• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2017

16:16

MINISTARKA KUBUROVIĆ: Dobra saradnja Srbije i BiH u oblasti pravosuđa!

Politika

MINISTARKA KUBUROVIĆ: Dobra saradnja Srbije i BiH u oblasti pravosuđa!

Podeli vest

Saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine u oblasti pravosuđa je dobra, posebno imajući u vidu intezivnu saradnju u oblasti međunarodno pravne pomoći, saglasni su srpska ministarka pravde Nela Kuburović i ministar pravde BiH Josip Grubeša

Grubeša je, na današnjem sastanku, istakao da se BiH nalazi u procesu reforme pravosuđa i javne uprave, te da bi toj zemlji bila veoma značajna pomoć Srbije u oblasti evrointegracija, imajući u vidu da je Srbija već otvorila Poglavlje 23 i da se nalazi par koraka ispred BiH na putu ka Evropskoj uniji. 

Kuburović je naglasila da će Ministarstvo pravde pružiti svu neophodnu pomoć kolegama iz BiH, kako po pitanju reforme pravosuđa, tako i po pitanju evrointegracija.

Dvoje ministara razgovarali su i o saradnji i zajedničkim projektima ministarstava, a na sastanku je posebno istaknuta saradnja u oblasti izvršenja krivičnih sankcija, budući da se BiH nalazi u fazi izgradnje prvog federalnog zatvora. 

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, Kuburović je rekla da Ministarstvo pravde i u tom pogledu stoji na raspolaganju kolegama iz BiH.

Ona je navela i da Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje jačanju kapaciteta zatvora rad poboljšanja uslova u kojima borave osuđena i pritvorena lica, a u skladu sa standardima EU.

Kuburović je dodala da je pored rekonstrukcije i adaptacije postojećih zatvora, u toku izgradnja nove zatvorske ustanove u Pančevu, koja bi do kraja ove godine trebalo da krene sa radom, a da će uskoro otpočeti i radovi na izgradnji novog zatvora u Kragujevcu. 

Ministar Grubeša je izrazio posebno interesovanje za funkcionisanje Centra za obuku zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i izrazio želku za razmenu iskustava u toj oblasti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
No1

pre 7 godina

Odlicna saradnja sa svima,stvarno. Nego,sto se ubijaju po ulicama svaki dan,a niko neogovara?

Draza

pre 7 godina

E moja ministarka,toliko je dobra saradnja da cim pomisle na pomoc iz srbije vi poletite,a za uzvrat dobijete jedno veliko nista...ali je bitno da ovi iz EU vide kako se mi trudimo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija