• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS.RS

31.01.2017

15:15

PREMINUO KONSTANTIN ARSENOVIĆ, potpredsednik Skupštine Srbije!

Politika

PREMINUO KONSTANTIN ARSENOVIĆ, potpredsednik Skupštine Srbije!

Podeli vest

Potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner Partije ujedinjenih penzionera Srbije Konstantin Arsenović preminuo je danas u 76. godini, saopšteno je iz parlamenta

 

 

Rođen je 3. juna 1940. godine u selu Gornje Košlje, opština Ljubovija. Završio je osnovnu školu, srednje-tehničku školu, Vojnotehničku akademiju, Visoku vojno tehničku akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane.

Svoju radnu karijeru je proveo u JNA i Vojsci Jugoslavije u periodu od 1961-2000. godine. Obavljao je brojne dužnosti u vojsci, od poslova referenta, načelnika odseka, načelnika odeljenja, načelnika uprave, načelnika sektora pozadine i savetnika načelnika Generalštaba za logistiku.

Bio je nosilac i učesnik razvoja i opremanja naoružanja i vojne opreme -težišno zemaljske artiljerije, izradi normativa, uputstava, pravila i doktrinarnih dokumenata za potrebe tadašnje vojske. Radnu karijeru u vojsci završio je 2000. godine odlaskom u penziju, u činu general-potpukovnika.

Jedan je od osnivača Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Član je Predsedništva PUPS-a. Bio je narodni poslanik nakon izbora 2008. i 2012. godine. U skupštinskom sazivu  formiranom 2012. godine obavljao je funkciju potpredsednika Narodne skupštine, a nastavio je da je obavlja i u sazivu od 2014. godine. Pored toga bio je i  član Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije i član Odbora za prava deteta.

Mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija