• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2017

23:54

DŽIM MATIS "LUDI PAS" SMIRUJE EVROPLJANE: Pentagon je uz NATO!

Politika

DŽIM MATIS "LUDI PAS" SMIRUJE EVROPLJANE: Pentagon je uz NATO!

Podeli vest

Novi šef Pentagona Džim Matis uverio je svoje evropske kolege o američkoj posvećenosti u NATO-u, sapštilo je američko Ministarstvo odbrane.

Matis je telefonom razgovarao s ministrima odbrane Francuske, Nemačke i Izraela, izjavio je portparol Pentagona Džef Dejvis i dodao da je Matis nemačkoj ministarki Ursuli fon der Lejen rekao da su SAD "trajno posvećene NATO-u".

Šef Pentagona je naglasio strateški značaj Nemačke na čijem se tlu nalazi oko 35.000 američkih vojnika u okviru NATO-a. 

TRAMP GASI NATO PAKT! AMERI SE POVLAČE IZ ALIJANSE: Šef Bele kuće neće da daje pare za neefikasni vojni savez?!

Američki ministar je s francuskim kolegom Žan-Ivom Le Drijanom razgovarao o saradnji dve zemlje u raznim oblastima, među kojima je borba protiv terorizma. 

Matis je u razgovoru s izraelskim ministrom odbrane Avigdorom Libermanom naglasio "nepokoljebivu posvećenosti SAD bezbednosti Izraela". 

Nemačka i Francuska, kao zemlje osnivači Evropske unije, izrazile su zabrinutost zbog ranije izjave američkog predsednika Donalda Trampa o NATO-u, koju je nazvao "zastarelom organizacijom".

TRAMPOV PRVI VOJNIK U STROJU: Kongres potvrdio izbor Matisa za ministra odbrane!

LUDI PAS, BUDUĆI ŠEF PENTAGONA: Rusija je sama izabrala da bude rival SAD!

TRAMP NA POLAGANJU MATISOVE ZAKLETVE

Predsednik SAD Donald Tramp danas je obišao Pentagon gde je prisustvovao polaganju zakletve novog ministra odbrane generala Džejmsa Matisa i ujedno potpisao dve naredbe - o reformi oružanih snaga i uvođenju ekstremnih provera kako bi se sprečilo dolazak "radikalnih islamskih terorista" u Ameriku.

- Ne želimo ih ovde- rekao je Tramp povodom imigranata dodavši da u SAD mogu da budu primljeni samo ljudi koji podržavaju tu zemlju.

Tramp je u Pentagonu razgovarao sa načelnicima generalštaba i prisutvovao svečanosti na kojoj je novi ministar odbrane Džejms Matis položio zakletvu, prenosi AP.

Tom prilikom Tramp je rekao da je Matis je "čovek pun akcije" i dodao da je bivši general ceo svoj život posvetio služenju Americi.

Kada je reč o uredbi o reformi oružanih snaga, ona se odnosi na planove za nabavku novih aviona, borodova i resursa za američku vojsku.

"Niko neće dovoditi u pitanje našu vojnu snagu, ali ni našu posvećenost miru. Mi želimo mir", rekao je Tramp. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Zamislite, kod nas, da Predsednik države kaže jedno, a prvi čovek vojske - drugo!?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17