozitivnom pravcu. Dobro je sto polako uspostavljamo prijateljske odnose i sa državama koje nisu u nasem regionu, medjunarodna podrska ce nam dobro doci jednog dana kada bude trebalo da se glasa za Kosovo.

Pjer

pre 7 godina

Belorusi su naši provereni prijatelji i uzajamno se poštujemo !!

radojko

pre 7 godina

Vucic gde god da se pojavi tako ga docekuju , jer je pravi drzavnik i covek koji se zalaze za svoj narod

Nikola

pre 7 godina

E tako se dočekuje gost, mada se ne sećam da su Tadića i njegove uopšte primali u posetu...

lana

pre 7 godina

Vučić je svima pretnja, jer je čist kao suza! Treba svi da uče iz njegovog primera, kako radi pravi premijer koji voli svoju zemlju

despot

pre 7 godina

Ocekujemo konkretnu saradnju sa bratskim slovenskim narodom.

kaja

pre 7 godina

Neko radi a neko snima spotove za predsdnicke izbore.

jovan

pre 7 godina

Svaka čast kako je naš premijer Vučić dočekan.

mala

pre 7 godina

Treba pozdraviti ovu posetu jer saradnja i dobri odnosi su najbitniji izmedju zemalja.

mala

pre 7 godina

Srbija i Belorusija trebaju ostvariti uspesnu ekonomsku saradnju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija