• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

31.01.2017

21:14

OTKRIVENA GNUSNA TAČIJEVA PROVOKACIJA: Priština u Brisel nosi papir sa zahtevom za PRIZNANJE KOSOVA!

Politika

OTKRIVENA GNUSNA TAČIJEVA PROVOKACIJA: Priština u Brisel nosi papir sa zahtevom za PRIZNANJE KOSOVA!

Podeli vest

Srbija neće pristati ni da razgovara o priznanju Kosova ukoliko prištinska strana pokuša tu temu da stavi na briselski sto, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić za Sputnjik

Ovo je stav zvaničnog Beograda, koji je za Sputnjik preneo predsednik Srbije Tomislav Nikolić, komentarišući mogućnost da prištinska delegacija  u Briselu na pregovarački sto iznese nacrt dokumenata koji će sadržati „finalni dogovor oko međusobnog priznanja - dve države Kosova i Srbije“.

TOMISLAV NIKOLIĆ O DIJALOGU U BRISELU: Vreme radi za Srbiju i srpski narod na KiM!

Osim ovoga, mediji u Prištini naglašavaju da je ovo prvi put da Priština ovakav predlog namerava da dostavi u pisanoj formi.

Tviter

Objašnjenje koje je Priština spremila za Mogerinijevu, zbog čega je potrebno da se ovakav dokument nađe na pregovaračkom stolu, jeste kako su naveli „činjenica da Kosovo kao država stagnira, odnosno, da je od strane Beograda sputana da ne samo bude član međunarodnih organizacija, priznanje kao države u okviru Ujedinjenih nacija, već i da ima nemogućnost samostalnih predstavljanja u evropskim institucijama“.

NOVA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Tači posle samo pet minuta pogazio dogovor iz Brisela!

Brisel je, kako se nezvanično saznaje, upoznat sa namerama Prištine, ali za sada se ne oglašava, to jest niti potvrđuje niti demantuje da će ovo uopšte razmatrati. Mogerinijeva je na nedavnim razgovorima sa predstavnicima Beograda i Prištine na najvišem nivou obe strane upozorila da je cilj Brisela da se tenzije spuste i dijalog nastavi. Tako da se iz ovoga logično može zaključiti da ni EU neće ovo stavljati na pregovarački sto, jer ovakav dokument nikako ne ide u prilog - spuštanja tenzija.

Tanjug

Beograd, s druge strane, namerava, bar po našim izvorima, da od Prištine zatraži napismeno da se obaveže o roku za formiranje Zajednice srpskih opština, pošto je prvi ugovoren usmeno, istekao avgusta 2015. godine.

Edita Tahiri, ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Prištine, najavila je da će ovaj sastanak doprineti bržem sprovođenju dogovorenih sporazuma, gde će dve strane da se obavežu da bez odlaganja sprovedu sve dogovore, posebno o energetici, integraciji pravosuđa i Asocijaciji (Zajednici).

„Ušli smo u završnu fazu dijaloga, na najvišem političkom nivou, kako bismo ovaj proces zatvorili uzajamnim priznanjem između dve zemlje“, rekla je ona.

Tanjug

I mediji na Kosovu takođe pišu i da je sigurno da Beograd neće prihvatiti razgovor o dokumentu koji je pripremila Priština, ali napominju da je svakako bitno da EU bude upoznata sa razlozima zbog kojih Priština ovakav dokument nosi u Brisel.

Priština, međutim, ne namerava da prekine pregovore sa Beogradom, ako njihov predlog ne prođe u ovoj rundi pregovora, jer bi na taj načina faktički priznala ono što je do sada već očevidno, da ne namerava da do kraja sprovede sporazum sa Beogradom iz 2013. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
KiM je Srbija

pre 7 godina

Председник Николић да узме тај Тачијев папирић и да га исецка на комадe, докле ће више да нас праве будалама? Треба стопирати те преговоре до сусрета Путин-Трамп.

nati

pre 7 godina

Oterajte tu Mogerinijevu u majcinu i prekinite sve pregovore i sa EU i sa siptarima.Ne trebaju nam njihivi naopaki i destruktivni zakljuci.Amerika ne moze da stavi sapu na Kosovo bez naseg priznanja,tacka.\n

NOLAN SMIT

pre 7 godina

ODMAH PREKINITE SVE RAZGOVORE SA ŠIPTARSKOM BAGROM I ODUSTANITE OD ULASKA U FAŠISTIČKU EVROPSKU UNIJU. n

SSSS

pre 7 godina

NA ZALOST JARANE SRBIN JE FAISTA TI PRIPADAS FASITICKOM NARODU KOJI SE SAMO PRAVI BUDALA I GLUMI DA NIJE A DRUGE DEMOKRATSKE I PRAVEDNE ZEMLJE PO KOJIMA I ZLOKOBNI SRBIN KRUV ZARADJUJE I SRBE PO SRBIJI HRANI FAISTIMA NAZIVA AL TAKVI SU FAIZMI PA I ADOLF HITLER JE ZA SVE KRIVIO DRUGE

zoran

pre 7 godina

Da to samo zavisi od nas to bi se davno resilo.nego iza siptara stoje mnogobrojne sile Koje su korektni kao i siptari.samo na mucku i prevaru da uspu nesto-ali vreme ce pokazati svoje,momentalno smo nemocni,oni koji su mogli nisu taj Problem resili a danas na veliko pametuju-

perica

pre 7 godina

Zasto nas Predsednik Nikolic pa i Vucic neodnesu neke takve papire tamo na tim razgovorima !? Kako to da nista mi netrazimo vec samo ispunjavamo necije zelje ! Vucicu napisi da Srbija zeli povlacenje "priznanja" i predaj toj Evropskoj Uniji ili vec znate "od toga nema nista " ! Neprave oni nas budalama, mi smo !

Citalac Informera

pre 7 godina

nevidim nikakvu korist ovim pregovorima.Beograd i Pristina imaju stavove o cime se nemoze pregovarati.Ali bi podrzao da se makar nadje resenje kako bi Srbima i Albancima to odgovaralo!Ne samo ona strana dobije sve a druga nista!Moje misljenje da Srbija prekine Dijalog do daljeg sa Pristinom dok vidi Stav novo izabrane Americke Administracije o pitanju KiMa.\n

nislija

pre 7 godina

1998/99 bombardovanjem i ratom je resen status prakticno tako da sada ostaje teorija. Vucic pokusava kulturno da odradi plan a ta kultura ce trajati mnogo duze nego sto se vidi. Izbega rat i to je u redu. Ali pa da nas EU sad maje toliko dugo ne ide. Vucicu zaj.bi EU nego resavaj status plata. Povecavaj minimalac pod hitno. Gorivo poskupelo 6 dinara narod cuti e zato tako i prolazimo. U australiju poskupi 0.3eura narod necr vozi kola i vrate cenu. Dok ne izgradimo tu slogu mozemo samo da se druzimo ovde. A to ce biti nikad. Pozdrav

Ljubo

pre 7 godina

E ,da smo mi Srbi ,ko u pesmama,pa stavimo papir da Siptari imaju 72 sata da napuste Kosovo i Metohiju ,bilo bi drugacije ...mi samo ginemo na papiru i po logorima ( i na ponekoj Krsnoj Slavi) ,naivci..

marko

pre 7 godina

Ne plase se siptari nikolica i vucica, vec srpskog naroda. A dok kod narod sedi kod kuce oni mogu da mustraju ovu dvojicu kako hoce. Zato SVI NA ULICE I DA POKAZEMO STA MISLIMO O KOSOVU.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija