• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

23:23

OLIVER IVANOVIĆ NE GUBI NADU: Pobediću nepravdu, očekujem kraj ove farse!

Politika

OLIVER IVANOVIĆ NE GUBI NADU: Pobediću nepravdu, očekujem kraj ove farse!

Podeli vest

Lider građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović navodi da bi mogao da bude protivteža lideru OVK Ramušu Haradinaju

Ivanović je već tri godine u pritvoru optužen za zločine nad Albanskim stanovništvom u sukobima 1999. godine.

- Nisam optimista da će Haradinaj biti izručen srpskom pravosuđu, ali postoji realna šansa da je za njega zainteresovan Specijalni sud koji samo nominalno ima kancelariju u Prištini, ali će svi predmeti zapravo biti u Hagu. I da će on iz Pariza biti direktno prebačen u glavni grad Holandije. To će bez sumnje proizvesti određene političke konsekvence na Kosovu i Metohiji, jer Vlada nema realnu snagu- napisao je Ivanović za izdanje "Večernjih novosti" od petka. 

On je naveo da veruje da će pobediti "nepravdu". 

- Verujem da će ova farsa u najskorijoj budućosti biti prekinuta. U svakom slučaju, znam da ću izdržati i pobediti nepravdu. Jer teraću ovo do kraja. Do Boga- naveo je Ivanović. 

IVANOVIĆ: Sveti Sava bi mogao da okonča moje mučenje!

On je dodao da nema smisla više čekati kada je u pitanju Zajednica srpskih opština. 

- Za to sam da se u ubrzanom postupku formiraju organi ZSO, u prvom redu skupština i privremeno izvršno veće. Time bismo poslali jasnu poruku Prištini da više nećemo trpeti njihovu opstrukciju- naveo je Ivanović. 

IMA LI PRAVDE? Oliver Ivanović tri godine čeka pravosnažnu presudu!

Ivanović je osuđen u januaru 2016. godine, iako ga 81 svedok saslušan tokom sudskog procesa nije doveo u direktnu vezu sa zločinom koji mu se stavlja na teret, a nije mu dokazana ni bilo kakva vrsta komandne odgovornosti, rekao je Beti advokat Živojin Jokanović. 

Ivanović od novembra čeka odluku Apelacionog suda na žalbu izjavljenu u aprilu 2016. godine. 

Osuđen je po prvoj tački optužnice - za ratni zločin iz aprila 1999. godine, dok je po drugoj tački, za zločin iz februara 2000. godine oslobođen.

Kaznu izdržava u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici gde je odveden iz pritvora u Prištini, tri meseca nakon hapšenja i štrajka glađu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija