• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić- B. Babić

27.01.2017

18:53

EVROPO, STIDI SE: Oliver Ivanović tri godine nevin u zatvoru! Punih 1.097 dana traje silovanje zakona i pravde!

Politika

EVROPO, STIDI SE: Oliver Ivanović tri godine nevin u zatvoru! Punih 1.097 dana traje silovanje zakona i pravde!

Podeli vest

Lider SDP Oliver Ivanović izdržava kaznu od devet godina zatvora, iako ga nijedan od 81 svedoka nije okrivio za ratne zločine. Supruga Milena: Prolazimo kroz pakao, ali ne odustajemo

Lider Srba sa Kosova, predsednik SDP Oliver Ivanović, koji je na današnji dan 2014. uhapšen u Kosovskoj Mitrovici zbog navodnih ratnih zločina nad Albancima, pune tri godine potpuno nevin leži u zatvoru!

Bogdanu su oteli oca...
Bogdan je imao nepune tri godine kada je Oliver uhapšen, a sada puni šest. Pola svog života je proveo bez oca
Milena Popović Ivanović, Oliverova supruga

Utamničeni Ivanović u međuvremenu je prvostepenom presudom Euleksovog suda osuđen na čak devet godina zatvora, iako ga nijedan od 81 ispitanog svedoka nije okrivio za počinjene zločine!?!

Našem sinu je najteže

Na trogodišnjicu hapšenja, dok čitava Evropa i njene institucije ćute i podržavaju nezapamćeno pravno nasilje koje se sprovodi nad Ivanovićem, njegova supruga Milena za Informer kaže da joj najteže pada što njihov sin Bogdan odrasta bez oca.

- Bogdan je imao nepune tri godine kada je Oliver uhapšen, a sada u februaru puni šest. Pa on je pola svog života proveo bez svog oca, za koga je jako vezan! Mi idemo Oliveru u posetu ponedeljkom i četvrtkom po pola sata, što znači da imamo sat vremena nedeljno. Zamislite situaciju kada jednom dečaku otmete oca i pružite mu samo sat vremena nedeljno da ga vidi.To je mnogo teško, ali Oliver i ja se trudimo da Bogdanu sve to prikažemo drugačije, da mu olakšamo koliko možemo... - priča Milena Popović Ivanović i dodaje da je Bogdan veliki oslonac i podrška zatočenom ocu.

OLIVER IVANOVIĆ NE GUBI NADU: Pobediću nepravdu, očekujem kraj ove farse!

Tanjug/montaža

Ivanovićeva žena ističe da već tri godine prolaze pravi pakao, pa ipak ne odustaje od borbe da svog muža vidi ponovo u njihovom domu.

ĐURIĆ: Očekujem da Apelacioni sud hitno oslobodi Ivanovića

Ivanovićev branilac: Oliver mora na slobodu

Branilac Olivera Ivanovića advokat Nebojša Vlajić očekuje da njegov klijent bude pravosnažno oslobođen.
- Današnji dan je simboličan jer se navršavaju tri godine od kada je Oliver uhapšen i od kada se vodi ovaj nepravičan postupak. Žalbu na presudu smo uložili još aprila prošle godine, ali, nažalost, rok za donošenje presude ne postoji. Očekujemo da Oliver uskoro bude oslobođen - navodi Vlajić, uz opasku da učešće sudije Albanca u drugostepenom sudskom veću ne bi trebalo da utiče na presudu, ali ipak izaziva određenu sumnju zbog činjenice da je Kosovo duboko nacionalno podeljeno.

- Jedan dan u pritvoru za nevinog čoveka je strahovito težak, a ne 1.097 dana, koliko je Oliver iza rešetaka. Ali, ja apsolutno verujem da će Apelaciono veće doneti jedinu pravu odluku, a to je da Oliver bude slobodan čovek i da se vrati svojoj porodici, gde i pripada - naglašava ona i dodaje:

- Prolazeći kroz ovu golgotu čovek prosto navikne da funkcioniše i da bira između dve opcije: da padne ili da se bori. Mi smo sa Oliverom naučili da uvek u životu moramo da se borimo i, naravno, očekujemo će on uskoro biti na slobodi...

Pravda će pobediti

Milena Ivanović podvlači da iza prvostepene presude, baš kao i čitavog procesa protiv njenog muža, zapravo stoji politika.

- Ova presuda jeste politička, a Oliver je poslužio kao balans za sve ono što se dešava i što tek treba da se desi na Kosovu. Već tri godine i od Euleksa i od mnogih drugih trpimo svakodnevnu nepravdu, ali ja se nadam da će opet pravda pobediti i da još ima dobrih i savesnih ljudi koji sude po zakonu i savesti... - zaključuje Ivanovićeva.

Tri godine pravne torture i nepravde

* Uhapšen 27. januara 2014. godine
* Osuđen u januaru 2016. prvostepeno na devet godina zatvora
* Kriv za navodne ratne zločine nad Albancima u Južnoj Mitrovici
* Saslušan 81 svedok, nije utvrđena Oliverova veza za zločinima
* Uložena žalba u aprilu 2016. godine
* Drugostepeni sud uopšte nema rok za donošenje presude


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 7 godina

Sta prokleta evropa?!...mi trebamo da se stidimo sto ostavljamo nase Srbe da trunu po tudim zatvorima...Sto ova vlada ne da neki ultimaton sto nista ne preduzima...na zalost nije on jedini...ima ih puno na listu...Srbijo probudi se

Neša Glodur

pre 7 godina

Nažalost, Ivanović nije ni prvi ni poslednji kojeg je Srbija izdala.

Sargarepac

pre 7 godina

A na nasim kanalima se i ne pominje. Ne radimo nista da Srbina sa velikim \"S\" izvucemo iz siptarskih ljigavih ruku! Seselj brate samo ti mozes da ga izvuces odande!\n

xx

pre 7 godina

kad je u satanisticku ameriku stigla bozja pravda pa vala ce i u pravoslavnu srbiju ! strpljen - spasen. Odbrojilo je i vama samo se pravite da ne vidite , sto i nije toliko bitno jer vidimo mi!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija