• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Danas

27.01.2017

23:24

MEKALISTER U POSETI SRBIJI: Razgovori sa premijerom Vučićem uvek interesantni!

Politika

MEKALISTER U POSETI SRBIJI: Razgovori sa premijerom Vučićem uvek interesantni!

Podeli vest

Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je za "Danas" uoči radne večere sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da su razgovori sa premijerom "uvek interesantni", najavljujući da će jedna od tema biti i predstojeći predsednički izbori, kao i situacija u regionu

Mekalister boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, a pored susreta sa predsednikom Vlade, on se danas sastao i sa ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, sa predstavnicima Demokratske stranke, predsednicom skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinikom Tepić, te sa predstavnicima civilnog sektora.

U intervjuu za beogradski list koji će biti objavljen naredne nedelje, Mekalister, koji se smatra najuticajnijim predstavnikom Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Angele Merkel, u evropskim institucijama, ocenio je i da će ova godina biti veoma važna za Evropu i svet, imajući u vidu predstojeće izbore u pojedinim zemljama, uključujući Nemačku i Francusku, te uzimajući u obzir nedavni izbor Donalda Trampa za predsednika Amerike.

On je predočio svoja gledišta o procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, evropskoj integraciji Srbije, migrantskoj krizi, regionalnoj saradnji, "slučaju Savamala".

Mekalister, koji je nedavno izabran i za predsedavajućeg Spoljnopolitičkog komiteta EP, kaže, između ostalog, da “snažno veruje u slobodu medija”, uz opasku da se u nacrtu njegovog najnovijeg izveštaja o Srbiji izražava žaljenje što nije postignut nikakav napredak u navedenom segmentu u našoj državi.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sputnik

pre 7 godina

Nešto je požurio u Beograd, boje se Rusije šta njega interesuju predsednički izbori, da neće možda Čedu da predloži. Englez je zlo planete, svuda seje smrad.

Fiko Halimić

pre 7 godina

Sputnik: Drastično se menja situacija u Evropi dolaskom nove administracije u SAD.

Borka

pre 7 godina

Zato je premijer pametan i zna šta radi sa takvim ljudima...

ANTE BAN

pre 7 godina

Nije to, nego je došao da nahvali Vučića i da mu se divi što se sastao sa tako uglednim predsjednikom i jednim od najvećih demokrata Evrope- Lukašenkom!

Peca

pre 7 godina

Da neće i on da se kandiduje preko svog predstavnika ili licnog zastupnika za njihovu vazalnu Srbiju ?

Hamza Šaljić

pre 7 godina

Mekalister treba da bude zadovoljan sa rezultatima koje je u proteklom periodu postigla Vlada Srbije.

nm

pre 7 godina

Važno je da se saradnja EU i Srbije ne smetano razvija.

TheRiddler

pre 7 godina

Pokusavace oni da izvrse pritisak na Vucica zbog ovih poseta Indiji i Belorusiji i zbog sastanaka sa Ruskim predstavnicima. Uplasili se.

Enigma

pre 7 godina

Kada bi samo malo realnije gledali na nas rad i trud, odavno bismo bili deo EU porodice. Ovako, non-stop nas ucenjuju i provociraju.

Dalibor

pre 7 godina

Sad ce da se utrkuju i sa istoka i sa zapada da dolaze da traze svoje interese i koketiraju sa svim kandidatima. Mi nas pravac znamo i bez tih "mekalistera"

MIRJANA

pre 7 godina

U odnosu na ove sto ovaj susret Mekelistera i Viucic zele da omalovaze, ja sam siguran i uveren da su imali zanimljive teme za razgovor, a da je jedna od njih svakako ocuvanje mira kako u drzavi tako i regionu.

Milica

pre 7 godina

Saradnja i dijalog pre svega. Sve za dobrobit naorda.

Toša

pre 7 godina

Jel to odgovor na našu izuzetnu saradnju sa barćom Rusima i Belorusima!?

tomko

pre 7 godina

Kad se kaže Interesantni razgovor... to je u stvari politički korektan izraz za razgovor sa odlučnim čovekom koga ne možeš da vrtiš oko malog prsta

marko

pre 7 godina

A i tvoja poseta svaki put nam je veoma interesantna. Pitamo se sta ti radis ovde kad tvoja zemlja napusta eu? Veoma interesantno.

mukica

pre 7 godina

Europska Unija uvek preti slobodom medija što moram primetiti kod nas neprimećujem.Mekalister je prijatelj Srbije ali moram primetiti blagi pritisak na ns!nadam se da je dobronameran

Marija

pre 7 godina

Najvece zlo po nas su ovi englezi u nama vide male ruse i tako ce da bude dok je sveta i veka, njihovi interesi su uvek suprotni nasim. Sto manji i poslusniji budemo bili za njih cemo biti bolji i na pravom putu.

perica

pre 7 godina

Naravno da su interesantni, kad ima s kim da prica.

Ana

pre 7 godina

Vucic je interesantan sagovornik, u to ne sumnjamo.

Tomislav

pre 7 godina

Interesantni su zato što se konkretno i bez uvijanja razgovara.

vlada

pre 7 godina

....bože, dokonih lažova na svakom koraku! Koji ćeš tu, kad ne pripadaš Evropi!?

lici

pre 7 godina

Sto bi njega zanimali predsednicki izbori,odlicno znaju da premijer ima svoj stav,na Sretenje ce se znati kandidat.

lici

pre 7 godina

Ako misli da ce uticati na neciju kandidaturu,onda je Mekalister promasio profesiju,kod premijera to ne pije vodu.

Selena

pre 7 godina

Vucic je dobar covek i odlicno radi svoj posao,ovaj sastanak ce biti od velike vaznosti za nas!

Saša

pre 7 godina

Razgovor sa premijerom je uvek interesantanjer razgovara konkretno i konstruktivno

aca

pre 7 godina

Kad se lako dolazi do zajedničkog interesa sastanci su uvek interesantni.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija