• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

16:30

VUČIĆ OTKRIO DETALJE RAZGOVORA U BELORUSIJI: Bilo reči o kupovini lovačkih aviona i protivavionskog oružja!

Politika

VUČIĆ OTKRIO DETALJE RAZGOVORA U BELORUSIJI: Bilo reči o kupovini lovačkih aviona i protivavionskog oružja!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minsku da je sa zvaničnicima Belorusije razgovarao o nabavci oružja i oruđa, pre svega za zaštitu našeg neba, kao i o potencijalnoj nabavci "lovaca" i protivavionskog oružja, po najpovoljnijim uslovima

Vučić je za RTS rekao da je bilo reči o sistemima za koje je do juče bilo nemoguće da ih Srbija ima.

- Razgovarali smo i o fabrikama koje će zajednički da proizvode oružje ili municiju za treća tržišta - rekao je Vučić, koji danas i sutra boravi u zvaničnoj poseti Belorusiji.

Premijer je u Minsku rekao da je sa beloruskim zvaničnicima razgovarao i o stvaranju zajedničkih kompanija.

- Usmereni smo u nekoliko ključnih pravaca - uvećanje naše trgovinske razmene, i uvoza i izvoza, ali smo zainteresovani i za stvaranje zajedničkih kompanija - rekao je Vučić.
Ističe da ce se raditi i u namenskoj industriji.

- Nije reč samo o vojno-tehničkoj saradnji. Razgovarali smo o nabavci i oružja i oruđa za Vojsku Srbije, ali reč je pre svega o zaštiti našeg neba i potencijalnoj nabavci, pod najpovoljnijim uslovima, 'lovaca' i protivavionskog oružja i oruđa - naveo je premijer.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PETAR 1

pre 7 godina

Kad imas domcina u kuci i vredne ukucane onda je vodjenje domacinstva (drzave) mnogo lakse i vidljivije, ali ako je domacin raspikuca kao nekoc (dos i ds) onda tu napretka nema. Premier ima obavezu da kvalitetnim naoruzanjem ocuva mir, da nam se istorija ne ponovi, zapad nas bombarduje a onda se nasi politicari izvinjvaju bruka ali njihova i eto...........\n

Tito

pre 7 godina

Tebi treba dati beneficirani radni staz, sta moras da citas i odobravas, meni se vrti u glavi od glupih botova, bas ne znaju kako malo da budu uverljiviji.

Nikola

pre 7 godina

po broju minusa(datih od dezurnih hrvata, muslimana, i par vas autosovinista)... bice 'intelektualac' da si u zescoj manjini. A glava te boli jer kada ti informacija udje u glavu, ona ocajnicki trazi mozak,..ali samo vidi zicu na kojoj vise tvoje usi. Vi uvjek savrseno znate sta nevalja,.ali kada vam se stvar dadne u ruke ili vas se pita, pojma nemate,..hronicno. Proslo je vase

Lala iz Banata

pre 7 godina

Мени треба "потезница" за ... - "Владимирца"...!!

max

pre 7 godina

Srbija modernizuje svoju vojsku, da nikome ne padne na pamet da je vojno ugrozi. Ujedno je garant mira i stabilnosti u regionu.

mrkilafčina

pre 7 godina

svaka čast premijeru stigne sve i vodi zemlju ka uspehu

Jovan

pre 7 godina

Kao poreski obveznik se protivim uzaludnom bacanju novca na beskorisno rusko oruzje! U Svajcarskoj i Austriji se ide na referendum, a kod nas niko ne pita narod ni za sta nego rade sve na stetu drzave. Na osnovu cega su ukinuli sluzenje vojske kad vecina naroda podrzava sluzenje?

caruga

pre 7 godina

Ako ti se ne svidja ovde odes lepo u Austriju ili Svajcarsku ako te prime, a sto se tice sluzenja vojnog roka to pitaj bivsu vlast koja je zbog takvih kao sto si ti I ukinula obavezno sluzenja vojnog roka I ujedno izvrsila naredjenje n a t o pakta da bi se oslabila Vojska Srbije.

TheRiddler

pre 7 godina

Nadam se da ce te reci preci u dela. Ta kuppovina aviona ce nam dobro doci i Srbija je veoma zahvalna Belorusiji na takvoj pomoci.

Danilo

pre 7 godina

Ovo je odličan posao po takvim uslovima. Puna podrška.

Tirion

pre 7 godina

Sjajno! Vucic je covek koji uvek pametno iskoristi svoje posete u inostranstvu. Svaka mu cast za tako nesto. Nadam se da cemo od Belorusije dobiti tu pomoc. To je nesto sto nam je preko potrebno.

lunja

pre 7 godina

Jacanjem sredstava Vojske Srbije imacemo i sigurniju Srbiju

Slobodan

pre 7 godina

Apsolutno sve čestitke za našeg predsednika Vlade i njegove saradnike u našoj bratskoj Belorusiji, konačno su uvideli jedini ispravni pravac naše spoljne politike, a to je pravac prema bratskom istoku. HVALA IM.

Miroslav

pre 7 godina

Svaka ozbiljna drzava razmislja kako da zastiti svoj narodod mogucih napada. Zivimo u takvim vremenima da o svemu treba razmisljati i nista ne prepustati slucaju.

Jevta1974

pre 7 godina

Prvo zemlja da se naoruza dobro da se ne bi ponovila 1999. Nek razmisle posle da nas napadnu.

Dule

pre 7 godina

Само напред, тако се учвршћује држава на добробит свих њених житеља.

ranko

pre 7 godina

Bezbednost Srbije na prvom mestu, sve pohvale na saradnji

Sale

pre 7 godina

Zbog toga je i išao, u pitanju je eskadrila MiG-29 i njihov stari sistem S-300 a sve je to u sklopu odobrenja predsednika Putina.

Sasa

pre 7 godina

Ko zeli mir priprema rat...ni jedna drzava ne moze biti svacena za ozbiljno ako nema jako naoruzanje i vosku...davno je to bilo kada su nas svi znali po nasoj jakoj i hrabroj voci...verujem da ce se to povratiti

Nemanja Lukic

pre 7 godina

Gleda dokle mu sezu mogucnosti za opremu svega.

paramonte

pre 7 godina

Svaku posetu,premijer uspesno zavrsi,vredan politicar uvek vredno radi i prvenstveno misli na svoj narod.

zemunac

pre 7 godina

Do sada izuzev dugova u MMF nismo videli nikakve koristi za našu Srbija. Pa radna mesta koja se plaćaju po 10000. eura STRANCIMA zar je to uspeh države. Stvarno je smešno verovati vladi da radi dobro za nas. narod Srbije. SRAMOTA:

Ujak

pre 7 godina

Raduje me svakodnevno jacanje Srbije u svakom pogledu.

Sanja

pre 7 godina

Svaku posetu,premijer uspesno zavrsi,vredan politicar uvek vredno radi i prvenstveno misli na svoj narod.

koja

pre 7 godina

Vacic nije obavlja posao u skladu sa funkcijom koju je obavljao.

SRBIJA

pre 7 godina

Sto jaca vojska ,jaca Srbija i sigurana buducnost jer smo okruzeni uglavnom neprijateljima NATO slugama,fasistima NDH2 ,teroristima...

Goran

pre 7 godina

I treba da se pojačamo u vojnom smislu. Oružana snaga jedne države predstavlja njenu pregovaračku poziciju u pregovorima. Pogledajte samo Severnu Koreju a da ne pominjem i druge države. Nažalost, danas je to tako, tako da podržavam ovakve medjunarodne sporazume i ostvarivanje prijateljstava sa drugim državama.

Daki

pre 7 godina

kupovina aviona ce nam dobro doci i Srbija je veoma zahvalna Belorusiji na podrsci I pomoci.

CICKA

pre 7 godina

Није зезање али поред војног асортимана имају одличне карамеле и фантастично јефтине креме за даме а и да се баци поглед на чистоћу града и улица, нека се распитају наши како они то постижу , није лоше да се посети и једна радња у Земуну , ово је предлог дамама , та радња има од Белоруског лана и памука цели асортиман за кућу, фантастични дезени фантастичан асортиман , то је онај материјал који никада не може да остари колико год га переш и дереш а под пеглом буде увек као нов

zoran

pre 7 godina

Ako bi uspeli da doguramo do 30ak aviona Mig-29 da nas Bog vidi. Nesto raketa za zastitu neba, neki mocan radar koji dobacuje do Slovenije i preko Albanije, pa bi svako razmislio o eventualnom napadu.

vojvodjanin

pre 7 godina

Srbiji su potrebne lovačke eskadrile. Nemamo mi šta da bombardujemo, ali imamo šta da branimo!

Sale

pre 7 godina

Ulaganje u vojsku nikada nije i ne moze biti bacanje para. Vojska je bedem jedne drzave.

Zivko

pre 7 godina

Vucic-Genije 21-og veka ce sacuvati narod Srbije,Teritoriju Srbije i neboiznad teritorije Srbije tako da ce sigurno Aprila predlozeni kandidat SNS za Predsednika Srbije biti izabran ali istoga dana ce SNS sa koalicionim partnerima ubedljivo da porazi opozicione kandidate.

Kole

pre 7 godina

Premijer radi sve da Srbiji postavi na zdrave noge

Petar

pre 7 godina

Dobro će nam doći da obnovimo vojnu opremu i što ćemo zajedno saradjivati

ako ima pameti

pre 7 godina

Vratite obavezno sluzenje vojnog roka godinu dana.Ima vise razloga.A one dzukele Suta i Tado kohi su rasprodali nasu vojsku njima bi sudio .Druga stvar sta ce nam toliki diplomirani oficiri svake godine kad nema kome da komanduju ili nam samo sluze da bacaju sapke ispred skupstine.

Senka

pre 7 godina

Kad će naš premijer konačno da se pohvali da je uspeo nešto da proda iz Srbije, a ne samo da se hvali onim što Srbija treba da uveze?

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija