• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2017

08:25

DAČIĆ: Vučić treba da se kandiduje za predsednika - samo on može da pobedi u prvom krugu!

Politika

DAČIĆ: Vučić treba da se kandiduje za predsednika - samo on može da pobedi u prvom krugu!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić treba da bude predsednički kandidat jer može da pobedi u prvom krugu, a ukoliko ne bude, Socijalistička partija Srbije imaće svog kandidata, izjavio je lider Socijalističke partije Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić

Dačić je kazao da je na sastanku sa Vučićem pokazan jedinstven stav svih - funkcionera SPS i Jedinstvene Srbije da Vučić treba da bude kandidat za predsednika Srbije, jer on može da pobedi u prvom krugu.

- Zato je dobro da se kandiduje Vučić, a ne zato što mi imamo nešto protiv Nikolića. Samo Vučić može da pobedi u prvom krugu, ako ne, u drugi krug onda svi ulaze gotovo ravnopravno. To vodi nestabilnosti, a zašto bismo dozvolili da se ceo zajednički projekat uruši? Ne treba izazivati sudbinu - rekao je Dačić.

Upitan šta je Vučić na to odgovorio, Dačić je naveo da je samo rekao da ćemo o tome razgovarati u narednom periodu i da niko nama ne može da kaže da mi nismo u svemu ovome korektni.

- Znam da je njemu teško zbog dugogodišnje saradnje s Nikolićem, ali je nužno razgovarati na bazi brojeva - dodao je on.

Lider SPS je rekao i da prema istraživanjima on ima iste šanse kao i sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, "možda i veće".

Na pitanje da li je na sastanku bilo reči o parlamentarnim izborima, Dačić kaže da nije, jer oni nisu na dnevnom redu.

- Naš interes je da mandat institucija traje do 2020. godine - izjavio je on.

Dačić je kazao i da svi oni koji ulaze u predsedničku trku ulaze da bi srušili Vučića i da će i svi iz bivšeg dosovskog bloka sigurno podržati jedni druge.

- Možda Šešelj neće podržati Sašu Jankovića, ali ovi iz bivšeg dosovskog bloka sigurno jedni druge hoće - dodao je on.

Šef srpske diplomatije je ocenio i da je kandidatura Vuka Jeremića velika greška i dodao da ukoliko bivša poslanica SPS Dijana Vukomanović prenese svoj mandat kod Jeremića, "Jeremić će imati rat sa SPS".

- Bili smo prijatelji, i sada smo, ali politički, on je naš protivnik. Udario je na nas, na naše biračko telo, hoće da ukrade našeg bivšeg predsednika Izbornog odbora. Na to se ne može okrenuti drugi obraz - naveo je.

Dačić je rekao i da će se i kada završi političku karijeru možda vratiti novnarskom pozivu i voditi tok-šou.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Furtula

pre 7 godina

Nije njemu za Vucica nego mu zinulo dupe da zasedne u premijersku fotelju.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Код нас у Банату кажу: " Не лаје кера, села ради... - Него ради себе " !!

Boki

pre 7 godina

Neka si i ti nesto pametno rekao. VUCIC ZA PREDSEDNIKA!!!

Srdjan

pre 7 godina

Vucic predsednik a koferce premijer.E blago nama!

Milan

pre 7 godina

А, Дачић премијер???n

Toma penzioner pirocanac

pre 7 godina

Најбоља варијанта за избор председника била би : Вучић за прдседника, а икусни Дачић за председника владе. Тако би се наставила успешна сарадња између Вучића и Дачића и контиунитет успешног развоја Србије у свим сверама живота. Избори би се обавили са мање потреса и мање трошкова.

Nonsense

pre 7 godina

Дачића симпатизери толико "слушају" да обавезно гласају против онога кога он подржи, симпатизери СПС и пола напредњака су патриоте и националисти и они ће да гласају махом за Тому Николића или Шешеља у крајњој нужди, европејских председника нам је преко главе мора неко остати национално оријентисан у овој земљи.

Dragojlo

pre 7 godina

A ko ce da vodi vludu Srbije???Mozda Dacic i ministarka gradjevine sto se stalno svadjaju.

Makarijevic

pre 7 godina

A ti bi da budes premijer ! Malo sutra, dosta si nas sa svojim postenim drugovima ojadio i pokrao ! \n

Dusan

pre 7 godina

Da sam ja na mjesto Vucica vratio bi ja tebe u poslanicku klupu pa se iz nje kandiduj da vidimo kako ces proc.Sve izjave koje dajete idu u korist zutoj olosi.Svi bi ste da vidite ledja Vucicu kao premojeru i posle toga unistite sve sto je on postigao.I na kraju ti nemas sansi protiv Tome on je bolji covek i politicar od tebe.

Furtula

pre 7 godina

Ne smeš pod emocijama da pišeš komentare, bes kipi iz tebe.

mihailo

pre 7 godina

Hajde da se nelažemo. Svi bi oni da Vučića vidite kao predsednika republike i da više nema nikakvu moč a oni da danu dušom i opet klaj klaj

vlada

pre 7 godina

Problem je u našoj rizičnoj "kritičnoj masi", jer ako nije Vučić, koji sigurno pobedjuje u prvom krugu, moguće je "svašta"!? Narodu je teško objasniti, da svaki kandidat koji predloži SNS, je ustvari "vučić"! Nije sporno da je biti Predsednik države najveća čast, ali je više "protokalarne" prirode, što Vučića ODVAJA od "operativne" aktivnosti, i tu je najveća nedoumica!? Jedino je sigurna kandidatura sadašnjeg premijera, sve ostalo je, kada srpski narod u pitanju - neizvesno!?

Neša Glodur

pre 7 godina

Vučić predsednik? Ako ne, onda Dačić? Ako ne, onda tok-šou? Majko moja!

Ljubo

pre 7 godina

Ne bude li drugi mandat kao ovaj prvi ,a to je Vucic- Nikolic ,Premijer - Predsednik ,tada ce biti " zbogom Srbijo" ....koje smo mi trusno podrucje ,pa tu ne moze biti 245 dana nesto isto ,...jadno ,na sta smo spali ,nas genetski kod je u totalnom rasulu....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija