• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.01.2017

14:39

TRKA ZA ŠEFA DRŽAVE: Predsednik sindikata Sloga kreće u kampanju iz Priboja!

Politika

TRKA ZA ŠEFA DRŽAVE: Predsednik sindikata Sloga kreće u kampanju iz Priboja!

Podeli vest

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović najavio je danas da će kao kandidat za predsednika Srbije kampanju početi 1. februara u Priboju

Veselinovića kao kandidata za predsednika Srbije predlažu bivši radnici Fabrike automobila Priboj (FAP) sada okupljeni oko Inicijative "Radnik nije rob!" koja se zalaže za oživljavanje te fabrike.

- Srbija se više od 25. godina nakon promene ekonomskog sistema i dalje nalazi u fazi lutanja i bezuspešnog  traganja za ekonomskim modelom koji bi se pokazao boljim od nekadašnjeg socijalističkog društva koje je građanima omogućavao pristojnu zaradu, radno mesto i solidan život - navodi se u saopštenju sindikata "Sloga".

Ukazano je da se sada "umesto boljitka i prosperiteta sve više građana oseća eksperimentalnim zamorčićima, prevarenim i obmanutim od strane onih koji im od izbora do izbora nude demokratiju 'praznog tanjira' i neizvesnost u pogledu njihove dalje ekonomske budućnosti".

"Sloga" je navela da je uništena industrija Srbije koja je nekada obezbeđivala stotine hiljada radnih mesta, a da se "kao alternativa zapošljavanju radnicima nude bedno plaćeni poslovi kod takozvanih stranih investitora koji uz pomoć vlasti države Srbije i novca svih građana tu nekada najjaču privrednu granu svode na 'šrafciger industriju', totalno zavisnu od uvoza i izvoza".

Po oceni tog sindikata, neophodna je opšta mobilizaciju radništva širom Srbije i jačanje njihove svesti "da se angažovanjem kroz institucionalni sistem i uz pomoć svojih autentičnih predstavnika bore za ekonomski bolju i socijalno odgovorniju i pravičniju Srbiju".

Redovni predsednički izbori u Srbiji treba da budu održani na proleće.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Levcanin

pre 7 godina

Jos jedan Som izasao na plicak da bi dokazao da je bas on najveci Som.

Milance

pre 7 godina

Koji si ti pacijent. Jedini pravi kandidat Zeljko Veselinovic.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija